VELUX Hrvatska d.o.o. Obavijest o zaštiti privatnosti

Sve tvrtke u VELUX grupi poštuju i štite vašu privatnost. Ova VELUX Obavijest o zaštiti privatnosti („Obavijest o zaštiti privatnosti”) ima za cilj da vam pomogne razumjeti zašto prikupljamo osobne podatke o vama, vrste osobnih podataka koje prikupljamo, kako ih prikupljamo i koliko dugo ih čuvamo, s kim ih dijelimo, kao i vaša prava. Također objašnjavamo kako čuvamo sigurnost vaših podataka.

Ova VELUX Obavijest o zaštiti privatnosti u skladu je s Općom uredbom EU-a o zaštiti podataka 2016/679 („OUZP”) i Voditelj obrade podataka koji je odgovoran za vaše osobne podatke je VELUX HRVATSKA d.o.o., Registrirano kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem 080024274, Avenija Većeslava Holjevca 40, 10010 Zagreb, Hrvatska, velux-hr@velux.com. U daljnjem tekstu „VELUX”.

Naša matična tvrtka je VELUX A/S, registrirana u Danskoj pod registracijskim brojem 30 00 35 19 sa sjedištem na adresi Aadalsvej 99, DK-2970 Hørsholm, Danska.

Why do we process personal data Zašto obrađujemo osobne podatke i zakonske osnove prikupljanja. 

Glavni razlog zašto prikupljamo, koristimo i pohranjujemo vaše podatke je kako bismo vam mogli pružati naše usluge. „Usluga”, „naša usluga” i slični opisi znače poslovanje s vama / vašom organizacijom i pomoć pri upitima, prodajnim procesima i zahtjevima.

Također obrađujemo podatke o vašem korištenju uslugama u svrhu poslovnog razvoja kako bismo vas informirali o našem poslovanju, proizvodima i uslugama putem marketinga te kako bismo poboljšali svoje usluge putem povratnih informacija koje dobijemo od vas. Također možemo obrađivati vaše osobne podatke u ugovorne svrhe i svrhe zapošljavanja te u skladu sa zakonskim obvezama.

Osobne podatke obrađujemo na temelju različitih pravnih osnova kako je navedeno u nastavku. 

Izvršenje ugovora, uključujući kupnju – članak 6. stavak 1. točka (b) OUZP-a: 

 • Kada obrađujemo osobne podatke u vezi s ugovorom, naša je pravna osnova „izvršenje ugovora”, uključujući kupnju.  

Pristanak – članak 6. stavak 1. točka (a) OUZP-a : 

 • Kada šaljemo bilten o našim proizvodima, to činimo na temelju vašeg pristanka. Kada je zakonska osnova za obradu pristanak, imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku.

Zakonska obveza – članak 6. stavak 1. točka (c) OUZP-a : 

 • Ako dijelimo vaše osobne podatke s agencijama za provođenje zakona ili drugim državnim tijelima, dijelimo ih jer nam je to zakonska obveza.

Legitimni interes – članak 6. stavak 1. točka (f) OUZP-a: 

 • Imamo legitiman poslovni interes za obradu vaših podataka, na primjer, kada vam pomažemo s upitima.  

Posebne kategorije – članak 9. stavak 2. točka (a) OUZP-a i članak 9. stavak 2. točka (f) OUZP-a: 

 • Kada obrađujemo posebne kategorije podataka, činimo to kako bismo bili u skladu s regulatornim zahtjevima koji se odnose na pitanja usklađenosti.

The types of personal data we process Vrste osobnih podataka koje obrađujemo

Slijede glavne vrste osobnih podataka koje prikuplja tvrtka VELUX, zajedno s glavnom svrhom i pravnom osnovom za prikupljanje osobnih podataka: 

Aktivnost

Vrste osobnih podataka koje prikupljamo (u svrhe ilustracije)

Svrha(e)

Pravna osnova

Opće poslovanje 
Ime, podaci za kontakt i druge informacije potrebne za poslovanje s vama ili vašom organizacijom. 
Kao dio općeg poslovanja tvrtke VELUX, prikupljamo osobne podatke o pojedincima, kupcima, dobavljačima (uključujući usluge trećih strana) i drugim suradnicima. Također možemo koristiti vaše podatke za testiranje sustava. 

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (b)

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (f) 

Pomoć pri upitima 
Ime, adresa e-pošte, telefonski brojevi, razgovori, drugi podaci za kontakt, fotografije, tlocrti vaše kuće nakon što ih dostavite tvrtki VELUX. 

