Kakve koristi želite imati od svog novog krovnog prozora?

Svjetlije, veće i ugodnije prostorije

Krovni prozor propušta dvostruko više dnevnog svjetla od vertikalnog prozora iste veličine, stvarajući dojam svijetlog i privlačnog prostora.
Projekt zamjene krovnog prozora savršeno je vrijeme i za razmišljanje o dodatnim krovnim prozorima jer jedan krovni prozor pruža dovoljno dnevnog svjetla samo za malu prostoriju. Preporučeno je imati ostakljenu površinu koja iznosi najmanje 10 % površine poda prostorije.

Nadogradnja s jednog krovnog prozora na dva, tri ili više neće nužno produljiti vrijeme ugradnje, a pružit će mnogo više dnevnog svjetla – istodobno vam omogućujući sjajan pogled prema van. Dovoljna količina dnevnog svjetla smanjuje potrebu za električnim svjetlom i dokazano pomaže u održavanju cirkadijskog ritma.

Povećajte energetsku učinkovitost svog doma


Zamjena krovnog prozora na više će načina povećati energetsku učinkovitost vašeg doma. Do 30 % topline u kući gubi se kroz krovne prozore, a ako su vaši krovni prozori stariji od 20 godina,
novi krovni prozor smanjit će gubitak energije za više od 50 %*.

Prednosti energetske učinkovitosti protežu se i na ljetne mjesece. Mogućnost otvaranja krovnog prozora za ventilaciju i hlađenje prostora tijekom noći smanjuje potrebu za mehaničkom ventilacijom, kao što su klima-uređaji i ventilatori. Osim toga, veća količina dnevnog svjetla smanjuje potrebu za umjetnom rasvjetom.

*Na primjer, ukoliko krovni prozor VELUX koji je kupljen prije 2003. godine zamijenite s novim krovnim prozorom VELUX sa trostrukim staklom 68, gubitak topline će se smanjiti za 60% (stari krovni prozor Uw = 2,8 W/m2K, novi krovni prozor s trostrukim staklom Uw = 1,1 W/m2K).

Povećajte udobnost uz bolju unutarnju klimu


Propustite prirodan protok svježeg zraka kroz krovne prozore i pustite vanjski zrak unutra.  Svjež zrak ključan je čimbenik za naše zdravlje, jer nam bistri um i daje energiju tijekom dana, a noću omogućuje bolji san. Krovni prozori pridonose svježoj, ugodnijoj klimi u zatvorenom prostoru uklanjajući CO2, vlagu i čestice te propuštajući svjež, čist zrak. To stvara osjećaj ugode te može obnoviti i osvježiti razinu vaše energije.
Dodajte VELUX ACTIVE za automatizaciju krovnih prozora i prozračivanje na temelju temperature, CO2 i razine vlage i stvorite optimalnu unutarnju klimu prostora.

Poboljšajte izolaciju


Poboljšana izolacija okvira i stakla VELUX krovnog prozora smanjuje količinu energije koja je potrebna za grijanje vašeg doma sprečavajući ulazak hladnoće zbog propuha ili toplinskih mostova.

Brza ugradnja


Preporučeni VELUX majstor može zamijeniti postojeći krovni prozor u jednom danu, a većina ugradnji može se obaviti iznutra bez potrebe za postavljanjem skela ili dobivanjem dozvola.
Ako želite ugraditi dodatne krovne prozore kako biste povećali količinu dnevne svjetlosti i dojam prostranosti u svom domu, oni se obično mogu postaviti tijekom jednog posjeta. Tako ćete u jednom zahvatu dobiti više dnevne svjetlosti i bolji pogled prema van.

Ispunite svoj dom svježim zrakom


Jedna od velikih prednosti krovnog prozora u tome je što vam omogućuje brzo i učinkovito prozračivanje cijelog doma.
Tri kratka 10-minutna prozračivanja dnevno uvelike povećavaju kvalitetu zraka u prostoriji. Ako otvorite krovni prozor na gornjem katu i prozor na donjem katu svog doma, stvorit ćete „efekt dimnjaka” koji pojačava ventilaciju.
Ako želite pustiti više svježeg zraka, otvorite ventilacijski preklop na krovnom prozoru radi stalnog provjetravanja i ugodne unutarnje klime.

Zaštitite svoj dom od vrućine


Za najbolju zaštitu od topline dodajte vanjsku tendu koja će zaustaviti sunčeve zrake prije nego što udare u staklo krovnog prozora ili vanjsku roletu kako biste u potpunosti zaštitili svoj dom od vremenskih uvjeta.

Zaštitite se od vanjske buke


Uživajte u tihoj prostoriji, izolirani od vanjske buke uzrokovane prometom ili zvukom kiše. Nova konstrukcija prozora poboljšava uživanje u tišini zahvaljujući boljim parametrima zvučne izolacije. 

Lako se čisti i održava


Uživajte u sjajnim pogledima ne brinući o tome kako ćete očistiti krovni prozor. VELUX krovni prozori mogu se rotirati oko središnjeg ovjesa radi lakšeg čišćenja iz prostorije. Nadalje, karakteristike modela s poliuretanskim (PU) slojem koji je otporan na vodu izvrsne su za vlažne prostorije i one prostorije u kojima se često boravi jer se površina lako čisti i ne zahtijeva održavanje.

Povećajte svoj unutarnji mir


Nove značajke povećavaju sigurnost vašeg krovnog prozora. Kaljeno vanjsko staklo pruža dodatnu čvrstoću radi zaštite od loma, a sigurnosna laminacija drži staklo u jednom komadu u malo vjerojatnom slučaju da se ipak razbije.
Svaki krovni prozor VELUX testiran je u najtežim vremenskim uvjetima radi dodatne sigurnosti i isporučuje se s 5-godišnjim jamstvom na proizvod. Ugradnjom izolacijskog seta BDX jamstvo na prozor produžuje se na 10 godina.

Lako se upotrebljava. Lako se voli.


Više vrsta upravljanja daje vam fleksibilnost u odabiru krovnog prozora koji će zadovoljiti vaše potrebe. Odaberite krovne prozore sa središnjim ovjesom s ručkom gore kako biste imali sjajan pogled na okolinu, a ispod prozora dobili prostor za namještaj ili odaberite krovne prozore s ručkom dolje za sobe s višim nadozidom kako bi vam otvaranje bilo udobno. Za sjajan panoramski pogled provjerite krovne prozore s dvostrukim ovjesom.

VELUX solarnim i električnim krovnim prozorom možete upravljati putem unaprijed uparenog zidnog prekidača, a za automatski rad može se povezati s VELUX ACTIVE kontrolom unutarnje klime ili pak regulirati glasom pomoću aplikacije za pametni telefon VELUX ACTIVE.