Kako da odaberem pravi krovni prozor?

U našem jednostavnom vodiču možeš pronaći pet najvažnijih stvari koje trebaš uzeti u obzir pri odabiru novog krovnog prozora.

  • Opća preporuka je da ostakljenje tvoje sobe iznosi najmanje 10 % površine poda kako bi se osigurala maksimalna količina dnevne svjetlosti. Spremni smo ti pomoći u odabiru odgovarajuće dimenzije VELUX krovnog prozora za tvoju sobu.

  • Naši krovni prozori imaju tri različite vrste upravljanja, koje mogu zadovoljiti različite potrebe. Sve se svodi na to gdje želiš postaviti svoj novi VELUX krovni prozor.

  • Svi VELUX krovni prozori standardno dolaze s dvostrukim ostakljenjem, ali ako ti je potrebno, možeš ih jednostavno nadograditi na trostruko ostakljenje. Kakve god tvoje potrebe bile, vjerujemo da možemo pronaći odgovarajuće ostakljenje krovnog prozora za tebe.

  • Nudimo različite vrste unutarnjih završnih obrada za tvoj novi krovni prozor: bijeli poliuretan i bezbojni lak. Svaka od njih je korisna za određene vrste soba, pa dopusti da ti pomognemo odabrati pravu.

  • Dodaj VELUX rolo sjenila za zamračenje, vanjske tende ili vanjske rolete kako bi u potpunosti iskoristio/la svoj novi krovni prozor. Bilo da se želiš dobro naspavati ili zaštititi od sunca, naši dodaci savršeno će pristajati tvojem novom krovnom prozoru.

Otvaranje i zatvaranje krovnih prozora

Za naše krovne prozore nudimo različite načine rada:

S daljinskim upravljačem

Samo pritisni gumb i tvoji će se krovni prozori otvarati i zatvarati prema tvojim uputama, tako je lako. Tvoj interijer se neće oštetiti ako krene padati kiša jer se prozori automatski zatvaraju čim prve kapi kiše padnu na njih.

Ako na to sve kupiš i VELUX App Control, po potrebi možeš upravljati svim VELUX električnim/solarnim krovnim prozorima, roletama i sjenilima s mobilnog uređaja.

Ako voliš pametne sustave, nabavi našu VELUX ACTIVE with NETAMO kontrolu unutarnje klime. Prateći vremenske podatke te mjereći vlagu i razinu CO2 u tvojem domu pobrinut će se da vodiš zdrav život. Na taj način možeš praktično prozračiti zaparenu kupaonicu nakon tuširanja iz udobnosti svojeg kreveta. Neka te dom služi.

Ručno

Za razliku od vertikalnih prozora, upravljanje krovnim prozorima će za tebe biti novo iskustvo.

Krovni prozori s ovjesom: okreću se duž središnje horizontalne osi. Otvori ih pomoću ručke na vrhu, ako su postavljeni na visini na kojoj ih možeš lako dosegnuti. Ovi prozori pružaju izvrstan pogled na okolinu i više prostora za namještaj. U slučaju da tvoj krov dopušta malo višu ugradnju ili postoji viši parapetni zid, potreban ti je krovni prozor s mogućnošću otvaranja putem ručke na dnu.

Krovni prozori s dvostrukim ovjesom: ako više voliš nesmetan pogled i stajanje na prozoru, naši krovni prozori s dvostrukim ovjesom postat će tvoj favorit u sobama u potkrovlju. Njihovo krilo se u potpunosti otvara prema van, omogućujući ti da uživaš u panorami oko svoje kuće.

Dobro je znati

Bez obzira na vrstu upravljanja, krilo prozora svih ovih krovnih prozora možeš okrenuti i namjestiti za jednostavno čišćenje vanjskog stakla.

Ostakljenje krovnog prozora

Želimo ti pomoći da se usredotočiš na važnije stvari u svakodnevnom životu, stoga s našom ponudom ostakljenja prozora, pobrinut ćemo se da ti ništa ne smeta. Ovo su naši savjeti:

Osjećaj hladnoće, osjećaj topline

Bez obzira na godišnje doba, želiš se osjećati dobro u zatvorenom prostoru. Tijekom sezone grijanja te u tjednima neposredno prije i nakon tog razdoblja u kojem želiš zadržati toplinu. Zaboravi na vanjski prostor i uživaj u ugodnoj unutarnjoj temperaturi uz naše odlična stakla s toplinskom izolacijom.

Odaberite naša troslojna stakla i odaberite varijantu stakla 64 ili 66 koja ispunjava uvjete Uw-vrijednosti od 1,0 W/m2K (što predstavlja razinu toplinske izolacije, što niže to bolje) za tvoju novu kuću, novi krov kao rješenje za budućnost.

Promet, buka izazvana kišom

Ovisno o području u kojem živiš, vanjska buka doista može biti čimbenik koji kvari tvoj mir u domu. Naše varijante stakla 64 i 68 sa svojom Rw-vrijednošću od 35 dB (što predstavlja smanjenje zvuka, što više to bolje) dobro će funkcionirati u gradovima. Ako ti smeta buka ili živiš blizu glavnih prometnica, odluči se za varijantu stakla 66 (Rw=37 dB). U slučaju da je u blizini aerodrom ili autocesta, varijanta stakla 62 (Rw=42 dB) osigurat će ti udobnost.