Možete odabrati da nam date osobne podatke, kao što su podaci za kontakt kada s nama kontaktirate telefonom, e-poštom, poštom, našim chatbotom ili putem naših dostupnih digitalnih platformi.

Ovi osobni podaci omogućuju nam da odgovorimo na zahtjeve za informacijama o pitanjima kao što su VELUX proizvodi, da dogovorimo mjerenje i ponudu za ugradnju VELUX proizvoda, servisiranje prozora ili da podnesemo zahtjeve prema VELUX jamstvu.

Podaci se mogu podijeliti s tvrtkom VELUX A/S ili drugim VELUX prodajnim tvrtkama unutar Grupe, relevantnim neovisnim majstorima ili prodavateljima kako bismo pomogli kupcima s njihovim upitima ili dogovorili usluge ili ponudu. 

Snimamo pozive za potrebe obuke. Također vas možemo zamoliti da nam date povratne informacije putem anketa nakon interakcije. 


OUZP – članak 6. stavak 1. točka (a)

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (b)

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (f)  

Prodaja (uključujući prodaju putem web-trgovine) i ispunjavanje narudžbi. 
Ime, kontakt podaci, podaci o plaćanju i kreditnoj kartici, podaci o kreditu i provjera kreditne sposobnosti itd. 

Možemo prikupljati osobne podatke kupaca i potencijalnih kupaca kako bismo poslovali s vama ili vašom organizacijom. Vaše podatke koristimo za analizu trendova kupnje putem vaše aktivnosti u web-trgovini i povijesti kupnje kako bismo vam pružili personalizirano iskustvo pregledavanja. Nadalje, podatke koristimo za obradu i ispunjavanje narudžbi putem web-trgovine kako bismo olakšali isporuku narudžbi proizvoda i pružili relevantnu korisničku podršku, uključujući obradu vaših povrata.

Podatke možemo podijeliti s prodavateljima ili neovisnim majstorima i logističkim partnerima kako bismo obradili kupčevu narudžbu, uključujući organiziranje isporuke VELUX proizvoda kupcu ili pomoć s upitima kao što je organiziranje konzultacija između vas i naših savjetnika za proizvode. Također dijelimo vaše podatke s trećim stranama u svrhu provjere kreditne sposobnosti. 

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (b)

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (a)

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (f)  

Kampanje 
Ime, kontakt podaci itd. 
Provedba raznih kampanja (npr. programi nagrađivanja, kampanje povrata novčanih sredstava, nagradne igre). Prihvaćanje uvjeta i odredbi prikuplja se prije pristupanja aktivnosti. 

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (a)

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (b) 

Tvrdnje o proizvodu 

Ime, kontakt podaci itd. 

Olakšavanje servisiranja VELUX proizvoda pod VELUX jamstvom ili plaćenom uslugom, tj. rješavamo zahtjeve pozivom, e-poštom i posjetima gradilištima. S tim u vezi, možemo podijeliti vaše osobne podatke s partnerima tvrtke VELUX kako bismo vam pomogli s uslugom.

Također vas možemo zamoliti da nam date povratne informacije putem anketa nakon interakcije.

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (c)

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (f)

Poslovni razvoj i VELUX aplikacije  
Osobni podaci koji se prikupljaju na našim digitalnim platformama i u VELUX aplikacijama. 
Osobni podaci koje nam dostavite i osobni podaci prikupljeni na našim digitalnim platformama također će se koristiti za poboljšanje uvida potrošača te za promicanje odgovarajuće komunikacije i ponuda na svim dodirnim točkama koje možete imati s tvrtkom VELUX. Osobni podaci upotrebljavaju se i za razvoj proizvoda i usluga. 
OUZP – članak 6. stavak 1. točka (a)

Marketing 

Podaci za kontakt, povijest pregledavanja, informacije o uslugama prodaje i pretplate, kao što su ime, adresa, e-pošta, telefonski broj, povijest kupovine, jedinstveni identifikatori kao što su ID-ovi kolačića ili ID-ovi uređaja, praćena povijest pregledavanja na temelju ovih ID-ova itd.

Imajte na umu da ovaj popis nije konačan jer možemo obraditi sve osobne podatke prikupljene u vezi s vašim interakcijama s našom matičnom tvrtkom, tvrtkom VELUX A/S, našim web-mjestima, mobilnim aplikacijama, proizvodima i uslugama.

