Iskoristite svoju spavaću sobu na najbolji mogući način s ovim idejama za preuređenje

Puno vremena provodimo u svojim spavaćim sobama. To je mjesto gdje započinjemo i završavamo dan, kao i mjesto gdje svoje tijelo i um punimo energijom. To znači da spavaća soba mora zadovoljiti mnoge potrebe. 

Ako želite preurediti svoju spavaću sobu, morate uzeti u obzir brojne čimbenike. Sastavili smo popis ideja kako biste započeli svoj projekt renovacije i maksimalno iskoristili svoju spavaću sobu. 

Osmislite spavaću sobu svojih snova

Mnogo je stvari koje treba uzeti u obzir kada želite preurediti svoju spavaću sobu. Kako bi to trebalo izgledati? Kako stvoriti optimalno okruženje za dobar san? A budžet? Možeš li povećati preprodajnu vrijednost svoje kuće renovacijom spavaće sobe? Kako bismo vam olakšali, sastavili smo popis stvari koje trebate uzeti u obzir kada dizajnirate spavaću sobu iz snova. 

Počnite tako što ćete napraviti popis svojih potreba i želja

U spavaćim sobama je bitan dizajn interijera: tkanine, boje, biljke i tapete. Puno toga se može učiniti preuređenjem, ali neke stvari zahtijevaju opsežnije preuređenje. Ako je vaša spavaća soba previše tijesna ili mračna ili vam je potreban novi pod, razmislite o preuređenju spavaće sobe. 

Počnite tako što ćete odrediti što vam je važno u spavaćoj sobi. Što vam je potrebno, a što je ono oko čega možete napraviti kompromis? Neka popis vaših potreba i želja vodi vaš proces. 

Osmislite budžet i razmislite o preprodajnoj vrijednosti

Kada odredite što želite postići preuređenjem spavaće sobe, morate razmisliti o budžetu za renovaciju. Spavaća soba često se može osvježiti jednostavnim trikovima poput nove boje i namještaja. Međutim, ako mali ili obični prostor želite pretvoriti u luksuznu glavnu spavaću sobu, često je potreban izvođač radova koji će vršiti veliku renovaciju. Ovisno o promjenama koje želite napraviti u svojoj spavaćoj sobi, trebali biste na početku procesa osmisliti budžet kojim ćete se voditi prilikom odabira. 

Ako se upuštate u veliku renovaciju spavaće sobe, razmislite kako ta renovacija može pomoći u povećanju ukupne vrijednosti kuće. 

Uložite u kvalitetne proizvode za uređenje interijera

Kada napravite popis svojih ideja za renovaciju spavaće sobe, možete početi razmišljati o dizajnu interijera. Mnogi čimbenici igraju ulogu u postizanju mirnog sna; ulaganje u kvalitetne interijere može učiniti veliku razliku. Imamo nekoliko prijedloga kako da se dobro naspavate.  

  • Pronađite madrac koji vam odgovara. Iako novi madrac može biti skupa investicija, neophodan je za dobar san. 

  • Odaberite dobar jastuk. Uz madrac, jastuk je neophodan za dobar san. Zamolite lokalnog prodavača kreveta da vam pomogne pronaći pravi jastuk. 

  • Nova boja će napraviti veliku razliku! Malo stvari može preobraziti prostoriju kao nova boja. Odaberite boju za koju smatrate da vas opušta. To će vam pomoći da spavate mirnije. 

Kad je moguće, ponovno upotrijebte, reciklirajte i popravite ili kupite rabljene stvari.  

Spavaća soba je mjesto gdje ćete se napuniti energijom – iskoristi je na najbolji način uz prirodnu dnevnu svjetlost

Suprotno vjerovanju, mrak nije ono što nam pomaže da mirno spavamo; to je svjetlo. Sunce pomaže regulirati naš dnevni ritam i daje našim tijelima znak kada treba spavati, a kada se buditi. Puštanje prirodnog svjetla u vašu spavaću sobu daje vašem tijelu dar uravnoteženog ciklusa spavanja.  

Nemojte raditi kompromise u pogledu prirodnog svjetla i dobre ventilacije

Prirodna svjetlost obogaćena je vitaminima i ima brojne prednosti te će vam pomoći poboljšati cjelokupno zdravlje i dobrobit. Napravite dobro okruženje za spavanje u svojoj spavaćoj sobi uz pomoć krovnih prozora. S krovnim prozorima ne morate brinuti toliko o zaštiti privatnosti, zbog kuta pod kojim su postavljeni. Svoju spavaću sobu možete provjetravati cijeli dan i noć.  

Razmislite o povezivanju unutarnjeg i vanjskog prostora 

Zamislite da ležite u krevetu i gledate zvijezde. Zvuči dobro? I mi tako mislimo. Otvorite svoj strop prema zvjezdanom noćnom nebu i uživajte u prekrasnim bojama izlaska sunca uz krovne prozore. Povežite unutarnji i vanjski prostor u svojoj spavaćoj sobi za savršen početak i kraj dana! 

Suprotno vjerovanju, mrak nije ono što nam pomaže da mirno spavamo; to je svjetlo. 

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.