{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Pretvorba stare kuće u svijetao, moderan dom za umirovljenike

Trendovi u izgradnju kuća se mijenjaju i ono što je bio popularan dom prije 50 godina možda neće zadovoljiti današnje standarde. Ali s pravim pristupom i nakon pravih unaprjeđenja, ta se sjećanja na prošlost mogu spasiti i oživjeti.
Mračan jednokatan bungalov u nizu u Schleswig-Holsteinu izgrađen je 1974., a glavni je arhitekt u njemu živio više od 40 godina sve do svoje smrti.

Nakon svih tih godina mračnih prostora u tu je kuću uselila obitelj koja obožava svjetlost i njihov četveronožni cimer Bruno. Vlasnici kuće odradili su veliku renovaciju i modernizaciju i nisu ostavili nijedan trag mračne atmosfere 70-ih. Uklanjanje nekih zidova i integracija novog VELUX prozora za ravni krov transformirali su nekadašnji djelomično nakrivljen i mračan bungalov u nizu u životni prostor ispunjen svjetlošću.

5
Broj prozora

Metamorfoza u modernost

Hermannova misija transformacije prostora imala je određene prednosti. Dom nije bio u strašno lošem stanju i tijekom godina odrađeno je nekoliko radova renovacije: preobrazba u moderan stil započela je još 1990-ih, kada je ravni krov kuće dobio novi krovni pokrov i, u sklopu toga, tri svjetlarnika s kupolom. Tijekom renovacije 2018. godine ti su svjetlarnici zamijenjeni VELUX prozorima za ravni krov, a još je jedan ugrađen u kupaonici i dnevnoj sobi / blagovaonici.

Prednosti VELUX krovnih prozora

  1. Bolja kvaliteta života: dodatni prozor na ravnom krovu blagovaonici pruža još više svjetlosti i čini prostor profinjenijim. „Ako se naslonite nakon obroka za malo opuštanja, možete i uživati u neometanom pogledu na nebo”, zaneseno objašnjava Thomas Hermann.

  2. Učinkovita ventilacija: s obzirom na to da se jedan od dva prozora za ravni krov može otvoriti električnim upravljanjem, vlaga se može prozračiti brzo i vrlo učinkovito – čak i kada obitelj nije kod kuće.

  3. Optimalna unutarnja klima: unutarnja klima u bungalovu ostaje ugodna čak i tijekom ljeta jer je svih pet prozora za ravni krov opremljeno tendama za zaštitu od vrućine: zahvaljujući providnoj mrežastoj tkanini, prostorija ostaje obasjana dovoljnom količinom svjetlosti.
Moderan karakter življenja s puno svjetlosti

Bruno nije jedini zadovoljan svojom novom prizemnicom. Obitelj Hermann također se raduje budućnosti u čudesno transformiranom bungalovu iz 70-ih. „Od samog početka imali smo precizne ideje o dizajniranju rekonstrukcije. Ipak, impresivno je vidjeti rezultat u stvarnosti. Moći ćemo uživati u njemu još puno godina”, rekla je Kerstin Hermann.

Preporučeni VELUX proizvodi
Prozori za ravni krov sa zakrivljenim staklom
Idi na proizvod
Prozora za ravni krov s ravnim staklom
Idi na proizvod
Sjenilo za zaštitu od vrućine (MSU)
Idi na proizvod