{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Urbana infiltracija

U Berlinu je gotovo nemoguće pronaći stan ili novu zgradu s prilagodljivim tlocrtom. „Zašto jednostavno ne bismo kupili neiskorišteno potkrovlje i proširili ga?” pomislila je obitelj Schneider. I tako su i učinili. U samo osam mjeseci san o uređenju vlastitog stana pretvorili su u stvarnost. Čineći to, obitelj je krenula putem koji je sve popularniji: urbana infiltracija. To je građevina koja se nalazi na slobodnom ili nerazvijenom zemljištu u postojećoj zajednici. To omogućuje stvaranje novog stambenog prostora u postojećem razvoju, koji zadovoljava suvremene potrebe bez narušavanja izvornog izgleda područja. Schneiderovi su imali prazno platno pred sobom, slično kao začetnici izgradnje današnjeg Berlina! Mogli su svoje snove o idealnom domu pretvoriti u planove, a sve što su trebali učiniti bilo je ispuniti potkrovlje svježim zrakom i svjetlom, stvarajući životni prostor u kojem ranije nije bilo ničega.

Glavne prednosti VELUX krovnih prozora

Velike prozorske površine također pomažu o održavanju topline u domu tijekom hladnijih dana. „Tijekom jeseni, dok naši poznanici već griju tjednima, mi većinom ne moramo paliti grijanje”, kaže Marko Schneider o učinkovitoj upotrebi solarne energije.

Osim toga, činjenica da su VELUX prozori opremljeni prozorskom balansiranom ventilacijskom jedinicom osigurava dovoljnu izmjenu zraka u skladu sa standardom DIN 1946-6, što znači da nema potrebe za dodatnom upravljanom ventilacijom. „To nam također omogućuje veliku uštedu energije koja bi nam inače bila potrebna”, govori nam vlasnik kuće.

Osim očitih i tehničkih prednosti dnevne svjetlosti, Sherinina i Markova djeca također su oduševljena velikim prozorima u svojim sobama. „Malena često leži na prostirki ispod svog prozora i igra se ili gleda u nebo i otkriva svoje nove omiljene životinje u formacijama oblaka”, kaže njena majka.

Uređenje sa stilom

Krovna površina koja gleda na ulicu nije se mogla drastično promijeniti, stoga je na sjevernoj strani objekta bilo potrebno izgraditi terase i mansarde, usmjerene na dvorište. Ali Schneiderovi su stvorili prednost iz potrebe i umjesto toga odlučili kombinirati nekoliko VELUX krovnih prozora za prostorije na južnoj strani. Na taj način ne samo da su u skladu sa svim propisima, već i prozore čine osnovu energetskog koncepta koji je obitelj Schneider sama osmislila za svoj stan.

Upravljani pomoću elegantne ručke na dnu, VELUX krovni prozori s dvostrukim ovjesom pružaju vam potpuni i otvoreni pogled na horizont i maksimalno povećavaju količinu prirodne dnevne svjetlosti koja može ući u prostor. Solarni i električni VELUX krovni prozori idealni su za situacije kada je prozor izvan dosega, kao što su zasvođeni stropovi. Taj inovativan sustav daljinski upravljanih prozora, sjenila i roleta omogućuje vam da ih otvarate i zatvarate jednostavnim dodirom gumba. Sa zidnim prekidačem možete jednostavno i brzo dosegnuti svaki prozor. Savršeni za teško dostupna mjesta, najbolji su odabir za više svježeg zraka i bolju udobnost u zatvorenom prostoru.

"Tijekom jeseni, kada naši poznanici već griju tjednima, mi većinom ne moramo paliti grijanje."
– Marko Schneider, vlasnik kuće
Obiteljski život pod krovom

„Ovdje se osjećamo doma, kako u stanu tako i u susjedstvu”, kaže Sherina Schneider. Svijetla dnevna soba postala je omiljeno mjesto obiteljskih okupljanja. „Ljeti možemo ostaviti ugašena svjetla do kasno u noć jer krovni prozori ispunjavaju sobu s toliko dnevne svjetlosti.”
Otkako se uselila, obitelj je stvorila vlastitu kuću koja odgovara njihovim potrebama, istovremeno čuvajući područje i poštujući zgradu koju su odabrali za svoj dom. Pretvaranje potkrovlja u dom dalo im je priliku da ostanu u gradu, a opet imaju novi početak i stvore nešto što savršeno odgovara njihovom stilu i potrebama.

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX krovni prozori (GPU)
Idi na proizvod
Rolo sjenilo za zamračenje (DKL)
Idi na proizvod

Vanjske rolete, ALU (SSL)
Idi na proizvod