Na temelju vašeg pristanka ili legitimnog interesa, kada je primjenjivo, obrađujemo vaše osobne podatke u svrhu informiranja o poslovanju, proizvodima i uslugama tvrtke VELUX.

U gore navedene svrhe kreiramo marketing, prilagođen Vašim preferencijama i profilu, npr.:

- Optimiziramo i prilagođavamo sadržaj i isporuku naših marketinških komunikacija kada ih želite primati, i

- Da bismo vam pružili prilagođeni marketing na temelju vaših preferencija i profila te kada surađujete s nama na našim vlastitim kanalima i putem kanala trećih strana (npr. društvenih medija, stranica za pretraživanje, tržišta).

Ako ne želite primati daljnje informacije, možete jednostavno i besplatno otkazati pretplatu na naše marketinške komunikacije u bilo kojem trenutku. U vezi s pretplatom ili primanjem marketinških poruka od nas, pronaći ćete načine za otkazivanje. Možete nam se obratiti i e-poštom ili poštom kako biste otkazali pretplatu; pogledajte odjeljak 8.

Za neke marketinške aktivnosti djelujemo kao zajednički kontrolor s drugim tvrtkama VELUX i sklopili smo ugovore o zajedničkom kontroloru dijeleći uloge i odgovornosti između tvrtki VELUX. 

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (a)

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (f

Vaše sudjelovanje u fotografijama, videozapisu, izjavama i kampanjama 
Ako ste na to pristali i poslali nam fotografiju ili ako vašu fotografiju snima fotograf kojeg smo mi angažirali.
Koristit ćemo fotografije, izjave itd. kako je opisano u ugovoru koji ste potpisali.  

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (b) kada se fotografija i izjava temelje na ugovoru uz naknadu, imajte na umu da ne možete ostvariti pravo na ispravak ili brisanje fotografije.

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (a) Ako se fotografija i izjava obrađuju na temelju pristanka, možete ostvariti sva prava navedena u odjeljku 6. u nastavku.

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (f) ako su fotografija ili video zapis snimljeni na internom događaju tvrtke VELUX ili slično, a mi samo interno dijelimo fotografije ili videozapise.  

Posjetitelji web-mjesta, ankete kupaca i istraživanje tržišta 
Osobni podaci s digitalnih platformi ili kupaca u sklopu anketa. 

Kako bismo poboljšali proizvode i usluge koje nudimo, možemo prikupljati osobne podatke posjetitelja digitalne platforme ili kupaca u sklopu anketa.

Kontaktirat ćemo vas s anketom i obraditi osobne podatke u sklopu anketa bilo putem pristanka ili legitimnih interesa.

Ankete koje obrađuju osobne podatke u marketinške svrhe koristit će se samo uz vaš pristanak. 

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (a)

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (f) 

Ugovori o zapošljavanju i radu 
Ime, podaci za kontakt, radno iskustvo, diplome o stečenom obrazovanju, relevantne provjere kaznene evidencije, informacije o profesionalnim interesima itd. 

Kada se osoba prijavi za posao ili s nama sklopi ugovor o radu, možemo prikupiti određene podatke kao što su ime, kontakt podaci, informacije o radnom iskustvu, diplome o stečenom obrazovanju, relevantne provjere kaznene evidencije i informacije o profesionalnim interesima.

To se može prikupiti izravno od osobe, od savjetnika za zapošljavanje, uključujući reference i javno dostupne izvore.

Ovi se podaci koriste za informiranje ili pomoć u donošenju odluke o tome da osobi ponudimo posao ili da je angažiramo prema ugovoru.

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (b)

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (f) 

Sukladnost uključujući antikorupciju, telefonsku liniju Whistle Blower i provjeru sankcija 
Sve vrste osobnih podataka. 
Možemo prikupljati osobne podatke kako bismo postupili u skladu sa zakonom, odlukom suda ili tijela i/ili kako bismo otkrili informacije relevantnim javnim tijelima kako to zahtijeva ili dopušta zakon.  

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (c)

OUZP – članak 6. stavak 1. točka (f)

OUZP – članak 9. stavak 2. točka (a)

OUZP – članak 9. stavak 2. točka (f) 

3 How we collect your personal data  Kako prikupljamo vaše osobne podatke  

Izravno od vas

U većini slučajeva osobni podaci prikupljaju se izravno od vas ili se generiraju u sklopu korištenja naših usluga, proizvoda i kanala. Prikupljamo osobne podatke koje nam dajete kada od nas tražite proizvode, usluge ili informacije, registrirate se kod nas, sudjelujete na javnim forumima, koristite chatbot ili druge aktivnosti na našim digitalnim platformama i aplikacijama, odgovarate na ankete kupaca ili na drugi način komunicirate s nama. Prikupljamo podatke putem različitih tehnologija, npr. kolačića. U slučaju kolačića, upućujemo na našu Obavijest o kolačićima.


