VELUX OBAVIJEST O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

VELUX Grupa poštuje i štiti vašu privatnost. U nastavku možete pročitati kako postupamo s vašim osobnim podacima.

U ovoj VELUX Obavijesti o zaštiti privatnosti (VELUX Privacy statement) opisano je postupanje s podacima koji se dobivaju ili prikupljaju putem naših digitalnih platformi, koje zajedno omogućuju posjetitelju mrežni pristup našim uslugama i njihovu uporabu. Ova Obavijest o zaštiti privatnosti tvrtke VELUX Hrvatska d.o.o. u skladu su s Općom uredbom o zaštiti podataka EU-a 2016/679 (GDPR) i zakonom Republike Hrvatske.

VELUX Hrvatska d.o.o., odgovorna je za prikupljanje, pohranu i obradu vaših podataka. Neke informacije tražimo izravno od vas, a neke se prikupljaju automatski. Tvrtka VELUX Hrvatska d.o.o. registrirana je u Hrvatskoj, OIB: 17798323753 s uredom u Aveniji Većeslava Holjevca 40, HR-10010 Zagreb. Naša matična tvrtka osnivač je VELUX A/S registrirana u Danskoj pod brojem 30003519 s uredom u Aadalsvej 99, DK-2970 Hoersholm.

1. Zakonska osnova za obradu podataka

Kada obrađujemo podatke o vama radi ugovora ili potencijalnog ugovora s vama, postoji zakonska osnova radi kojih je za izvršenje ugovora to nužno. Ako je zakonska osnova za obradu podataka privola (suglasnost), imate pravo povući privolu u bilo kojem trenutku, ali to ne utječe na pravo VELUX Hrvatska d.o.o. da obrađuje podatke prije povlačenja privole. Ako dijelimo vaše podatke s agencijama zakonodavne vlasti, dijelimo vaše podatke jer smo to obavezni činiti po zakonu.

2. Razlozi i svrha prikupljanja podataka

U nastavku su navedene glavne kategorije podataka koje VELUX Hrvatska d.o.o. prikuplja te glavne svrhe prikupljanja podataka:

2.1 U sklopu općenitog poslovanja društva VELUX
Prikupljamo osobne podatke o fizičkim osobama, kupcima, zaposlenicima, dobavljačima (uključujući druge pružatelje usluga), i ostalim uključenim dionicima. Ti podaci mogu uključivati ime i prezime fizičke osobe, podatke za kontakt i druge informacije potrebne u svrhu poslovanja s vama ili vašom organizacijom.

2.2 Za pomoć s upitima
Možete odlučiti ustupiti nam svoje osobne podatke, uključujući svoje ime i prezime, adresu e-pošte ili druge podatke za kontakt, kada nas kontaktirate putem telefona, e-pošte, pošte ili putem naših digitalnih platformi. Ti nam osobni podaci omogućavaju pružanje zatraženih informacija o, primjerice, proizvodima VELUX, organiziranju mjerenja i izradi ponude za ugradnju proizvoda VELUX ili organiziranju servisiranja prozora, sa svrhom da se možemo odazvati u okviru garancije. Te informacije mogu se otkriti VELUX A/S ili drugim VELUX tvrtkama, relevantnim nezavisnim monterima ili trgovcima u svrhu pomoći kupcu s njegovim upitom ili organiziranja usluga kao što su servisni poziv ili izrada ponude. 

2.3 Kupci i potencijalni kupci
Možemo prikupljati osobne podatke kupaca i potencijalnih kupaca, uključujući ime, podatke za kontakt, podatke o plaćanju i kreditnim karticama, informacije o kreditnoj sposobnosti i druge informacije koje su nam potrebne za poslovanje s tom osobom ili organizacijom. Možemo otkriti informacije trgovcima ili nezavisnim monterima ili partnerima za logistiku u svrhu obrade narudžbe kupca, uključujući organiziranje isporuke proizvoda VELUX kupcu ili pomoć s upitima.

2.4 Razvoj poslovanja
Podaci koje nam ustupite i podaci koje prikupimo na našim digitalnim platformama bit će korišteni za poboljšanje znanja o kupcima i vođenje relevantne komunikacije i ponuda kroz sve dodirne točke koje možete imati s tvrtkom VELUX. Osobni podaci koristit će se i za razvoj proizvoda i usluga.

2.5  Marketinške komunikacije 
Uz vašu suglasnost, ako je to potrebno, možemo upotrijebiti osobne podatke da bismo vas obavijestili o poslovanju, proizvodima i uslugama društva VELUX.

