{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Autor fotografija: Relja Ivanić
Mjesto za odmor u blizini prirode

Budući da su neprestano zauzeti poslom i školom, obitelj je sanjala o kući za odmor u blizini prirode, gdje svatko može imati svoj kutak za opuštanje, ali i mjesto gdje se svi mogu okupiti, jesti i razgovarati i gdje se djeca mogu igrati. Trebalo im je mjesto na koje mogu pobjeći tijekom obiteljskih blagdana i odmora, a da je dovoljno prostrano i ugodno i za dulji boravak. Njihova je vizija postala stvarnost u ovoj kući u Alibunaru u Srbiji: prostor je dizajniran za provođenje kvalitetnog vremena zajedno, stvaranje lijepih uspomena i ugodan boravak čak i na dulja razdoblja.

Opuštanje u prirodnoj svjetlosti

U potkrovlju se nalaze tri spavaće sobe koje su povezane s galerijom i ispunjene dnevnim svjetlom i svježim zrakom zahvaljujući VELUX krovnim prozorima. Materijal prozorskih okvira također je u skladu s dizajnom jer drvo domu uređenom u modernom stilu daje prirodnu i toplu notu, a uz to je i održiv i dugotrajan materijal. Dvostruki prostori ugrađeni su na više mjesta u kući, stvarajući pogled i propuštajući više svjetlosti unutra. Takvim je rasporedom tvrtka Modelart Arhitekti stvorila prostor koji ispunjava glavnu želju obitelji jer tu mogu provoditi vrijeme zajedno, ali imaju prostora i za maknuti se od svega kako bi se opuštali u tišini, što kuću za odmor čini idealnom i za duži boravak. Krovni prozori čine potkrovlje svjetlijim i prostranijim pa svaki manji kutak može služiti jednako dobro kao i sve druge spavaće sobe, a možda čak i bolje! Djeca uživaju u samom druženju u svojim vrećama za sjedenje i promatranju oblaka kako prolaze, a odrasli također mogu uživati u promatranju zvijezda iz svojih kreveta. Zahvaljujući krovnim prozorima, prirodna svjetlost u kupaonici također je velika prednost jer obitelji pruža mogućnost za prozračivanje bez brige o narušavanju privatnosti.

Autor fotografija: Relja Ivanić
Prostrani drugi dom ispunjen svjetlom

Geometrija kuće nadahnuta je tradicionalnom vojvođanskom kućom, poznatom i pod nazivom „švapska” kuća, i smještena je uzdužno u odnosu na ulicu tako da je zgrada otvorenija prema dvorištu, čime se može poboljšati povezanost s prirodom. U unutrašnjosti, dnevna soba i blagovaonica zajedno čine glavno mjesto za okupljanje; veliki otvoreni prostor s VELUX krovnim prozorima radi propuštanja dnevne svjetlosti, koji čine da prostor djeluje još veće, dok blagovaonica ima ulaz na terasu u stražnjem dvorištu i tako u kuću unosi još prirode. Pogled kroz prozore dodatno vizualno povećava prostor, a svjetlo koje ulazi stvara topao i ugodan ugođaj. Obitelj ovdje ima svu opremu, baš kao i u stalnom domu, a istovremeno ima dovoljno prostora kako bi se svi mogli udobno smjestiti. Na taj način kad su ovdje, na odmoru su, a nemaju osjećaj kao da su na nekoj sporednoj lokaciji. To im je više kao drugi dom.

Autor fotografija: Relja Ivanić
Poštivanje tradicija

Zgrada se nalazi između tradicionalnih kuća, stoga su arhitekti htjeli stvoriti nešto što će djelovati kao da pripada tu, a istovremeno je novo i uzbudljivo te dočekuje obitelj sa svježim i modernim izgledom svaki put kada dođu. Raspored zgrade zadržao je značajke tradicionalne lokalne gradnje, ali boje i materijali imaju moderan štih. Izvana je fasada obložena crnom, blago reflektirajućom opekom s tamnim krovnim crjepovima, što kući daje monolitan izgled, ali zgrada ostaje živahna zahvaljujući žutim detaljima i staklenim površinama. Reflektirajuća opeka stvara različite efekte tijekom dana jer se sučeve zrake odbijaju o zid pod različitim kutom svakog sata. Ta mogućnost promjene osigurava da će dizajn izdržati i biti prekrasno obiteljsko utočište dugi niz godina.

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX krovni balkon (GDL)
Idi na proizvod
VELUX vertikalna kombinacija (VIU)
Idi na proizvod

Vanjske rolete, ALU (SSL)
Idi na proizvod