Jednostavna i brza zamjena krovnog prozora 

Je li vrijeme za zamjenu krovnih prozora? I dalje pokušavate shvatiti kako? Jeste li trenutno u potrazi za pouzdanim profesionalnim partnerom? Niste sigurni koliko dugo traje cijeli proces? Nastavite čitati kako biste saznali. Ovdje ćemo vas uputiti korak po korak kako brzo i jednostavno zamijeniti krovne prozore!

Novi krovni prozori znače nove vidike  

Zamjena vašeg krovnog prozora spada u kategoriju „uređenje doma”, a kao što je slučaj sa svim uređenjima doma, sigurno se želite osloniti na profesionalce. Profesionalni proizvodi, stručni majstori. Dobra vijest je da oboje možete imati pod istim imenom: VELUX. Novi VELUX krovni prozori ne samo da će vaše potkrovlje učiniti svjetlijim i većim, već odabirom VELUX kombinacije krovnih prozora štedite i novac zahvaljujući boljoj toplinskoj izolaciji. Također, novi krovni prozori će povećati vrijednost vašeg doma. Njihova ugradnja je apsolutno dugoročna investicija!

Kako početi 

Bilo da je nadogradnja vašeg potkrovlja novim krovnim prozorima dio tekućeg plana ili ih trebate zamijeniti što je prije moguće (jer je postojeći prozor star i/ili na neki način oštećen), najvjerojatnije želite brzo rješenje. Mogli biste odlučiti da sami započnete radove, što se nikako ne preporučuje. Možda ste vrlo spreman kućni majstor, ali zbog složenosti procesa zamjene krovnog prozora savjetujemo da ne pokušavate ukoliko niste kvalificirani majstor. Preporučujemo vam da nađete pravog partnera koji će vam pomoći s odabirom proizvoda i samim procesom zamjene. Odaberite VELUX preporučenog majstora, nećete pogriješiti.

Prije ugradnje moguće je da ćete imati niz pitanja. Ovdje pronađite odgovore. 

1. Kako mogu pronaći rješenje za zamjenu krovnog prozora?

Prvi korak je pronalaženje majstora. Postoji mnogo aspekata koje možeš uzeti u obzir dok tražiš onog pravog. Koliko je blizu tebe? Koliko prethodnih kupaca ga je preporučilo? Kakvo je njegovo profesionalno iskustvo? Dobra je vijest da se ne morate zamarati ovim pitanjima, samo nam se obratite i pomoći ćemo vam pronaći pravoga.

2. Kako da majstoru opišem posao?  

Prvo provjerite identifikacijsku pločicu na vašem trenutnom krovnom prozoru—na njoj ćete vidjeti važne pojedinosti o prozoru, a sve su to vrijedne informacije za majstora. Na pločici će se, na primjer, vidjeti koja je točna dimenzija prozora što će vam olakšati odabir dimenzije novoga. Majstor će pomoću podataka s pločice znati treba li pored zamjene krovnog prozora zamijeniti i oblogu. 

Ako već imate jedan krovni prozor, razmislite o dodavanju više krovnih prozora kako bi dobili više dnevne svjetlosti i bolji pogled ... to će doprinijeti boljoj udobnosti vašeg doma.  

3. Kada mogu doći ugraditi krovne prozore?  

Majstori koje preporučuje tvrtka VELUX dat će sve od sebe da pronađu slobodan termin za dolazak. Pored njihove stručnosti možete računati i na njihovu pouzdanost. 

4. Kako da pripremim prostoriju za zamjenu krovnih prozora? 

Očistite prostor ispred prozora, premjestite sav namještaj koji bi mogao smetati i možda bi bilo dobro da uzmete slobodan dan na poslu. 

5. Koliko vremena treba za ugradnju?  

Zamjena krovnog prozora smatra se sitnijim projektom za unaprjeđenje doma ... ako to rade profesionalci. Trebala bi trajati do jednog punog radnog dana, ali, naravno, to može varirati ovisno o broju krovnih prozora, vremenskim uvjetima i vrsti zamjene. Krovni prozor se može zamijeniti uz zadržavanje obloge, što je brzo i jednostavno, ali to možda neće biti moguće u svim slučajevima jer je potrebno 100 % podudaranje veličina okvira krovnog prozora i spoja obloge. Preporučujemo da prilikom zamjene krovnog prozora zamijeniš i oblogu oko prozora, a majstor može postaviti dodatne izolacijske proizvode za vodonepropusnost i bolju izolaciju.   

6. Koliko će ovaj proces biti prašnjav?  

U idealnom slučaju, zamjena krovnih prozora uključuje minimalnu prašinu. Malo metenja i usisavanja nakon toga će biti dovoljno.  

7. Što slijedi nakon obavljenog posla?  

Samo malo čišćenja. Ništa više. Za završnu obradu unutarnje obloge oko prozora i bojanje možda ćete morati potražiti drugog majstora.  

8. Koliko će me sve to koštati?  

Ukupni troškovi mogu varirati ovisno o nekoliko čimbenika koji su povezani s proizvodom (koju vrstu krovnih prozora i dodataka odaberete) i o tome koje „stavke” stvarni rad sadrži sa stajališta majstora (udaljenost i trošak putovanja; pokrovni materijal, ugradnja na teško dostupnim mjestima i promjena krovne konstrukcije; veličina i težina krovnih prozora; broj radnika; potrebno znanje, alati, strojevi i materijali; uklanjanje starih prozora, zbrinjavanje otpada; priprema ili korekcija postojeće obloge uključujući potrebe za materijalima).

Jednostavnije je nego što mislite 

Zamjena krovnih prozora nije nimalo kompliciran proces - ako ste odabrali tvrtku VELUX kao svog partnera. Ono što vašem domu treba su pravi proizvodi i stručnost: oboje je dostupno s tvrtkom VELUX.  

Sada napravite sljedeći korak i upotrijebite naš konfigurator za planiranje zamjene!  

Pročitaj još članaka

VELUX rješenja dolaze s dodatnim pogodnostima

Provjeri!

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.