{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Lucy i njezin suprug Matt preselili su se u svoju dvojnu kuću s tri spavaće sobe u Lancashireu 2012. godine. U njoj su imali puno prostora, ili su barem tako mislili. No, četiri godine kasnije njihova je obitelj postala bogatija za troje preslatke djece: sedmogodišnjeg Reubena, petogodišnjeg Gabrijela i trogodišnje Beatrice.

Surađivali su s tvrtkom specijaliziranom za preuređenja potkrovlja Milltown Lofts te su odlučili svojem potkrovlju dodati VELUX krovne prozore kako bi u prostor unijeli dnevnu svjetlost. 

4
VELUX KROVNA PROZORA
4 mj.
ZA CIJELU TRANSFORMACIJU POTKROVLJA
€35 tis.
UGRADNJA I CIJENA PROIZVODA

Idealna količina dnevnog svjetla

"Ne mogu vjerovati da je ono što je nekada bio tek skladišni tavanski prostor, sada potpuno funkcionalan dodatni kat naše kuće." 

Djeca s godinama rastu i imaju različite potrebe. Upravo to se dogodilo Lucy i Mattu koji su shvatili da u njihovoj obiteljskoj kući s velikim vrtom počinje biti sve tjesnije. Nakom opsežne adaptacije i dogradnje aneksa 2015., preseljenje u veću kuću nije bila opcija – bilo bi preskupo, stresno, a i zavoljeli su kvart u kojem su živjeli. Umjesto toga, Lucy i Matt su odlučili preurediti svoje potkrovlje koje se do tada koristilo kao spremište. Time su dobili još jednu spavaću sobu, dodatnu kupaonicu i walk-in garderobu. Dodavanje više prostora domu koji su voljeli činilo se razumnim, pa makar to značilo dodatne radove.

 

Glavne prednosti kupnje VELUX krovnih prozora

  1. 15-20% dnevnog svjetla: “Tražili smo od svojih građevinara ugradnju četiri VELUX krovna prozora, dva manja sa središnjem ovjesom i dva s dvostrukim ovjesom. Ta četiri krovna prozora pokrivaju 15-20% površine poda u sobi, što osigurava savršenu količinu dnevnog svjetla u potkrovlju.“ – kažu vlasnici.

  2. Sobne biljke bolje uspijevaju uz obilje dnevne svjetlosti: Željela sam tamnu boju zidova, ali me malo bilo strah hoće li biti previše mračno. No, vidjevši završenu sobu, okupanu svjetlom, znala sam da će to dobro izgledati. Odlučili smo se za drvene podne daske, takozvani seljački pod, koje smo prelakirali i uskladili s tamnoplavim zidovima te zlatnim i bijelim dodacima. Kako bismo u prostor unijeli prirodnost, dodali smo puno sobnih biljaka koje ondje izvrsno uspijevaju zahvaljujući obilju prirodne dnevne svjetlosti.” – rekla je vlasnica Lucy.

  3. Prostor izgleda veće i prostranije:  “VELUX krovni prozori pomogli su transformirati prostor u veći, svjetliji i atraktivniji prostor.“ – kaže vlasnica Lucy. 
Naša djeca sada imaju svoju spavaću sobu

Govoreći o prenamjeni svoga potkrovlja, Lucy je rekla: “Naša djeca sada imaju svoje vlastite spavaće sobe, što je sjajno kada malo odrastu i privatnost im postane važnija. Nakon završetka građevinskih radova, Lucy je počela na Instagramu tražiti inspiraciju za uređenje novog prostora. U tom je procesu otvorila vlastiti profil @Barnestowers, pregledavala je stranice o interijerima te je stvorila vlastiti profil kombinirajući boho, skandinavski stil i minimalizam kako bi stvorila prepoznatljiv izgled svoga doma.

"Ono za što smo mislili da je mali, skučeni prostor u kojem smo držali kofere, kutije sa starim knjigama i igračke, pretvorilo se u naš dom iz snova."
- Lucy i Matt, vlasnici kuće

Smetnja je bila minimalna

Izvođenje radova uz život u kući s djecom, bilo je nešto čega se Lucy bojala, no zahvaljujući brzom radu građevinara, smetnja je bila minimalna, a čitav je proces prenamjene trajao samo četiri mjeseca, uključujući i dodatne radove koje su morali dovršiti u kući.

VELUX proizvodi korišteni u ovom slučaju
GGL CK04 2070
Pojedinosti o proizvodu
GPL MK06 2070
Pojedinosti o proizvodu
Doživite svoju sobu s krovnim prozorima