{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Prašnjavi bungalov pretvoren u modernu luksuznu kuću

Ovaj pomalo zastarjeli bungalov u blizini Dusseldorfa, sa svojim prozorima od poda do stropa, potaknuo je obitelj Listmann na razmišljanje. Znali su da je zgrada vidjela bolje dane i bili su sigurni da je mogu transformirati u mjesto koje zadovoljava potrebe modernog vremena. Ukratko, kupili su kuću i ponovno osmislili cijeli tlocrt. Bio je to velik i hrabar potez, ali oni su imali misiju. Cilj je bio vratiti stari sjaj prašnjave vanjštine i nadopuniti interijer otvorenom arhitekturom. Gledajući rezultate, možemo reći da su svakako ostvarili svoje ciljeve.

Uspješna renovacija

Klasični stil pojačan je moderniziranim prozorskim površinama i VELUX prozorima za ravni krov, koji čak i najdubljim dijelovima kuće osiguravaju prirodno svjetlo i svjež zrak. Prekrasan dizajn VELUX prozora za ravni krov unosi čaroliju u vaš dom. Tanki okvir i nevidljivo krilo pružaju maksimalnu količinu dnevne svjetlosti, čak i ako ugradite sjenilo. VELUX prozor za ravni krov s ravnim staklom ima dvoslojno ili troslojno ostakljenje koje pruža izvrsnu energetsku učinkovitost, a istovremeno smanjuje buku u slučaju kiše ili gustog prometa. To nekadašnjem skučenom objektu daje potpuno novu, otvorenu i svijetlu strukturu. Ovo također zadovoljava želju obitelji za fleksibilnim životom više generacija.

Glavne prednosti VELUX krovnih prozora

Klasični stil pojačan je moderniziranim prozorskim površinama i VELUX prozorima za ravni krov, koji čak i najdubljim dijelovima kuće osiguravaju prirodno svjetlo i svjež zrak. To stvara lijep ugođaj i naglašava klasične elemente zgrade, dok istovremeno stvara i moderan, zdrav životni prostor ispunjen sunčevom svjetlošću. Bungalov sada djeluje više kao moderna vila s prostranim prostorijama i zanimljivim arhitektonskim dizajnom, što je dodatno naglašeno prozorima.

Carola Schober-Listmann,

arhitekt

Renoviranje i proširenje u ovoj mjeri je gotovo kao izgradnja nove zgrade. Zadržali smo puno elemenata stare zgrade, ali smo dodali i neke potpuno nove, što našoj kući daje poseban šarm.

Prostrane sobe ispunjene svjetlom

Ključni element u stvaranju prostora koji je ugodan za život je unošenje svjetlosti u skrivenije kutove kuće i isticanje najvažnijih životnih prostora svjetlom. Na primjer, dječja i roditeljska kupaonica, stubište i proširenje s bazenom opremljeni su VELUX prozorima za ravni krov kako bi zgrada dobila prirodno svjetlo i ventilaciju. Iako ugrađena kupaonica nema vrata, zahvaljujući dvama VELUX prozorima za ravni krov prostorija svejedno ima dovoljno svježeg zraka i prirodnog svjetla, što dom čini zdravijim i sigurnijim za ovu obitelj.

„Znali smo da želimo prostor koji spaja tradicionalne i moderne standardne i smatram da smo postigli upravo to. Čim je dnevna svjetlost obasjala prostor, zablistala je i prethodno stara kuća! Od tog smo trenutka bili potpuno sigurni da smo donijeli pravu odluku kad smo kupili i renovirali staru kuću”, kaže vlasnik kuće.

Preporučeni VELUX proizvodi
Prozora za ravni krov s ravnim staklom
Idi na proizvod
Prozori za ravni krov sa zakrivljenim staklom
Idi na proizvod
Sjenilo za zaštitu od vrućine (MSU)
Idi na proizvod