Dodajte sobe u potkrovlju kako bi vaš dom iz snova bio potpun 

Gradite li novi dom? Ili se pripremate napraviti veliku ili čak i manju renovaciju svoje kuće? Izgradite sobu u potkrovlju: to je naš savjet. Ili izgradite više soba u potkrovlju. Ako ste se već odlučili na to, sljedeće pitanje je što učiniti s tim uzbudljivim prostorom. Postoji puno, puno dobrih rješenja—pa čak i boljih.  

Ako već imate svoje ideje za renovaciju potkrovlja, sljedećih nekoliko odlomaka bi vam ipak moglo dobro doći; ovime dijelimo neke ideje o tome kako ovaj novostečeni prostor pretvoriti u omiljenu sobu. Pripremite se, inspirirajte se! 

Što kažete na spavaću sobu u potkrovlju? 

Kada razmišljate o idejama za sobe u potkrovlju, spavaća soba u potkrovlju može biti prva ideja koja će vam pasti na pamet. I prva stvar koju vidite je slika vas kako posmatrate zvijezde dok ležite u svom krevetu. O, da, to je potpuno nevjerojatno, ali iskreno, spavaća soba u potkrovlju nudi još mnogo toga. 

Prije svega, to je – po definiciji – vizualno i arhitektonski zanimljiv prostor zbog kosih zidova. Njime dominira prirodno svjetlo, ali naravno, zahvaljujući odgovarajućim dodacima za krovne prozore (kao što je rolo sjenilo za zamračenje), samo jednim potezom (ili dodirom) možete imati potpuni mrak i uživati u ugodnom, neometanom snu. Zapamtite: odvojeni ste od ulične buke i glasova iz prizemlja. 

Kada planirate spavaću sobu u potkrovlju, nemojte ograničiti svoju maštu samo na krevet i ormar, već iskoristite kose zidove za stvaranje ugodne atmosfere kao u maloj kolibi, koja je, na primjer, prikladna za lijep i miran kutak za čitanje. Također, iskorištavanjem kosina možete dobiti dodatni prostor za pohranu na diskretan, skriven način. 

Kako bi to trebalo izgledati? Pa, spavaće sobe u potkrovlju slažu se sa svim vrstama dizajna interijera. Na vama je hoćete li se odlučiti za minimalistički skandinavski stil, japanski stil ili ćete nabaviti stari mesingani okvir kreveta iz trgovine rabljenim namještajem i učiniti da cijela soba ima starinski štih. Ili nešto između. Jer tako inspirativnom prostoru pristaje svaki stil. 

Ako dolje već imate svoju voljenu spavaću sobu, to nije problem. Navedene prednosti vrijede i za gostinjsku spavaću sobu. . .  

. . . ili dječja soba u potkrovlju  

Da, djeca će vam biti jako zahvalna što ste ih smjestili gore. Cijenit će tajanstvenost uzbudljivih kutova i blizinu krova. Cijenit će jedinstvenost područja i uvrstit će ga u svoje igre, a tako će njihova mašta stalno „raditi”. Umirujuće sheme boja ili zabavne tapete sa zanimljivim printom u konačnici će dječju sobu u potkrovlju pretvoriti u čaroban prostor. Ako imate dovoljno četvornih metara, možete napraviti čak i zone za djecu: osim udobnog prostora za spavanje, mogu imati prostirku za igru i radni prostor sa stolom i zidom na koji će staviti ploču.  

Dodatne ideje za potkrovlje 

Morate iskoristiti ono što imate čak i ako je potkrovlje premalo za složene ideje. Odlično rješenje je kupaonica u potkrovlju. Budući da ste na razini krova, uživate u potpunoj privatnosti i prirodnom svjetlu dok se kupate u kadi. Dok se tuširate, možete gledati kroz krovni prozor, promatrati horizont ili noćno nebo. 

Također možete napraviti posebne sobe u potkrovlju kako biste mogli posvetiti vrijeme svojim hobijima u kući. Zašto obnavljati svoju mjesečnu članarinu za teretanu, ako imate priliku napraviti svoju sobu za vježbanje u potkrovlju? Možete postaviti posebne krovne prozore koji se automatski otvaraju, što pomaže u cirkulaciji zraka i kontroli temperature. Zašto voziti nekoliko kilometara od kuće do tečaja za izradu rukotvorina, ako možete imati vlastitu sobu za rukotvorine u kojoj su sve stvari vaše, a dizajn cijelog prostora ovisi o vama . . . da ne spominjemo sunce koje će izravno sjati na vaš rad. Možete napraviti igraonicu za svoju djecu ili sebe.  

Rad od kuće danas je uobičajen. Ali rad iz suncem obasjanog ureda u potkrovlju je izuzetno jedinstven. Vaši partneri na Zoom-sastancima vjerojatno će vas pitati kakvu ste nevjerojatnu pozadinsku sliku preuzeli. . . možda neće vjerovati da je to vaša prava pozadina. 

Želite li na brzinu razgledati kuću prije nego što nastavimo? (Samo za više ideja.) 

Bez obzira na to kakve ideje o potkrovlju imate, VELUX krovni prozori će ih sigurno unaprijediti. Pomažu vam stvoriti željenu atmosferu; širok raspon proizvoda i dodataka podržava svaki vaš plan. VELUX krovni prozori povećavaju količinu dnevne svjetlosti, a uz VELUX vanjske rolete i VELUX proizvode za zaštitu od sunca možete osigurati ugodnu unutarnju klimu u svako godišnje doba.  

Iskoristite ono što potkrovlje može ponuditi. Puno prilika i puno dobrih ideja. Izbor je vaš. Sjajna vijest je da zapravo ne možete donijeti lošu odluku, sve ideje za potkrovlje su dobre. (Ali neke su čak i još bolje.) 

Pročitajte još članaka

VELUX rješenja dolaze s dodatnim pogodnostima

Provjeri!

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.