{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Postizanje optimalnih pogleda i osvjetljenja

Kad biste živjeli pored mora, ne biste li htjeli stalno promatrati beskrajno plavetnilo i umirujuće valove? To je bio Marettov plan, htio je imati sve što život u Palermu može pružiti. Kako bi on i njegova obitelj mogli uživati u prirodi iz svog stana u potkrovlju s ravnim krovom, na okomite su zidove postavljeni veliki prozori radi još većeg uživanja u pogledima na more i prizore koji ih okružuju.
Prozori za ravni krov povećavaju višesmjernost svjetlosti i uravnotežuju vidno polje. Prekrasan dizajn VELUX prozora za ravni krov unosi čaroliju u vaš dom. Jedinstven dizajn, tanak okvir i nevidljivo krilo pružaju maksimalnu količinu dnevne svjetlosti, čak i ako ugradite sjenilo. VELUX prozor za stakleni ravni krov ima dvoslojno ili troslojno ostakljenje koje pruža izvrsnu energetsku učinkovitost, a istovremeno smanjuje buku u slučaju kiše, tuče ili gustog prometa, dok električno upravljanje pojednostavljuje otvaranje i zatvaranje prozora koji su izvan dosega.

Glave prednosti ugradnje VELUX krovnih prozora

Uz krovne su prozore svi prostori u kući duboko osvjetljeni, neovisno o tome koliko su uski ili skriveni: orijentacija kuće ne utječe na svjetlost koje dolazi odozgo i omogućuje duboko osvjetljenje prostora tijekom cijelog dana.

Svjetlost u ovom prostoru neprestano se mijenja pa se čini da se i dom mijenja i kreće. Time prostor dobiva razigranu dinamiku, koja zrcali more i prirodu koji se neprestano mijenjaju i kreću.

Prozori su i ključni elementa ugođaja u ovom domu jer stvaraju kontakt s vanjskim svijetom. Na lokaciji poput ove bio bi smrtni grijeh propustiti takvu priliku. Panoramski pogled i snažne promjene svjetlosti tijekom dana i tijekom različitih godišnjih doba i vremenskih uvjeta stvaraju osjećaj harmonije s vanjskim svijetom.

Prozori iznad glave i okomiti prozori u istom prostoru poboljšavaju raspodjelu svjetlosti

Svjetlost je bila ključni element prilikom dizajniranja Marettova doma. Zahvaljujući kombinaciji prozora prostor sada pruža dojam sunčanog dana na plaži, sa savršenim pogledom i povjetarcem s mora. Ugradnja krovnih i okomitih prozora u istom prostoru ukućanima omogućuje da opaze promjene svjetlosti tijekom dana. Prozori za ravni krov postavljeni su malo dalje od okomitih kako bi se dobila višesmjernost i ravnoteža vidnog polja, osvjetljavajući zidove i ističući kretanje svjetlosti.

Maria Eliana Madonia,

arhitekt

Kada je prostor iznimno osvjetljen, unošenje dodatne svjetlosti može se činiti nepotrebnim. Ali propuštanje svjetlosti kroz okomite i krovne prozore omogućuje praćenje promjena svjetlosti za 360 stupnjeva. Rezultat je kuća koja djeluje kao da se kreće; kao da se neprestano transformira.

Krovni prozori propuštaju novu vrstu svjetla

„Iznad svega sam želio svjetlost i poglede na more, planine i Palermo. Čim smo supruga i ja ušli, rekli smo da je ovo kuća za nas. Da bismo dobili što je više svjetlosti moguće, dodali smo prozore na krov kako bi u prostor ulazila drukčija svjetlost. Tijekom dana se svjetlo mijenja, što donosi osjećaj spokoja, mira i dubine”, kaže Gabriele Marretta, vlasnik kuće.
VELUX vanjskim tendama može se upravljati iz bilo kojeg mjesta u prostoriji pomoću zidnog prekidača spremnog za upotrebu. Električna sjenila pomiču se po aluminijskim bočnim kanalima kako bi se osigurao besprijekoran i stabilan rad.

"Igra svjetlosti s krovnih prozora zaista je posebna"
‑ Gabriele, vlasnica kuće
Kombinacija okomitih i krovnih prozora omogućila je svjetlost u više smjerova

Zahvaljujući krovnim prozorima u prostor je unesena svjetlost koja dolazi odozgo. Kvaliteta svjetlosti u više smjerova čini da prostorije djeluju potpuno drukčije u različitim dijelovima dana. Kuća se kreće zajedno sa svjetlom u njoj. Također, sjenila omogućuju blokiranje dnevne svjetlosti pa se dom s daškom plaže može pretvoriti u savršeno mjesto za odmor ili rad. VELUX vanjska tenda za zaštitu od vrućine, s crnom providnom mrežastom tkaninom, blokira sunce bez ugrožavanja pogleda. Savršeno za dane bez bliještanja u kućnom uredu ili hladna popodneva provedena u dnevnoj sobi. Mrežasta tkanina testirana je na otpornost na vjetar, UV svjetlost i toplinu te osigurava dugotrajnu učinkovitost.

Preporučeni VELUX proizvodi
Prozora za ravni krov s ravnim staklom
Idi na proizvod
Sjenilo za zaštitu od vrućine (MSU)
Idi na proizvod
Prozor za ravni krov s kupolom
Idi na proizvod