Od naših poslovnih partnera

U nekim slučajevima možemo prikupljati vaše osobne podatke od naših poslovnih partnera, kada im je potrebna naša pomoć kako bismo vam pružili najbolju moguću uslugu.


S vašeg web-mjesta

U nekim slučajevima prikupljamo vaše osobne podatke s web-mjesta vaše tvrtke kada vam želimo ponuditi naše usluge. 


Poveznice na druga web-mjesta

U nekim slučajevima prikupljamo vaše osobne podatke s web-mjesta vaše tvrtke kada vam želimo ponuditi naše usluge. 

How long do we keep your personal data Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke čuvat ćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti. To znači da će razdoblja zadržavanja varirati ovisno o vrsti informacija i razlogu zašto ih imamo.

Primjeri vremena zadržavanja:

 • Snimke poziva čuvat će se 90 dana. 
 • Sve dok ne odustanete od marketinške kampanje, što možete učiniti u bilo kojem trenutku. 
 • Čuvat ćemo fotografiju i izjave onoliko dugo koliko je potrebno i kako je opisano u ugovoru.  
 • Osobni podaci se čuvaju do završetka procesa zapošljavanja ili povlačenja pristanka (ako je dan za buduća zapošljavanja). 
 • Za usklađenost s, npr. antikorupcijskim propisima, podatke ćemo čuvati u skladu sa zakonima koje smo dužan poštovati.

Who do we share your personal data with S kime dijelimo vaše osobne podatke

Naša tvrtka je dio VELUX grupe koja posluje globalno. Dijelimo vaše osobne podatke unutar VELUX grupe, ali samo ako je to neophodno za ispunjenje svrhe za koju obrađujemo vaše osobne podatke. Sve pravne osobe u VELUX grupi sklopile su Ugovor o obradi podataka među tvrtkama i/ili zajednički ugovor u kojem svi slijede iste postupke prilikom obrade osobnih podataka, osiguravajući da se održava ista razina sigurnosti u cijeloj Grupi; podjela uloga i odgovornosti između tvrtki VELUX. Ako dvije ili više tvrtki djeluju kao zajednički kontrolori, svaki od zajedničkih kontrolora je dužan da samostalno: 

 • Bude vama biti prvi kontakt. 
 • Ispuni obveze informiranja iz članaka 13. i 14. OUZP-a. 
 • Ostvari vaša prava iz članaka 15.-22. OUZP-a. 
 • Rješava Obavijesti o kršenju privatnosti i pritužbe zbog povrede privatnosti. 

Također možemo podijeliti vaše osobne podatke s odabranim trećim stranama, uključujući, ali ne ograničavajući se na:

 • Poslovne partnere, dobavljače i podizvođače s kojima surađujemo kako bismo vam pružili najbolje usluge tijekom procesa podrške i prodaje, uključujući, na primjer, pružatelje logističkih usluga i vanjske službe za korisnike. 
 • Pružatelje tehnologije, na primjer, analitike, tehnologije praćenja, tehnologije ciljanja i ponovnog ciljanja grupa i pružatelji tražilica koji nam pomažu u poboljšanju i optimizaciji naših platformi, kao i tvrtke koje nam pružaju podršku za web-mjesta i usluge poslužitelja. 
 • Društvene mreže kao što su Facebook, Instagram i Google, ako je potrebno, prilikom obrade u marketinške svrhe i na temelju vašeg pristanka. 
 • S drugim stranama kako bismo osigurali sigurnost i zaštitu naših kupaca, kako bismo zaštitili svoja prava i imovinu, radi usklađivanja s pravnim procesima ili u drugim slučajevima ako u dobroj vjeri smatramo da je otkrivanje podataka propisano zakonom. 
 • Tvrtke unutar VELUX grupe ili treće strane koje upravljaju digitalnim platformama i alatima u ime naše tvrtke radi pružanja usluga u vezi s našim aktivnostima (npr. program prikupljanja bodova, kampanja povrata novčanih sredstava, nagradne igre i obuka). 

