Obiteljska kuća: TUEN,
Danska

Za četveročlanu obitelj obnova stare kuće bila je prilika za transformaciju. Uz dodatnu izolaciju i široku upotrebu krovnih prozora, prethodno mračna i hladna zgrada sada je ugodan i lijep dom.

Thomas, Charlotte i njihova djeca pronašli su svoj savršeni dom 2000. godine. S dvije etaže i podrumom, kuća od žute cigle nudila je prostrani interijer, kao i ugodan vrt i blizinu dobrih prometnih veza. Međutim, zgrada je imala nedostataka.

Izvorna krovna konstrukcija iz 1937. godine bila je slabo izolirana, pa su je vlasnici 2013. godine dali obnoviti s dodatnom izolacijom. Ali, kako objašnjava Thomas, „Klima u zatvorenom prostoru još uvijek nije bila dovoljno dobra. Odlučili smo obnoviti prvi kat s poboljšanom izolacijom, novim podovima i novom parnom barijerom. " 

Obitelj se za pomoć obratila VELUX grupi. Ovdje im je savjetnički tim predstavio prijedlog za obnovu prvog kata. Obuhvatio je jedanaest krovnih prozora i predložio je da se sve sobe i ulazni prostor otvore prema sljemenu. 

Isprva je obitelj imala sumnje. 

"Ali onda smo počeli razmatrati. Vidjeli smo prednosti otvaranja soba prema sljemenu”, kaže Thomas. Obnova je završena 2015. godine. 

Glavna svrha obnove bila je poboljšati unutarnju klimu. Obitelj se pitala je li veliki broj krovnih prozora u suprotnosti s ciljem toplinske udobnosti - ali kada je obnova završila prozori nisu niti oslabili izolaciju niti uzrokovali značajne temperaturne promjene.

Kuća je sada puno toplija. Prije smo uvijek zatvarali vrata ulaznog prostora jer je bilo tako hladno. Nećemo to više raditi.

kaže Charlotte.

Uz to, široka upotreba krovnih prozora transformirala je izgled i atmosferu prvog kata. "Sobe su prozračnije", kaže Charlotte. “Pogotovo po oblačnom vremenu možete vidjeti kako ima puno više svjetlosti nego prije. Zapravo najviše cijenim krovne prozore kad je loše vrijeme. "

Tim VELUX koristio je VELUX Daylight Visualizer 2, software posvećen dizajnu i analizi dnevnog osvjetljenja, za optimizaciju dnevne svjetlosti u cijelom domu.

Before
After

U spavaćim sobama krovni prozori stvorili su osjećaj blizine prirode i ugodniji ambijent. Njihova kći sada voli provoditi vrijeme u svojoj sobi sama ili s prijateljima.

"Sad su krošnje drveća sasvim blizu spavaće sobe", kaže on. “Radujem se što ću noću ležati na krevetu i gledati zvijezde. Programiram rolete da se spuštaju tijekom noći, tako da me neće probuditi ranojutarnje svjetlo. "


VELUX solarni i elektični krovni prozori

Ako želite potpunu udobnost, VELUX solarni i električni krovni prozor na daljinsko upravljanje je odgovor. Uz solarni i električni krovni prozor dobivate novi VELUX zidni prekidač sa kojim možete lakše i brže upravljati svojim prozorima i dodatnom opremom, kao npr. sjenilima, vanjskim tendama i roletama, i to s bilo kojeg mjesta u kući. VELUX krovni prozori dostupni su u verzijama s električnim ili solarnim napajanjem.

Kombinacije krovnih i vertikalnih  prozora

Okupajte svoj potkrovni prostor s još više prirodnog svjetla dodavajući VELUX elemente ispod vaših krovnih prozora. Dobit ćete pogled od poda do stropa koji briše granice između interijera i eksterijera i nudi vam pogled na dlanu.

VELUX solarna i električna dodatna oprema

VELUX solarni i električni proizvodi su asortiman krovnih prozora, sjenila, roleta i dodatne opreme koji imaju električno i solarno napajanje i čine rad s VELUX krovnim prozorima lakšim i praktičnijim. Svi VELUX solarni i električni  proizvodi su jednostavni za upotrebu i uživanje zahvaljujući elegantnoj upravljačkoj podlozi i intuitivnom sučelju zasnovanom na ikonama i unaprijed definiranim programima.   

Sjenila i rolete

Upotpunite svoj VELUX krovni prozor VELUX sjenilom. VELUX sjenila nude učinkovitu zaštitu od sunca i zamračenje.

Kontaktirajte nas: