Ideje za dječju sobu – stvorite savršen prostor za svoju djecu

Stvaranje zabavne i inspirativne sobe za vaše dijete uzbudljiv je proces za oboje. Postoje brojne stvari koje možete učiniti da biste sobu svog djeteta pretvorili u kreativan i funkcionalan prostor.  

Dječja soba mora poticati rast i učenje, kao i puno smijeha. Ima toliko puno kreativnih rješenja i može biti teško odabrati jedno! Mi smo vam to olakšali ovim idejama za dječju sobu.  

Pet savjeta za stvaranje živahnog i zaigranog prostora za vaše dijete

Obojite sobu u omiljene boje djeteta 

Započnimo jednostavnom stvari: bojama! Vaše dijete vjerojatno ima omiljenu boju. Naslikajte mural planinskog lanca, oblaka, životinja ili pejzaža. Ukrasite sobu bojama i stvorite ugodno ozračje. Odaberite nježne tonove kako bi soba bila svijetla i otvorena. Nijanse žute veseo su i ohrabrujući izbor. 

Odaberite zabavne zidne tapete  

Uredite sobu šarmantnim i živahnim zidnim tapetama. Dostupne su vam neograničene mogućnosti za stvaranje zabavnog i jedinstvenog prostora. Ako odaberete nešto svjetlucavo ili sjajno, razmotrite o samo jednom zidu u tom dezenu.  

Budite kreativni (ploča za krede, perforirana ploča, hobiji) 

Ako vaše dijete obožava crtati po zidovima, zašto ne biste stvorili zid po kojem može pisati kredama? To mu daje neograničenu slobodu: može crtati što god želi i iskoristiti sve dugine boje. Druga opcija je perforirana ploča – fleksibilan način na koji djetetu možete dopustiti da odluči kako želi ukrasiti svoju sobu.   

Uključite djetetove hobije i budite kreativni. To je zabavno za sve uključene! 

Izložite njihova umjetnička djela

Neka vaše dijete bude zvijezda svoje galerije. Izložite crteže na zidovima i gledajte ponos na djetetovom licu. Obojite okvire i ukrasite ih školjkama, tjesteninom ili šljokicama! 

Budite kreativni s odabirom polica i prostora za pohranu  

Budite kreativni s odabirom polica i prostora za pohranu. Izradite, obojite i dekorirajte svoj sustav polica i pohrane. Upotrijebite svoju spretnost u izradi i uključite djecu! 

Tri prednosti sunčeve svjetlosti

Sunčeva svjetlost čini nas sretnijima  

Sunčeva svjetlost poboljšava raspoloženje, olakšava koncentraciju tijekom učenja i regulira dnevni ritam. Zbog sunčeve svjetlosti smo sretniji, pametniji i zdraviji. Uredite prostor za igranje ili učenje blizu prozora, na dobro osvjetljenom mjestu.  

Bolji san  

Djeca se tijekom dana bave brojnim aktivnostima. Kvalitetan san od ključne je važnosti za djecu. Treba im između 9 – 13 sati sna tijekom noći, ovisno o dobi. Izloženost dnevnoj svjetlosti i kvalitetan san idu ruku pod ruku. Velika količina dnevne svjetlosti omogućuje nam da reguliramo ciklus spavanja/buđenja i razine budnosti. Smanjena količina svjetla navečer i mračna soba potiču san tijekom noći.    

Zdrava unutarnja klima 

Odgovarajuća ventilacija važna je za održavanje dobre kvalitete unutarnje klime. Svježi zrak ima širok raspon prednosti: čini da se osjećamo sretnije, jača naš imunološki sustav i pomaže našem mozgu da bolje radi. S krovnim prozorima moguće je poboljšati protok svježeg zraka u vašem domu otvaranjem prozora na suprotnim stranama prostorije. Svježi zrak je jednostavan način za osiguravanje zdravog okruženja u zatvorenom.  

Stvorite zdrav prostor ispunjen svjetlošću uz VELUX krovne prozore

Unesite svjetlost i zaštitite njihovu privatnost

Ugradnja krovnih prozora u dječju sobu fantastičan je način za unošenje dnevne svjetlosti. To vam omogućuje uštedu prostora na zidovima na mjestima gdje biste možda postavili klasične prozore, a i krovni prozor postavlja se na mjesto na kojem će omogućiti prodiranje više dnevne svjetlosti s kretanjem sunca tijekom dana, što znači da će soba vašeg djeteta imati više prirodnog svjetla više sati u danu. Krovni prozori odlični su i za omogućavanje ulaska svjetlosti bez žrtvovanja previše privatnosti jer se mogu ugraditi na većoj visini na zidu. 

Postavite sjenila za dobar noćni san 

Iako je dnevna svjetlost izvrsna tijekom dana, ne želite da ometa san vašeg djeteta prerano ujutro! Svi VELUX krovni prozori mogu se ugraditi s rolo sjenilima za zamračenje kako bi soba bila u gotovo potpunoj tami dok ne dođe vrijeme za buđenje. VELUX rolo sjenila za zamračenje dostupna su sa električnim ili solarnim napajanjem, ako su vaši krovni prozori izvan dosega. 

Dječja soba mora poticati rast i učenje, kao i puno smijeha. Ima toliko puno kreativnih rješenja i može biti teško odabrati jedno! 

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.