Za prethodno navedene svrhe osmišljavamo marketing prilagođen vašim preferencama i profilu koji će biti baziran na vašim kontakt informacijama, povijesti pretraživanja, informacijama o kupnji i pretplatama; kao što su ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt broj, povijest narudžbi, jedinstveni identifikatori broj kolačića (cookieID) ili uređaja (deviceID) i praćene povijesti pretraživanja na temelju tih jedinstvenih identifikatora. Imajte na umu da ova lista nije konačna i da možemo koristiti bilo koje osobne informacije prikupljene tijekom vaše komunikacije sa VELUX Hrvatska d.o.o. i našim web stranicama, mobilnim aplikacijama, proizvodima i uslugama.

Ako ne želite da VELUX upotrebljava vaše osobne podatke na navedeni način ili ne želite da vam se šalju ikakve dodatne informacije, jednostavno i besplatno možete u bilo kojem trenutku otkazati pretplatu na naše vijesti. Poveznicu za otkazivanje pretplate možete pronaći na dnu svakog emaila ili nas možete kontaktirati putem e-pošte (velux-hr@velux.com) ili pošte radi otkazivanja pretplate. Kada se odjavite s naše liste pretplatnika, vaši će podaci biti izbrisani u roku od dva mjeseca, osim ako obrađujemo vaše podatke za druge svrhe navedene u točkama 2.1-2.8.

2.6 Anketiranje posjetitelja i kupaca 
Možemo prikupljati osobne podatke posjetitelja naših internetskih stranica ili kupaca kao dio istraživanja o uslugama i proizvodima tvrtke VELUX. Te se informacije neće upotrebljavati za marketinšku komunikaciju bez vašeg dopuštenja.

2.7 Potencijalni zaposlenici i izvođači
Kada se osoba prijavi za posao ili sklopi ugovor s društvom VELUX, možemo prikupljati određene podatke kao što su ime i prezime, podaci za kontakt, informacije o radnoj povijesti, svjedodžbi i diploma i uvjerenja o obrazovanju, provjere relevantnih evidencija i informacije o profesionalnim interesima. To se može prikupljati izravno od kandidata, od savjetnika za zapošljavanje te prethodnih poslodavaca osobe i drugih, uključujući preporuke i javno dostupne izvore. Te nam informacije služe za informiranje i pomoć u donošenju odluke o ponudi zaposlenja osobi ili sklapanju ugovora s osobom.

2.8 Radi usklađivanja sa zakonom
Možemo prikupljati osobne podatke kako je zakonom propisano ili dopušteno.
Osobni kao i neosobni podaci koje prikupi VELUX smatraju se povjerljivima i nikada se neće prodati ili iznajmiti trećim osobama osim kao što je navedeno u točkama 2 i 4.

3. Kako prikupljamo vaše informacije

Prikupljamo podatke koje nam dajete kada od nas zatražite proizvode, usluge ili informacije, registrirate se kod nas, sudjelujete u javnim raspravama ili drugim aktivnostima na našim internetskim stranicama ili aplikacijama, odgovorite na ankete za kupce ili na drugi način ostvarite interakciju s nama. Prikupljamo podatke raznim tehnologijama kao što su kolačići, prema našim  Pravilima o kolačićima.

3.1 Poveznice na druge internetske stranice

Ova internetska stranica sadržava poveznice na druge internetske stranice (kao što su Facebook, Google+, YouTube, Pinterest) na koje se ova Obavijest o zaštiti privatnosti ne odnose. Imajte na umu da ne preporučujemo druge internetske stranice i njihov sadržaj. Preporučujemo vam da pročitate izjavu o privatnosti svake internetske stranice koju posjetite.

4. Dijeljenje vaših podataka s drugim društvima

VELUX Hrvatska d.o.o. je dio VELUX Grupe koja posluje globalno. Vaše osobne podatke možemo dijeliti interno u VELUX Grupi, ali samo ako su potrebni za ostvarivanje svrhe za koju obrađujemo vaše osobne podatke. Svi subjekti u VELUX Grupi su potpisali Sporazum o obradi podataka koji osigurava da se uvijek slijede isti postupci prilikom obrade osobnih podataka, osiguravajući tako održavanje istog nivoa sigurnosti kroz cijelu grupu.

Možemo dijeliti vaše informacije sa odabranim parterima uključujući:

  • Poslovne partnere, dobavljače i proizvođače s kojima surađujemo, kao na primjer službe za korisnike i isporuku, podršku web-stranice i usluge poslužitelja.
  • Davatelje tehničkih usluga, kao na primjer analitike, tehnologije za praćenje i određivanje ciljanih skupina te re-targeting tehnologije i pružatelja usluga tražilice koji nam pomažu u poboljšanju i optimizaciji naših platformi.
  • Oglašivače i reklamne mreže koje zahtjevaju podatke da mogu odabrati relevantne oglase za vas i druge, ako ste dali pristanak.
  • Društvene mreže, ako je potrebno pri procesuiranju i ako ste dali pristanak.
  • S trećim stranama radi osiguranja zaštite i sigurnosti naših kupaca, zaštite naših prava i imovine, usklađivanja sa zakonskim postupcima ili drugim slučajevima, ako smatramo u dobroj vjeri da je otkrivanje zakonom propisano.

