Priče o potkrovljima:

Potkrovlje pretvoreno u savršen dom

Priče zadovoljnih stanara iz prve ruke o iskustvu s VELUX krovnim prozorima.

Četveročlana obitelj preuredila je prethodno nekorišteno potkrovlje u Berlinu kako bi ispunjavalo njihove želje: puno prostora za djecu, velik prostor za život, kuhanje i objedovanje, kao i puno dnevne svjetlosti.

Marcus Schröger, Urbansky Architekten

Otkrijte našu priču

  • Bärbel Stolz i njezin muž Sebastian tražili su veći stan za svoju četveročlanu obitelj. Kada im se ukazala prilika za kupnju neuređenog potkrovlja stambene zgrade s kraja 19. stoljeća u jednoj od sporednih ulica pored parka Helmholtzplatz, nisu nimalo oklijevali. Zgrabili su jedinstvenu priliku da stvore jedinstveni dom za svoju jedinstvenu obitelj, a zidovi prepuni grafita brzo su postali obiteljski dom.

  • VELUX krovni prozori savršeno su odgovarali njihovim jedinstvenim potrebama, kako u arhitektonskom, tako i umjetničkom smislu. Kada su postavili prozore, svjetlo je ispunilo svaki kut: sve prostorije u bočnom krilu i stražnjoj zgradi imaju velike površine koje naprosto zazivaju rješenja koja nude VELUX krovni prozori. Kvaliteta prozora bila je važno pitanje jer se potkrovlja ljeti pregrijavaju, a u hladnijim mjesecima teško griju.

  • Bärbel i Sebastian željeli su ispuniti potkrovlje s puno prostora i svjetla. VELUX krovni prozori za kosi i ravni krov bili su dostojni zadatka. VELUX krovni prozori s dvostrukim ovjesom pružaju vam potpuni i otvoreni pogled na horizont i maksimalno povećavaju količinu prirodne dnevne svjetlosti. Prelijep dizajn VELUX prozora za ravni krov unosi u vaš dom čaroliju dnevne svjetlosti. Prozor za ravni krov s ravnim staklom ima dvoslojno ili troslojno ostakljenje koje pruža izvrsnu energetsku učinkovitost, a istodobno smanjuje buku u slučaju kiše, tuče ili prometa.

  • VELUX nudi impresivnu kombinaciju od dva krovna prozora, koji su nadopunjene s dva dodatna elementa koji otvaraju stvari prostor i transformiraju ga. Ovo rješenje pruža divan pogled na nebo i prema van. Fiksni donji dio rješenja pruža sigurnost, posebno u dječjim sobama.

  • Hodnik je dovoljno velik i svijetao za stol za crtanje i izradu rukotvorina za dvoje djece. Udoban krevet u hodniku izravno ispod najvećeg ravnog krvnog prozora popularno je mjesto okupljanja. „Ovdje se mazimo s djecom, djeca se tu igraju i čitamo im priče. Zahvaljujući elektromotoru, ovaj prozor za ravni krov može se praktično otvoriti pomoću daljinskog upravljača”, kaže vlasnik doma.

Što vas sprječava da se započnete projekt s VELUX prozorima?


Pročitajte o opovrgnutim mitovima i strahovima u povezanim s krovnim prozorima.

Kažu da je u potkrovljima općenito bučno zbog vjetra i kiše

Smanjenje buke, kao i ostale vrste izolacije, u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti upotrijebljenih materijala. VELUX krovni prozori iznimno dobro smanjuju buku i sprječavaju propuh u potkrovlju.

Kažu da potkrovlja brzo gube toplinu

Toplinska izolacija ključni je element energetska učinkovitosti. VELUX rješenja dizajnirana su s poboljšanim izolacijskim značajkama s ciljem smanjenja troškova za energiju.

Nastavite čitati

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.