Odlična toplinska izolacija

 Zvučna izolacija

Standard Plus krovni prozori sa središnjim ovjesom

GLL/GLU

Od 388,00 € (PDV uklj.)

Uz proizvode linije Standard Plus dobivate i trostruko ostakljenje vrhunskih svojstava. Uživajte u odličnoj toplinskoj izolaciji i uštedi energije.

VELUX ThermoTechnology™ sustav izolacije smanjuje količinu energije potrebne za grijanje prostora. Trostruko staklo je uobičajeni standard koji nudimo u različitim izvedbama kako bismo zadovoljili vaše potrebe i osigurali najbolje toplinske karakteristike.

Prednosti

 • Toplinska izolacija (za prozor) UW 1.1 W/m2K
 • Toplinska izolacija (za staklo) UW 0.6 W/m2K
 • Zvučna izolacija R32 dB
 • Dobitak sunčeve energije g 50%
 • Kaljeno staklo
 • Ventilacijski preklop omogućuje ulazak svježeg zrak

Karakteristike proizvoda

Bezbojni lak
Bijeli poliuretan
 • 1
  Trostruko staklo

  Trostruko staklo

  Energetski učinkoviti krovni prozori s trostrukim staklom zadržavaju hladnoću vani. Štedite energiju bez kompromisa na kvaliteti.
 • 2
  ThermoTechnologyTM

   ThermoTechnology™

  Iskusite više udobnosti i manju potrošnju energije u svojem domu uz VELUX ThermoTechnology™. Inovativna upotreba visoko kvalitetnih materijala u konstrukciji prozora donose energetsku učinkovitost, izolaciju i zrakonepropusnost.
 • 3
  Zvučna izolacija

  Zvučna izolacija

  Trostruko staklo i dodatna brtva dobro izoliraju vanjsku buku za više udobnosti.
 • 4
  Prirodno prozračivanje

  Prirodno prozračivanje

  Pustite svjež zrak u svoj dom i kad niste kod kuće ili dok spavate, bez brige o sigurnosti ili lošem vremenu. Jednom povucite ručku prozora i pustite svjež, filtrirani zrak kroz ventilacijski preklop.
 • 5
  Kako oprati prozor

  Kako oprati prozor

  Kako biste oprali vanjsko staklo zarotirajte krilo prozora za 180°. Krilo fiksirajte u poziciji za pranje povlačenjem zasuna u prihvatnik zasuna koji se nalazi na dnu bočnog okvira. Filter zraka se može skinuti i oprati s običnim kuhinjskim deterdžentom. Filter skidajte kada je prozor postavljen u položaj za čišćenje.

 • 6
  Održavanje

  Održavanje

  Ako želite produžiti životni vijek vašeg VELUX krovnog prozora ili ga jednostavno osvježiti, VELUX nudi set za zamjenu filtera zraka i podmazivanje ovjesa.
 • 7
  Sjenila i rolete

  Sjenila i rolete

  Upotpunite vaš VELUX krovni prozor VELUX sjenilima. Postoji sjenilo za svaku potrebu. Bilo da tražite određenu funkciju ili odrđeni izgled, VELUX nudi širok izbor dekorativnih rješenja u boji koja odgovara vašem stilu. Tražite zaštitu od topline? - naše vanjske tende i rolete smanjuju zagrijavanje čak do 90%.

Materijali

VELUX Standard Plus krovni prozori su dostupni u dvije varijante završne obrade drveta te dva načina upravljanja. Odaberite željeni odjeljak u nastavku za više informacija.

 • Završna obrada drva

  Dostupan u dvije vrste završne obrade - bezbojni lak i bijeli poliuretan.

 • Vanjski profil
  Svi VELUX krovni prozori dolaze sa sivim aluminijskim vanjskim profilima. Po narudžbi su dostupni i bakar, titan cink ili bojani aluminij.
 • Ostakljenje
  Trostruko staklo
 • Upravljanje
  Standard Plus krovni prozori mogu se upravljati na dva načina. Preporučena visina ugradnje za modele prozora s gornjom ručkom je od 90 - 120 cm od poda. Kod ugradnje prozora na visinu 130 – 150 cm od poda može se koristiti GLL B i GLU B model prozora s donjom ručkom. U tom slučaju se ne preporučuje postavljanje namještaja direktno ispod prozora jer je otežan dohvat ručke prozora.

Odaberite pravi tip krovnog prozora i visinu ugradnje

U većini slučajeva preporučujemo kupnju krovnog prozora s gornjom ručkom. Krovni prozor idealno je ugraditi nisko (do 90 cm od poda) – tako ćete imati sjajan pogled na okoliš, a u isto vrijeme će ostati mjesta za namještaj. Ukoliko krovna konstrukcija diktira ugradnju prozora na visinu 130 - 170 cm od poda dostupni su GZL B i GLU B modeli prozora s donjom ručkom. U tom slučaju ne preporučuje se postavljanje namještaja direktno ispod prozora jer je otežan dohvat ručke prozora.

Za struku

Ako ste majstor ili arhitekt, putem donjih linkova možete pronaći upute za ugradnju te dwg detalje ugradnje. Osim toga, u odjeljku Za struku možete pronaći stavke troškovnika, informacije o stručnom usavršavanju, Izjave o svojstvima proizvoda i drugo.

Možda će vas zanimati i...