Zamislite kako će izgledati vaša dnevna soba s ovim idejama za renovaciju dnevne sobe 

Dnevna soba je središte kuće. To je mjesto gdje provodimo većinu vremena kod kuće - od druženja s obitelji i prijateljima do izležavanja na kauču i gledanja omiljene TV serije. Bitno je maksimalno iskoristiti ovaj prostor, pogotovo ako planirate renovaciju! Ovdje je popis ideja koje će vam pomoći u planiranju renovacije dnevne sobe. 

Osmislite dnevnu sobu iz svojih snova 

Ako ste poput većine nas onda želite da vaša dnevna soba bude svijetla i otvorena, kao i udobno mjesto okupljanja. Ali kako bi to trebalo izgledati? Kako stvoriti optimalno okruženje za zajednički boravak? Što je s budžetom za renovaciju? Dizajnirajte svoju dnevnu sobu iz snova pomoću ovih ideja:  

Koje su vaše želje i potrebe?

Prije nego počnete s renovacijom dnevne sobe, napravite popis svojih želja i potreba. Možete koristiti svoju trenutnu dnevnu sobu kao početnu točku: što vam se u njoj sviđa, što želite promijeniti, a što se može sačuvati? 

Vaša dnevna soba treba biti prilagođena vašem stilu života. Kada sastavljate popis svojih prioriteta, ne zaboravite isplanirati podove, rasvjetu, namještaj i elektroniku - audio i vizualnu. 

Odaberite stil uređenja interijera

Dizajn interijera ima moć učiniti prostore privlačnijim i unaprijedit će vaš prostor čineći ga prikladnijim za namjeravanu upotrebu. Kada je prostor dobro dizajniran, ne samo da izgleda dobro, već i osigurava da sve u prostoriji služi svojoj funkciji.  

Razmislite o preuređenju svoje dnevne sobe prema određenom stilu dizajna interijera. Podignite svoj prostor elegantnim minimalističkim stilom, dajte mu moderan ugođaj jasnim linijama i jednostavnom paletom boja ili odaberite klasičniji izričaj s dubinom, slojevitošću i dimenzionalnošću. Stil dizajna interijera savršen je način da pokažete svoju osobnost i odlična polazna točka za odabir namještaja i boja. 

Razmislite o svom planu renovacije... i budžetu

Bilo da renovirate svoju dnevnu sobu ili neku drugu sobu u svojoj kući, uvijek imajte plan i budžet. 

Ako sami radite renovaciju, odvojite više vremena za svaki korak i razmislite o angažiranju stručnjaka za tehničke poslove kao što su električne instalacije. Ako angažirate izvođača nemojte pretpostavljati da se razumijete; prođite kroz svaki dio plana i nastavite provjeravati kako bi bili sigurni da ste usklađeni sa zadatkom.  

Smišljanje plana u ranoj fazi procesa uvelike će koristiti vašem budžetu i vašem izvođaču. 

Pogledajte svoju dnevnu sobu u potpuno novom prirodnom svjetlu

Ništa ne čini prostoriju ugodnijom od dnevne svjetlosti. Unošenjem više prirodnog svjetla u svoju dnevnu sobu maksimalno ćete povećati prostor i učiniti da izgleda veće. Dodavanje krovnih prozora u plan renovacije dnevne sobe odluka je koju nećete požaliti! 

Stvorite novu središnju točku pomoću prirodnog svjetla

Središnja točka u dizajnu interijera privući će poglede i dodati estetsku vrijednost vašoj dnevnoj sobi. Sve što trebate učiniti je pogledati gore! Iznad sebe naći ćete zid s neiskorištenim potencijalom: vaš strop! Napravite od njega središnju točku vaše prostorije koristeći ovaj često zaboravljeni „peti zid”. Ugradite prekrasne drvene grede, obojite strop u upečatljivu boju ili dodajte krovne prozore kako biste drugačije naglasili središte vaše prostorije. 

Ugradnjom krovnih prozora preobrazite svoj prostor u sobu s dnevnom svjetlošću i predivnim pogledom na nebo. Prirodno svjetlo će istaknuti prave boje vaših zidova i namještaja i vaš prostor učiniti uzbudljivim mijenjanjem položaja sunca tijekom dana. 

Tri razloga zbog kojih ćete obožavati krovne prozore u svojoj dnevnoj sobi

Prirodno svjetlo doprinosi našem zdravlju i dobrobiti. Njegove obnavljajuće i transformativne moći uljepšavaju naše živote. Ovo su još tri razloga zbog kojih ćete obožavati krovne prozore u svojoj dnevnoj sobi: 

  • Funkcionalnost: krovni prozori postavljaju se na vaš krov i stoga imate prostora da se poigrate s interijerom, bez blokiranja prirodnog svjetla. 

  • Manji račun za struju: dnevna svjetlost osvjetljava vašu sobu besplatnom energijom, čime vam štedi novac na računu za struju. 

  • Kontrola svjetla: svijetlo ili tamno? Imate potpunu kontrolu svjetla nad svojim VELUX krovnim prozorom kada je opremljen s VELUX sjenilom. 

Prije nego počnete s renovacijom dnevne sobe, napravite popis svojih želja i potreba. Koristite svoju trenutnu dnevnu sobu kao početnu točku: što vam se u njoj sviđa, što želite sačuvati, a što želite promijeniti?   

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.