Kada surađjuemo sa vanjskim pružateljima usluga kod obrade vaših podataka, sklapamo Sporazum o obradi podataka. Pružateljima usluga je zabranjeno koristiti vaše osobne podatke u druge svrhe osim onih koje smo mi zatražili ili koje su zakonom propisane.

Vaše osobne informacije su pohranjenje na serverima koji se nalaze u Europskoj Uniji.

Primatelji van Europske unije:

Pri korištenju ili otkrivanju osobnih podataka prenesenih iz Europske unije pridržavamo se Europsko-američkog i Švicarsko-američkog sustava zaštite privatnosti, koristimo standardne ugovorne klauzule odobrene od strane Europske komisije, usvajamo druga sredstva u skladu sa zakonima Europske unije za osiguranje odgovarajućih zaštitnih mjera ili dobijemo vaš pristanak.

4.1 HubSpot Mi upotrebljavamo HubSpot, softver društva HubSpot Inc. iz SAD-a, za svoje aktivnosti internetskog oglašavanja, primjerice, slanja biltena. Ovaj se softver upotrebljava u kontekstu dolaznog (inbound) marketinga i pomaže nam u statističkim analizama i procjenama ponašanja prijavljenog korisnika da bismo mogli bolje uskladiti svoje marketinške strategije i optimirati sadržaj koji vam se prikazuje. Upotrebljavaju se kolačići. Za dodatne informacije obratite se društvu HubSpot Inc. Uvjeti uporabe i Obavijest o zaštiti privatnosti nalaze se na adresama http://www.hubspot.com/terms-of-service i http://www.hubspot.com/privacy-policy. Sve informacije koje prikupljamo podliježu ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti.
HubSpot podliježe sustavima zaštite privatnosti TRUSTe's EU-US. i Swiss-U.S. Privacy Shield Frameworks. 

4.2 Dopisivanje uživo Ova internetska stranica upotrebljava softver za dopisivanje uživo SnapEngage. SnapEnagge upotrebljava kolačiće za čuvanje sadržaja dopisivanja tijekom pregledavanja stranice te da bi vas povezao s istim operaterom kada god je to moguće. Prikupljeni podaci neće se upotrebljavati za osobnu identifikaciju posjetitelja ove internetske stranice te se neće povezati s osobnim podacima o nositelju pseudonima, osim ako se osobni podaci ustupe dobrovoljno prilikom korištenja alata za dopisivanje uživo. Pravila o zaštiti privatnosti za SnapEngage možete pronaći na adresi https://snapengage.com/security/ SnapEngage podliježe TRUSTe's EU-US i Swiss-U.S. Privacy Shield Frameworks.


5. Vaše kontrole i izbori

Dajemo vam pravo na određene kontrole i izbore povezane s našim prikupljanjem, obradom i dijeljenjem vaših podataka. U skladu s lokalnim zakonom, vaše kontrole i izbori mogu uključivati:

• Možete promijeniti svoje izbore u smislu pretplata, vijesti i upozorenja.
• Možete izabrati želite li od nas primati marketinšku komunikaciju o proizvodima i uslugama za koje smatramo da bi vam mogle biti zanimljive.
• Možete izabrati hoćemo li dijeliti vaše osobne podatke s drugim društvima da bi vam ona mogle slati marketinšku komunikaciju o svojim proizvodima i  uslugama.
• Možete izabrati želite li primati ciljane oglase mnogih oglašivačkih mreža, razmjene podataka, analitike marketinga i drugih pružatelja usluga.
• Možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima koje posjedujemo da biste ispravili neispravne ili nepotpune podatke te u određenim situacijama možete  zatražiti brisanje svojih podataka iz naše evidencije, ograničavanje korištenja ili prijenos podataka (Prava osobe, "Rights of the individual"). Također, možete se usprotiviti obradi svojih osobnih podataka.
• Možete ostvariti svoje kontrole i izbore ili zatražiti pristup svojim osobnim podacima kontaktiranjem službe za korisnike ili praćenjem uputa navedenih u  komunikaciji koja vam je poslana. Imajte na umu da vam u slučaju da nam ne dopustite prikupljanje svojih osobnih podataka možda nećemo moći isporučiti  određene proizvode i usluge te neke od naših usluga možda neće moći uzeti u obzir vaše interese i preferencije. Ako imate bilo kakva pitanja o konkretnim  osobnim podacima o vama koje obrađujemo ili čuvamo, kontaktirajte službu za korisnike na bespl. tel. 0800 600 400 ili osobnipodaci@velux.com.

