Upotrijebite prirodnu dnevnu svjetlost da biste osvijetlili svoj dom

Prirodna sunčeva svjetlost jedan je od svakodnevnih resursa koji zaista može imati pozitivan učinak u vašem domu. Postoje broje mentalne i fizičke prednosti osiguravanja više prirodne dnevne svjetlosti u domu. 

Stvorite ugođaj s prirodnim svjetlom  

Prirodno svjetlo podrazumijeva svo svjetlo dostupno iz prirodnih izvora poput sunca i mjeseca. Korištenjem i uključivanjem prirodnog svjetla kao primarnog izvora svjetla u svojem domu možete stvoriti prekrasan i topao ugođaj u kojem će se svi osjećati ugodno. 

Istražite čaroliju krovnih prozora

Sunce tijekom dana putuje nebom. To znači da fasadni prozori mogu ograničiti količinu prirodne dnevne svjetlosti. Krovni prozor je jedan od najučinkovitijih načina za unos više dnevne svjetlosti u dom. Dnevna svjetlost odozgo može prodrijeti kroz čitav dom i, ovisno o vremenskim uvjetima, svaki je dan drukčija. 

Unesite novi život u male prostorije

Male prostorije može biti izazovno osvježiti. Podna svjetiljka može zauzimati previše prostora, a stropna svjetiljka možda neće biti dovoljna. Krovni prozor može biti značajan izvor svjetla jer otvara veću površinu za dobivanje prirodnog svjetla. 

Pobrinite se da u svoj plan uključite dovoljno dnevne svjetlosti

Ako krećete s projektom renovacije doma, pobrinite se da ga dobro izvedete – nitko nikad nije požalio što ima „previše” prirodnog svjetla! Općenito pravilo je da ostakljenje treba pokrivati ​​najmanje 20 % podne površine prostorije koju obnavljaš. Provjerite jeste li u svoje planiranje uključili dovoljno krovnih prozora za dobru i ravnomjernu raspodjelu svjetla u prostoriji. Ne zaboravite – dnevnom svjetlošću možete jednostavno upravljati prema potrebi s velikim izborom sjenila i roleta. 

Transformirajte svoj svakodnevni život u zatvorenom prostoru

Želite li osvježiti svoj dom? Uz nove, hibridne načine rada, kod kuće provodimo više vremena no ikad prije. Izvrsno životno okruženje stoga je ključno. Jedan od načina na koji možete transformirati svakodnevni život u zatvorenom prostoru je učinkovita upotreba krovnih prozora. Krovni prozori u vaš dom unose više prirodnog svjetla. 

Iskoristi prednosti svjetla koje dolazi odozgo

Prirodno svjetlo pridonosi regulaciji otpuštanja hormona melatonina u tijelu. Melatonin je hormon koji nas čini umornima, stoga uključivanjem veće količine prirodne dnevne svjetlosti u naš dom možemo dobiti više energije tijekom dana i bolje spavati noću. 

Stvorite sklad s okruženjem 

Krovni prozori povezuju vaš dom s prirodnim okruženjem i unose svježi zrak. Ako u uređenje ubaciš nekoliko velikih podnih biljaka, možete stvoriti osjećaj sklada koji će pozitivno utjecati na um, tijelo i dušu. 

Naglasi svjetlo dekorativnim elementima

Pobrinite se da vaš namještaj i dekorativni elementi interijera savršeno odgovaraju prostoriji ispunjenoj svjetlom. Obojite zidove spavaće sobe u umirujuće nijanse zelene i plave i promatrajte kako se svjetlo ujutro prelijeva da biste imali nježno buđenje. Odaberite jače boje za zajednički životni prostor da biste stvorili živahan i topao obiteljski prostor i promatrajte kao privlačan interijer sve poziva da provedete više vremena zajedno. Nemojte zaboraviti okrenuti svoje biljke u pravom smjeru kako bi dobile potrebnu količinu dnevne svjetlosti tijekom dana! 

Korištenjem i uključivanjem prirodnog svjetla kao primarnog izvora svjetla u vašem domu možete stvoriti prekrasan i topao ugođaj u kojem će se svi osjećati ugodno.

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.