{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
plan mjesta
Arhitekt: Juri Troy architects

Izazovi u ovom projektu bili su pronaći rješenja za strmu parcelu na kojoj se ne smije mijenjati teren, uz osiguran pristup s ulice i poštivanje strogih propisa u pogledu volumena i oblika buduće kuće.

Na kraju je odgovor na ove složene zahtjeve bio jednostavan volumen sa simetričnim krovom koji se otvara prema krajoliku sa svake razine i hvata dnevnu svjetlost sa svih mogućih strana - uključujući i krov.

Kući se s ulice pristupa dugim stubištem koje počinje još u garaži. Dječje sobe su na prvom katu, a na drugom katu iz velikog dnevnog boravka pruža se pogled na sve strane. To je otvoreni prostor, ali nudi mnoštvo ugodnih kutaka.

Iako skromna i jednostavna, ova kuća nudi neke sitne svakodnevne luksuze poput kuhinje na otvorenom ili prve pećnice za pizzu na svijetu s certifikatom pasivne kuće.

Obiteljska kuća u Bottenwilu s VELUX prozorimaArhitekt: Juri Troy architects; Fotografije: Jürg Zimmermann

Juri Troy

Arhitekt

Krovni prozori ključni su za prirodnu ventilaciju. Dovoljno ih je otvoriti zajedno s vratima terase na donjoj etaži kako bi se topli i ustajali zrak podignuo i izašao. Tu je primjenjen dobri stari efekt dimnjaka.

Arhitekt: Juri Troy architects; Fotografije: Jürg Zimmermann

Glavni ulaz vodi s razine ulice, kroz garažu i dugo stubište u dnevni boravak. Na gornjem katu nalazi se velika spavaća soba, kupaonica sa saunom, soba za goste i radna soba. Krovni prozori okrenuti prema sjeveru pružaju ujednačeno dnevno svjetlo i svjež zrak u prostorima pod njima.

Grafika

tehnički crteži
Arhitekt: Juri Troy architects

Arhitekt je formirao duboka svjetlosna okna koja povezuju sobu za goste s prozorima na suprotnoj krovnoj plohi. Difuzno sjeverno svjetlo stvara lijep kontrast s radnim prostorom okupanim podnevnim sunčevim zrakama.

VELUX proizvodi korišteni u ovom slučaju
VELUX električni krovni prozori (GGL)
Pojedinosti o proizvodu

Pojedinosti o projektu

Projekt: Obiteljska kuća 
Lokacija: Bottenwil, Švicarska 
Arhitekt: Juri Troy architects 
Godina: 2017.
Fotografije: Jürg Zimmermann