{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Prevelika obitelj za tradicionalnu kuću s tri spavaće sobe

Odluka Patricka i Laure Jackson o kupnji dvojne samostojeće kuće iz 1930-ih, u povijesnom gradu Yorku, donesena je s lakoćom. Bilo je jasno da je objekt prikladan za prenamjenu potkrovlja u stambeni prostor, a par je znao da će im to biti potrebno kako je obitelj počela rasti. Kuću su promatrali kao platno na kojem mogu nacrtati svoju budućnost iz snova. I doista, ovoj je obitelji sve išlo po planu!

Sada, pet godina kasnije, dolazak drugog djeteta značio je da je obitelj prerasla svoj tradicionalan dom s tri spavaće sobe na dva kata. Srećom, bili su pripremljeni i uz malo truda pretvorili su kuću u dom s četiri spavaće sobe na tri kata, zahvaljujući svijetloj i prozračnoj prenamjeni potkrovlja. Zapravo, projekt je bio zabavan i s veseljem su ga započeli!

Patrik (35) i Laura (34) oboje su odvjetnici i žive sa sinovima Laurijem (3) i Rudyjem (8). Patrick je s nama podijelio nešto više o projektu: „Već pri prvom razgledavanju kuće bilo je jasno da ima potencijala za preuređenje. Tome smo se najviše veselili kad smo je kupili. Prvi projekt koji smo započeli nakon useljenja bila je nadogradnja u prizemlju, što nam je omogućilo da dobijemo dodatni životni prostor na donjem katu.”
S novim rasporedom, dom je bio dovoljno udoban za tročlanu obitelj, no Patrick i Laura znali su da će trebati više prostora jer su planirali dodatnog malog člana obitelji. „Još uvijek nam je trebala dodatna spavaća soba na katu, posebno imajući na umu da će djeca odrasti. Stoga smo s arhitektom iz tvrtke Design4Architecture razmotrili prostor dostupan za prenamjenu potkrovlja i bilo je jasno da ima puno neiskorištenog prostora koji se može pretvoriti u prekrasan prostor.”

Idealno za primjere prozora izvan dosega

Solarni i električni VELUX krovni prozori idealni su za situacije kada je prozor izvan dosega, kao što su zasvođeni stropovi. Taj inovativan sustav daljinski upravljanih prozora, sjenila i roleta omogućuje vam da ih otvarate i zatvarate jednostavnim dodirom gumba. Sa zidnim prekidačem možete jednostavnije i brže dosegnuti svaki prozor. Savršeni za teško dostupna mjesta, najbolji su odabir za više svježeg zraka i bolju udobnost u zatvorenom prostoru.

S novim tlocrtom i otvaranjem prostora, obiteljski dom sada ispunjava njihove potrebe, ali je istovremeno ostao zanimljiv, zabavan i ugodan prostor. Prenamjena potkrovlja rezultirala je glavnom spavaćom sobom s vlastitom kupaonicom. Par je također povećao ostavu na prvom katu, koju su pretvorili u dječju sobu za Rudyja. Prenamjena potkrovlja omogućila im je da uklone strop u Rudyjevoj sobi kako bi stvorili zanimljiviju prostoriju. Patrick kaže: „Kada smo znali da ćemo raditi prenamjenu potkrovlja, htjeli smo unijeti što je više moguće dnevne svjetlosti, stoga smo se odlučili za velike VELUX krovne prozore u spavaćoj sobi i manje krovne prozore na stubištu i u ostavi.”

Obitelj je surađivala s lokalnim građevinarom Howardom Knowlesom, savjetnikom za vanjske fasade i projektiranje iz tvrtke York Building & Roofing, koji je izvršio sve radove na zgradi i ugradio četiri VELUX električna krovna prozora sa središnjim ovjesom, od čega su dva električna, kao i VELUX rolo sjenila za zamračenje.

"Znali smo da želimo upotrijebiti VELUX krovne prozore zbog ugleda koji ta marka ima zahvaljujući kvaliteti i odabiru proizvoda."
– Patrick, vlasnik kuće

Električna rolo sjenila za zamračenje

Savršen odabir za dječju sobu jer mogu blokirati svu dnevnu svjetlost, što omogućuje ugodnije i mirnije vrijeme za spavanje. Također mogu upravljati toplinom u prostoriji, što je važna pogodnost jer brojni roditelji ne vole upotrebljavati klimatizacijske uređaje u dječjim sobama. Zahvaljujući električnom rješenju, roditelji također mogu osigurati da su sjenila jednostavna za upravljanje i sigurna za korištenje jer oko prozora nema nikakvih kabela.

Otvaranje neiskorištenog prostora

Patrick dodaje: „Htjeli smo 2 u 1 rolo sjenila kako nam noću su spavaćoj sobi ne bi smetao odbljesak ulične rasvjete, ali i kako bi služila za zaštitu od sunca tijekom dana i pomogla nam upravljati toplinom koja ulazi unutra. Kupili smo VELUX električno rolo sjenilo za zamračenje za sobu u kojoj spava Rudy jer je stop tamo dosta visok i izvan dosega. Sva sjenila su odlična, stvarno smo zadovoljni njima.”

Pothvat prenamjene potkrovlja bio je izazovan s dvoje male djece u kući, međutim, obitelj je vrlo zadovoljna prostorom. Umjesto da budu skučeni i pribjegnu polovičnim rješenjima, sada imaju udoban život u svom domu s otvorenim i prozračnim prostorima okupanima sunčevom svjetlošću, u kojima se djeca mogu igrati, odrasli mogu raditi, odmarati te svi mogu zajedno uživati u kvalitetno provedenom vremenu. Patrick kaže: „Prenamjena potkrovlja omogućila nam je da otvorimo prostor koji nismo mislili da imamo. Maknuli smo strop iz male spavaće sobe na prvom katu i iskoristili ono što bi inače bila nadstrešna ostava u potkrovlju da bismo stvorili dječju sobu savršene veličine. Sada imaju svijetlu, prozračnu i luksuznu spavaću sobu s kupaonicom za nas i dodatnu spavaću sobu u kojoj djeca mogu uživati.”

"Prenamjena potkrovlja omogućila nam je da otvorimo prostor koji nismo mislili da imamo."
– Patrick, vlasnik kuće
Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni prozor (GLU) sa KMG elektromotorom
Idi na proizvod

Plisirano sjenilo (FHL)
Idi na proizvod

Vanjska roleta, SOFT (SSS)
Idi na proizvod