Uživaj u nesmetanom snu bez buke izazvane kišom na prozoru. Naše varijante stakla 64, 68, 66, 62 imaju ovu značajku.

Manje kućanskih poslova

Premaz koji odbija nečistoće omogućuje ti da trošiš manje vremena na čišćenje prozorskog stakla, a više vremena uživajući u pogledu. Naše varijante stakla 64 i 66 isporučuju se s ovim posebnim premazom za lakše čišćenje.

Osjećaj sigurnosti

Teško se pripremiti na neočekivano. To je razlog zašto sve naše krovne prozore isporučujemo s kaljenim staklom. Ono dodaje snagu vanjskom staklu za zaštitu od ekstremnih vremenskih uvjeta poput jakih oluja i tuče. Svoj interijer i obitelj možeš zaštititi odabirom varijanti okna 68, 66 i 62 s laminiranim sigurnosnim staklom. Sprječava pad stakla u prostoriju u slučaju iznenadnog pucanja stakla.

Ako živiš na izrazito sunčanom mjestu, nudimo ti našu varijantu stakla 68, 66 i 62 koja će zaštititi tvoj interijer od izbljeđivanja zbog štetnih sunčevih UV zraka.

Unutarnja završna obrada

Nudimo tri različite vrste unutarnje završne obrade za naše krovne prozore:

  • Krovni prozor premazan bijelim poliuretanom: ovaj prozor iznutra ima drvo koje je prekriveno bijelim poliuretanskim lakom. Zahvaljujući tome, pružamo vam izvrsnu toplinsku izolaciju i rješenja otporna na vlagu. Naša površina prozora je izdržljiva, bez ogrebotina i ima iznimno dug životni vijek. Odaberi ovaj prozor za sve prostorije u kojima su ti potrebni prozori koji ne zahtijevaju puno održavanja ili gdje je redovito velika količina vlage (npr. kupaonica, kuhinja). Savjet za održavanje: površina prozora ne zahtijeva održavanje.

  • Drveni krovni prozor s prozirnim lakom: ovaj prozor proizvodimo od punog borovog drva radi trajnosti. Drvena površina je zaštićena i prekrivena bezbojnim lakom izvrsne kvalitete bez otapala. Odaberi ga za prirodne interijere, dnevne ili spavaće sobe. Savjet za održavanje: tretiraj drvo svake 4 godine (brusi i ponovno lakiraj).

  • Bijelo obojeni krovni prozor: prozor je izrađen od punog borovog drva kojeg prekrivamo visokokvalitetnim bijelim lakom bez otapala. Dostupan u našoj ponudi Premium krovnih prozora. Odaberi ga za sobe u kojima preferiraš bijeli, moderan izgled. Savjet za održavanje: tretiraj površinu svakih 7 godina (brusi i ponovno lakiraj).

Sjenila i rolete

Dodaci su završni detalj koji upotpunjuje udobnost tvojeg doma i dizajn interijera. Razmisli o svojim potrebama i slobodno kombiniraj vanjske i unutarnje proizvode.

Zaštita od vrućine ljeti

Samo vanjski proizvodi blokiraju sunčeve zrake prije nego što dođu do prozorskog stakla. Mogućnosti: vanjske tende, vanjske rolete SOFT, rolete.

Toplinska izolacija zimi

Ako želiš dodatni sloj izolacije između vanjskog svijeta i svoje sobe, upotrijebi naše dodatke kao štit na krovnom prozoru. Pomažu ti zadržati toplinu u sobi tijekom zime. Mogućnosti: energetsko plisirano sjenilo za zamračenje, vanjska roleta SOFT, roleta.

Potpuni mrak

Nudimo različita učinkovita rješenja za zamračenje gdje tkanina/materijal koji koristimo neće propuštati svjetlost. Mogućnosti: rolo sjenila za zamračenje, 2 u 1 rolo sjenilo za zamračenje i zasjenjenje, energetsko plisirano sjenilo za zamračenje (svako u širokoj paleti boja), vanjske rolete SOFT, rolete.

Kontrola svjetla sa zasjenjenjem

Boja sjenila koju odaberete odredit će stupanj zasjenjenja. Dobra vijest je da možete birati između mnogo boja. Svjetlopropusno rolo sjenilo sa svojim ravnim materijalom izgleda jednostavno, plisirano sjenilo daje teksturu tvojem krovnom prozoru, dok je unutarnja žaluzina vodootporno rješenje za prostorije s velikom količinom vlage.

Zaustavi kukce

Naši komarnici dolaze s prozirnom mrežom postavljenom na unutarnji zid (oblogu). Omogućuju ti uživanje u svježem zraku bez dosadnih, neželjenih posjetitelja.

Smanjenje buke izazvane kišom

Naši vanjski proizvodi smanjuju buku koju stvaraju kišne kapi koje udaraju o prozorsko staklo na krovu. Mogućnosti: vanjske tende, vanjske rolete SOFT, rolete.

Sigurnost doma

Svoje krovne prozore možeš zaštititi od oštećenja (npr. tuče) ili svoj dom od provalnika koji žele ući preko krova. Mogućnosti: rolete.

Majstor postavlja novi VELUX krovni prozor na krov s crnim crijepom.