Kuhinja je srce doma

Želite renovirati kuhinju i pokušavate osmisliti plan? Kuhinja je mjesto gdje se odvija život. To je srce doma, mjesto gdje se obitelj skuplja nakon dugog dana i gdje se prijatelji uvijek na kraju druže. Kada radite renovaciju kuhinje, potreban vam je dobar plan kako biste prostoru dali unaprjeđenje koje zaslužuje. Trebate pomoć kako biste počeli? Bez brige; tu smo za vas. 

Na pravi način započnite svoj projekt renovacije kuhinje 

Za dobar početak renovacije kuhinje potrebno je razumjeti faze uključene u taj proces. Ali prije nego počnete planirati proces, dajte si malo vremena da pustite mašti na volju.  

Odvojite vrijeme za traženje inspiracije na Pinterestu i Instagramu, inspirirajte se kuhinjama svojih prijatelja, izradite kolekcije fotografija i popise želja. Uskoro će doći vrijeme da sortirate svoje ideje i odredite prioritet svojim željama. Zato napravite kategorije „moram imati” i „bilo bi lijepo imati”. Tada je vrijeme da počnete razmišljati o svojem budžetu. 

Razmotrite svoj budžet i prema tome odredite prioritete

Izbjegnite razočaranje s renovacijom kuhinje tako što ćete procijeniti svoje želje i potrebe, a zatim odrediti što si možete priuštiti. Ako odvojite vrijeme da razmislite o svom budžetu i prilagodite mu svoje želje, kasnije ćete biti zahvalni sami sebi. I to nas dovodi do sljedeće točke. 

Mudro planirajte svoj budžet 

Detaljno planirajte svoj budžet kako biste izbjegli neugodna iznenađenja i pridržavali se rasporeda. Sigurno vam je poznata izreka „vrijeme je novac”. To vrijedi i za renovaciju kuhinje. Na ovakvom projektu, kašnjenja mogu dovesti do ogromnog povećanja troškova.  

Kada planirate svoj budžet, uzmite u obzir sve troškova koji ti padnu na pamet kako ne bi ostali bez novca prije završetka projekta. Ako angažirate izvođače, zajedno pažljivo isplanirajte projekt i postavite točan vremenski okvir. To će vam pomoći da izbjegnete prekoračenje budžeta i osigurate da vaši izvođači završe svoj dio projekta na vrijeme.  

Napravite vremenski raspored renovacije kuhinje i pridržavajte ga se 

Veliki projekti poput renovacije kuhinje zahtijevaju vremenski okvir kako se ne bi vukli u nedogled. Razmislite o podjeli projekta u faze, a zatim napravite proračunsku tablicu na računalu. Podijelite to sa svojim izvođačem kako biste uskladili svoja očekivanja. Neka i oni daju svoje mišljenje pa plan prilagodite u skladu s tim. 

Planirajte rušenje i ponovnu izgradnju

Ne zaboravite isplanirati rušenje kada budete renovirali kuhinju. To je velik zadatak za koji je potrebno puno planiranja, od donošenja odluke o tome tko će izvoditi radove do odlaganja otpada. 

Sljedeći korak je započeti obnovu kuhinje. Ako je stara uklonjena, proces uključuje ugradnju vrata i prozora. Također će uključivati važne radove iza zidova, ispod poda i iznad stropova: vodovodne cijevi, električne instalacije, grijanje, ventilacija i izolacija. Zatim slijedi završna obrada zidova, podova i bojanje, ugradnja ormarića i drugih elemenata te dodavanje novih kućanskih aparata. Na kraju je vrijeme za dodavanje detalja i dekoracija. 

Ideje za renovaciju kuhinje - dizajnirajte kuhinju s dnevnom svjetlošću 

Kada planirate renovaciju kuhinje, pogledajte gore – tako je, pogledajte gore. Jedna od najupečatljivijih ideja za renovaciju kuhinje počinje krovnim prozorima i završava kuhinjom obasjanom dnevnom svjetlošću!  

Kada razmišljamo o načinima kako unaprijediti svoje kuhinje često se samo osvrnemo po prostoriji. Vidimo sve zastarjele kućanske aparate, radne ploče koje se ne slažu i nedostatak prostora za naše ormariće i radne površine. Često zaboravimo planirati više dnevne svjetlosti. Mi smo ovdje da vam pokažemo što propuštate! 

Pogledajte renovaciju svoje kuhinje u potpuno novom prirodnom svjetlu 

S krovnim prozorima svoju kuhinju možete otvoriti na način na koji to ne mogu učiniti ni žarulje ni bilo koja boja na svijetu. Unošenje prirodnog svjetla u vašu kuhinju pružit će joj unaprjeđenje koje zaslužuje.  

Krovni prozori preplavit će vašu kuhinju prirodnim svjetlom, što će povećati prostor i dati mu svijetao i moderan izgled. Pomoću dodatne dnevne svjetlosti svoj ćete dom vidjeti u novom svjetlu i odmah će imati ugodniju atmosferu. 

Tri razloga zbog kojih ćete obožavati svjetlarnike u svojoj kuhinji

Evo tri razloga zašto trebate razmisliti o dodavanju krovnih prozora u projekt renovacije kuhinje. 

  1. Ušteda prostora: kada u kuhinju ugradite krovne prozore, oslobađate prostor za kuhinjske ormariće gdje bi inače postavili vertikalne prozore.  

  2. Ventilacija: u kuhinjama se stvaraju mirisi, vlaga i sitne čestice. VELUX krovni prozori sa solarnim napajanjem i električni krovni prozori savršeni su za provjetravanje kuhinje i brzo uklanjanju dim i mirise kuhanja.  

  3. Bolje osvjetljenje: prirodno svjetlo pozitivno utječe na naše zdravlje, dobrobit i produktivnost. Dnevna svjetlost učinit će vaše vrijeme provedeno u kuhinji još radosnijim.

Kuhinja je srce doma, zaslužuje svako moguće unaprjeđenje, uključujući krovne prozore.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.