Na vaš zahtjev odgovorit ćemo unutar mjesec dana, ali imamo pravo produljiti taj period na dva mjeseca. Ako produljimo rok, o tome ćemo vas obavijestiti poisteku prvog mjeseca.

6. Sigurnost, integritet i čuvanje podataka

Sigurnost, integritet i povjerljivost vaših informacija izrazito su nam važni. Naša je Grupa provela tehničke, administrativne i fizičke sigurnosne mjere koje su osmišljene za zaštitu informacija od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe i izmjene. S vremena na vrijeme pregledavamo svoje sigurnosne postupke da bismo razmotrili odgovarajuće nove tehnologije i metode. Imajte na umu da, unatoč našim najvećim naporima, nikakve sigurnosne mjere nisu savršene ili neprobojne. Vaše ćemo osobne podatke čuvati koliko je potrebno za ispunjavanje svrha navedenih u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti, osim ako je dulji rok čuvanja zakonom propisan ili dopušten. Redovito ćemo ažurirati informacije.

7. Prijenos, čuvanje i globalna obrada podataka

Naša tvrtka dio je VELUX Grupe koja posluje globalno i može prenijeti vaše osobne podatke pojedinačnim društvima VELUX ili trećim osobama na lokacijama diljem svijeta u svrhe opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti. Na svim lokacijama na koje prenosimo ili na kojima čuvamo ili obrađujemo vaše osobne podatke poduzet ćemo razumne mjere za zaštitu privatnosti vaših osobnih podataka. Osim toga, pri korištenju ili otkrivanju osobnih podataka poslanih iz Europske unije pridržavamo se načela E.U-U.S. i Švicarska-U.S. okvira zaštite (EU-U.S. and the Swiss-U.S. Privacy Shield Frameworks), upotrebljavamo standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija i provodimo druge mjere prema zakonu Europske unije radi osiguranja prikladne zaštite ili ishodimo vašu privolu.

Vaši osobni podaci spremljeni su na serverima koji se nalaze u Europskoj uniji.

8. Izmjene ove VELUX Obavijesti o zaštiti privatnosti

S vremena na vrijeme možemo promijeniti ovu VELUX Obavijest o zaštiti privatnosti da bismo obuhvatili najnovije tehnologije, prakse u industriji i regulatorne zahtjeve ili zbog drugih svrha. U svakom trenutku, najnovija verzija Obavijesti o zaštiti privatnosti bit će objavljena na našim digitalnim platformama. Stoga preporučamo da redovito čitate našu Obavijest o zaštiti privatnosti. Kada je to po zakonu potrebno, zatražit ćemo vašu privolu.

9. Komentari i pitanja

Ako imate komentar ili pitanje o ovoj VELUX Obavijesti o zaštiti privatnosti, kontaktirajte VELUX službu za korisnike na besplatni telefon 0800 600 400 ili email osobnipodaci@velux.com.

Možete podnijeti pritužbu na način na koji smo upotrebljavali vaše osobne podatke. Možete nas kontaktirati s pomoću podataka za kontakt koji su navedeni na kraju ove Obavijesti o zaštiti privatnosti. Ako se podnosi pritužba, ime podnositelja pritužbe i podaci za kontakt moraju se dostaviti društvu VELUX Hrvatska d.o.o. Mi ćemo istražiti pritužbu i odgovoriti u roku od mjesec dana. Ako smatrate da nismo uspjeli riješiti pritužbu na zadovoljavajući način, možete podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, telefon 01/4609-000, e-pošta: azop@azop.hrwww.azop.hr.

10. Podaci za kontakt

Ovu internetsku stranicu posjeduje i vodi VELUX Hrvatska d.o.o.

VELUX Hrvatska d.o.o. registrirana je u Hrvatskoj, OIB 17798323753, a sjedište se nalazi na adresi sa uredom u Aveniji Većeslava Holjevca 40, HR-10010 Zagreb. VELUX Hrvatska d.o.o. je voditelj obrade podataka.

VELUX Hrvatska d.o.o. možete kontaktirati slanjem pošte na prethodno navedenu poslovnu adresu, e-poštom na osobnipodaci@velux.com ili telefonom na besplatni broj 0800 600 400.

Ova Obavijest o zaštiti privatnosti zadnji put je ažurirana u Srpnju 2020.