Priče o potkrovljima:

Renoviranje povijesti – suvremena transformacija

Priče zadovoljnih stanara iz prve ruke o iskustvu s VELUX krovnim prozorima.

Stvaranje suvremenih prostora uz očuvanje šarma.

Martin Strobl Jr.

Otkrijte našu priču

  • Renovacija gradske vile Toma i Nine u Herneu ispreplela je šarm staroga sa sjajem modernoga. Istodobno zadržavajući osebujnost i uvodeći prozračne prostore, projekt toga para odražava njihov san o prostranom i svijetlom životnom prostoru.

  • Njihova želja za prostorom u srcu Hernea ostvarila se kada im je jedan stari poznanik ponudio prodati svoju vilu iz 1930-ih. Upustili su se u opsežnu modernizaciju, a renovacija se ispreplela s proširenjem obitelji. Nekada nekorišteno potkrovlje dobilo je novu priliku za život kada su preuređeni prostor osvijetlili VELUX krovni prozori.

  • Preobrazba potkrovlja posebno se ističe. Dok su prije u njemu bile prostorije s instrumentima i spremišta, sada se tu nalaze garderobe, dječja soba i spavaća soba. VELUX krovni prozori 3 u 1 predivno su preobrazili prostor, obasjavši ga prirodnom svjetlošću. Potkrovlje se nije pretvorilo samo u prostor za boravak, već i u igraonicu za Tomovu i Nininu djecu.

  • Dizajnerska načela ovoga para poštuju tradiciju, ali prihvaćaju i inovacije. Ovo je preuređenje uskladilo velike suvremene prozore s originalnim, obnovljenim, drvom obloženim podovima. Posebna je pozornost posvećena detaljima, što se vidi po griljama od kovanog željeza, staromodnim sklopkama i pomno izrađenim okovima, čime se postiže skladna kombinacija starog i novog.

  • Nakon nekoliko mjeseci u obnovljenom domu Tom i Nina uživaju u rezultatima. Postupkom renovacije pretvorili su staru vilu u suvremeno utočište u kojemu se elegancija stare gradnje isprepliće sa suvremenom udobnošću. Vili je udahnut novi život, a obitelj je ostvarila svoj san o prostranom i dobro osvijetljenom domu.

Što vas sprječava da se započnete projekt s VELUX prozorima?

Pročitajte o opovrgnutim mitovima i strahovima u povezanim s krovnim prozorima.

Odlična zaštita od ljetne vrućine

VELUX krovni prozori idealno su rješenje za nemilosrdne ljetne vrućine. Svoju udobnost maksimalno ćete povećati vanjskim zaštitom koja predstavlja glavne načine zaštite od vrućine za krovne prozore. Vanjske tende ili rolete mogu smanjiti vrućinu koja ulazi u prostor za 76 % – 94 % (ovisno o proizvodu) te tako značajno utjecati na unutarnju temperaturu i povećati vašu udobnost. Ne zaboravite da krovni prozori u potpunosti iskazuju svoju vrijednost kada ih kombinirate s tim vanjskim dodacima!

Krovni prozori mokri su i vlažni

Zašto se na krovnim prozorima i oko njih može uočiti nakupljanje vode? Naš svakodnevni život (disanje, kuhanje itd.) generira veliku količinu vlage u zatvorenom prostoru koja se kondenzira na hladnim površinama te se uočava na staklima prozora. Prozračivanje je najbolji način suzbijanja vlage, stoga redovito prozračujte! Drugi razlog može biti nepravilna krovna konstrukcija i nedostatak parne brane iza gipsanih ploča ili unutarnjeg laminiranog drva kojima se oblažu kosine. Topli zrak zimi pokušava izaći van, što i uspijeva ako nema parne brane. Kada naiđe na hladan zrak na krovu, kondenzira se u vodu i curi natrag ako je to moguće. Ne zaboravite na svaki ugrađeni krovni prozor postaviti parnu branu kako biste uklonili taj rizik.

Nastavite čitati

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.