Kako renovirati spavaću sobu za bolji san

Kvalitetan san od ključne je važnosti za našu dobrobit. Zato bi vam prioritet trebao biti organiziranje spavaće sobe za optimalan san. Nedosljedan san može negativno utjecati na naše zdravlje, a postoji mnogo toga što možete učiniti kako biste renovacijom spavaće sobe postigli bolji san tijekom noći. 

Stvorite umirujuće okruženje u spavaćoj sobi uz ova četiri savjeta za bolji san  

Obojite spavaću sobu u umirujuće boje 

Vaša spavaća soba mora biti spokojno mjesto. Jedan od najjednostavnijih načina na koje spavaću sobu možete učiniti spokojnijom je da obojite zidove u umirujuće boje. Idealne su nijanse zelene jer čine da se osjećamo smireno i osvježeno. Nježnije nijanse ljubičaste, kao što je boja lavande, odlične su za osobe koje se rano bude jer imaju revitalizirajući učinak. Tko ne voli polja lavande u cvatu? Smirujuća nijansa sive savršena je ako želite stvoriti minimalistički izgled. Siva je odličan odabir za manje spavaće sobe jer osvjetljuje prostor i stvara neutralno okruženje.

Prirodan namještaj

Namještaj izrađen od prirodnih materijala stvara opuštenu atmosferu u vašoj spavaćoj sobi. Namještaj izrađen od organskih materijala čini nas bližima prirodi, što djeluje umirujuće. Razmislite o dodavanju elemenata od drva, bambusa ili ratana. Kada dođe vrijeme za spavanje, tople i nježne boje učinit će da se osjećate opušteno i smireno. Pronađite materijal koji vam se sviđa, koji vas čini smirenima i potiče miran san.

Prirodne tkanine

U krevetu biste trebali biti obavijeni mekim plahtama i pokrivačima koji potiču bolji san. Prirodni materijali poput pamuka stoljećima se koriste u izradi tkanina. Pamuk je mekan, prozračan i jednostavan za održavanje. Ipak, pamuk upija vlagu, stoga možda nije najbolji izbor za ljude kojima je noću često vruće. Ako se noću znojite, lan je idealan za vas. Prozračan je, mekan i hladan, što ga čini savršenim izborom za tople ljetne noći. Svila, koja je nešto skuplja, mekana je, od čvrstih vlakana i dobar je izolator.

Dodajte biljke

Biljke su ne samo prekrasan dodatak svakoj prostoriji, već pomažu i u pročišćavanju zraka i smanjenju razine toksina. Zmijski jezik jedna je od rijetkih kućnih biljaka koje pretvaraju ugljični dioksid u kisik tijekom noći. Zvuči kao magija. To je samo priroda u svoj svojoj raskoši. Zmijski jezik nalazi se na NASA-inom popisu 10 najboljih biljaka za pročišćavanje zraka. Također izgledaju sjajno.

Pet razloga za dodavanje svjetlarnika u spavaćoj sobi

Bolja kvaliteta zraka i ventilacija

Odgovarajuća ventilacija je vrlo važna za održavanje dobre kvalitete zraka u zatvorenom prostoru. Svježi zrak ima širok raspon prednosti: čini da se osjećamo sretnije, jača naš imunološki sustav i pomaže našem mozgu da bolje radi. Uz krovne prozore u vašoj spavaćoj sobi, moguće je poboljšati protok svježeg zraka u vašem domu otvaranjem prozora na suprotnim stranama kuće. Svježi zrak jednostavan je način za osiguravanje zdravog okruženja u zatvorenom prostoru.

Unesite vanjski svijet unutra

Krovni prozori unose vanjski svijet u spavaću sobu. Bilo da je riječ o prirodnijem svjetlu, zvjezdanom nebu, svježem zraku, pjevu ptica, zvuku djece koja se igraju ili crkvenim zvonima. Bliži ste vanjskom svijetu, što poboljšava san.

Pomaže vam kontrolirati ciklus spavanja

Prirodno svjetlo pomaže uravnotežiti dnevni ritam (ciklus spavanja) za bolji odmor tijekom noći i produktivniji dan. Sunce potiče tijelo na proizvodnju melatonina i uravnotežuje dnevni/noćni ritam.

Probudite se s prirodnom dnevnom svjetlošću uz VELUX ACTIVE with NETATMO

Ujutro se budite iscrpljeni? To je vjerojatno zato što se budite u potpuno mračnoj sobi uz zvuk alarma na telefonu. Vaš mozak još spava. Kada dopustite da sunčeva svjetlost postupno uđe u spavaću sobu, vaš će vam mozak dati znak da je vrijeme za buđenje.

Uz VELUX ACTIVE with NETATMO alarm možete zamijeniti izlaskom sunca i pratiti kvalitetu zraka pomoću senzora u sobi. Postavite vlastite željene postavke uz VELUX rješenje za pametni dom.

Više svjetla bez ugrožavanja privatnosti

Većina nas želi privatnost u spavaćoj sobi. Krovni prozori omogućit će više prirodnog svjetla bez ugrožavanja privatnosti. Savršena kombinacija.

Svježi zrak ima širok raspon prednosti: čini da se osjećamo sretnije, jača naš imunološki sustav i pomaže našem mozgu da bolje radi.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.