Inspirirajte se i iskoristite popuste

Ugradnjom krovnih prozora, vaše potkrovlje možete preoblikovati u vaše omiljeno mjesto u kući. Osim dnevne svjetlosti i svježeg zraka, VELUX krovni prozori mogu vam pomoći smanjite račune za energiju! Kako? Svi modeli naših krovnih prozora energetski su učinkoviti i dobro izolirani. Ako krovne prozore opremite još i vanjskim roletama ili nekim od unutarnjih sjenila koja ujedno i izoliraju prostor smanjit ćete troškove za grijanje zimi i hlađenje ljeti.

Iskoristite popuste koje smo za vas pripremili do kraja studenog 2022. godine! Potražite informacije u nastavku.

KADA UGLEDAŠ SVJETLOST,
NE ŽELIŠ VIŠE NIŠTA DRUGO.

Solarni paneli i krovni prozori - najčešća pitanja

Koja je potrebna udaljenost između krovnih prozora i solarnih ili fotonaponskih panela?

Barem jedan red crijepa je potrebno ostaviti između krovnog prozora i solarnih ili fotonaponskih panela. Ukoliko su crijepovi rezani, treba ostaviti dva reda crijepa. Bočno uz krovni prozor potreban je razmak u širini jednog crrijepa, 30-50 cm.

Zašto je potrebno održati razmak od 30-50 cm ili čak 70 cm između prozora i solarnih ili fotonaponskih panela?

Kvalitetna odvodnja vode je ključna. Kišnica mora imati slobodan put za otjecanje bez da se zadržava na prozoru. Održavanje pravilnog razmaka omogućava jednostavno održavanje, popravke i ugradnju i po potrebi zamjenu krovnih prozora bez potrebe uklanjanja panela. Na ovaj način jednostavno se može ukloniti pokrovni materijal smješten oko krovnog prozora. Također, dodatni proizvodi kao što je vanjska roleta prelaze gornji rub prozora za dodatnih 15 cm i bočne rubove za 5 cm.

Da li je moguće da snijeg koji kliže sa panela ošteti krovne prozore ili rolete?

Paneli emitiraju malu količinu topline dok rade. Zato se snijeg na njima topi i lako kliže s njih. Kada se ispod panela nalaze krovni prozori, ledeni klinovi koji nastaju u opisanom procesu mogu ih oštetiti. Zato se preporučuje ugraditi linearni snjegobran između krovnih prozora i solarnih ili fotonaponskih panela.