Kada surađujemo s vanjskim pružateljima usluga, sklapamo ugovor o obradi podataka, ako je to relevantno. Ovim pružateljima usluga zabranjeno je koristiti vaše osobne podatke u druge svrhe osim onih koje mi zahtijevamo ili koje zahtijeva zakon.

Prijenos u treće zemlje

U nekim slučajevima također možemo prenijeti osobne podatke tvrtkama u takozvanim „trećim zemljama”, a to su zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora. Ako to učinimo, osiguravamo zaštitu podataka i prijenos samo ako je primjenjiv jedan od sljedećih uvjeta: 

 • ako postoji odgovarajuća razina zaštite u dotičnoj zemlji, kako je utvrdila Europska komisija, ili 
  tvrtka je certificirana u skladu s EU - U.S. Data Privacy Framework, ili 
 • ako koristimo standardne ugovorne klauzule (EU model-klauzule) koje je odobrila Europska komisija i dodatne dopunske mjere za reguliranje prijenosa podataka. 

Data Security Sigurnost podataka

sigurnost, integritet i povjerljivost Vaših osobnih podataka su nam važni. Proveli smo tehničke, administrativne i fizičke sigurnosne mjere koje su osmišljene kako bi zaštitile vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, korištenja i izmjena. S vremena na vrijeme pregledavamo naše sigurnosne postupke kako bismo razmotrili odgovarajuće najnovije tehnologije i metode. Imajte na umu da unatoč našim najboljim naporima, nijedna sigurnosna mjera nije savršena ili neprobojna. .

Your Privacy rights Vaša prava na privatnost

OUZP vam, kao subjektu podataka, daje sljedeća prava u vezi s osobnim podacima koje pohranjujemo o vama:

Vaša prava
Pravna osnova
Objašnjenje
Pristup vašim podacima
OUZP - članak 15. 
Imate pravo zatražiti informaciju o tome obrađuje li tvrtka VELUX osobne podatke koji se odnose na vas, a ako obrađuje, imate pravo zatražiti kopiju osobnih podataka koje smo obradili.
Zahtjev za ispravak 
OUZP - članak 16. 
U bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti ispravak svih netočnih ili nepotpunih osobnih podataka koje imamo o vama.  
Zahtjev za brisanje  
OUZP - članak 17. 
Imate pravo zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ovisno o aktivnosti obrade i pod određenim okolnostima, prije nego što bismo inače bili obvezni prekinuti obradu.  
Zahtjev za ograničenjem obrade  
OUZP - članak 18. 
Imate pravo zatražiti ograničenje obrade što znači da možete zatražiti da tvrtka VELUX ograniči korištenje vaših osobnih podataka u određenim okolnostima. 
Prenosivost podataka  
OUZP - članak 20. 
Under certain conditions, you have the right to receive the personal data you provided to us in a machine-readable format.
Pravo na prigovor 
OUZP – članak 21. 
Ako niste zadovoljni načinom na koji obrađujemo osobne podatke u tvrtki VELUX, svoje prigovore možete poslati na velux-hr@velux.com Ako se podnese pritužba, ime i kontakt podaci podnositelja pritužbe moraju se dostaviti tvrtki VELUX.  

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s određenim osobnim podacima koje obrađujemo ili zadržavamo o vama, ili ako želite ostvariti svoja prava, obratite se velux-hr@velux.com

Na vaš zahtjev za ostvarivanje nekog od prava odgovorit ćemo u roku od mjesec dana, ali imamo pravo produžiti taj rok za dva mjeseca. Ako produžimo rok za odgovor, obavijestit ćemo vas u roku od mjesec dana od vašeg zahtjeva.
Ako smatrate da nismo uspjeli riješiti pritužbu na zadovoljavajući način, možete podnijeti pritužbu svojoj lokalnoj Agenciji za zaštitu podataka. Kontakt podatke vaše nacionalne Agencije za zaštitu podataka možete pronaći na web-mjestu Europskog odbora za zaštitu podataka: www.edpb.europa.eu.

Changes to this privacy notice Promjene ove VELUX Obavijesti o zaštiti privatnosti

S vremena na vrijeme možemo promijeniti ovu Obavijest o zaštiti privatnosti kako bismo je prilagodili najnovijim tehnologijama, industrijskim praksama, regulatornim zahtjevima ili u druge svrhe. Uvijek ćemo objavljivati najnoviju verziju na našim digitalnim platformama. Savjetujemo vam da redovito čitate Obavijest o zaštiti privatnosti.  

Ova Obavijest o zaštiti privatnosti zadnji put je ažurirana 15. studenog 2023. godine.