Rješenja za ugradnju

Svaki posao ugradnje na krovu zahtijeva vještine i iskustvo, kao i odgovarajuće alate i materijale. VELUX rješenja za ugradnju su osmišljena i optimizirana kako bi ugradnju krovnih prozora učinila jednostavnom i brzom. Koristite VELUX proizvode za sigurnu i vodonepropusnu ugradnju.

Rješenja za ugradnju

Svaki posao ugradnje na krovu zahtijeva vještine i iskustvo, kao i odgovarajuće alate i materijale. VELUX rješenja za ugradnju su osmišljena i optimizirana kako bi ugradnju krovnih prozora učinila jednostavnom i brzom. Koristite VELUX proizvode za sigurnu i vodonepropusnu ugradnju.

  • Savršeno odgovaraju dimenziji krovnog prozora i lako se sapajaju s pokrovnim materijalom krovišta. Hidroizolacijska maramica (tip BFX) i/ili izolacijski okvir (BDX) uključeni su u setove opšava.

  • Hidroizolacijska maramica (tip BFX) sprječava prodor kondenzacije i vode nošene vjetrom u slojeve krova. Isporučuje se s odvodnim žlijebom koji je dodatna mjera sigurnosti jer usmjerava vodu dalje od krovnog prozora.

  • Termoizolacijski okvir (tip BDX) je izrađen od čvrste, fleksibilne pjene pa stvara čvrstu vezu između krovne konstrukcije i krovnog prozora. Pridonosi smanjenju gubitka topline i sprječava toplinske mostove

  • Parna brana (tip BBX) sprječava rizik od ulaska kondenzacije u krovnu konstrukciju i nastajanje gljivica.

  • Originalna VELUX obloga tvornički krojena prema dimenziji prozora (tip LSB/LSC/LSD) za jednostavnu završnu obradu. Uključuje i parnu branu (tip BBX) za hermetički spoj protiv prodora pare i zraka.

Setovi za ugradnju bez greške

VELUX setovi za ugradnju sadrže sve što vam je potrebno za najbolji mogući rezultat kod ugradnje.

Odaberite rješenje za ugradnju Basic koje uključuje hidroizolacijsku maramicu BFX za vodonepropusnu ugradnju. Ili ako želite dodatnu izolaciju, odaberite Energy set koji također uključuje termoizolacijski okvir BDX za odličnu toplinsku izolaciju i eliminiranje hladnih mostova.

Set za ugradnju Basic

(Varijanta 1000)

Set za ugradnju za sve vremenske uvjete

Dostupno za pojedinačnu ugradnju.

Dodatna zaštita od prodora vode

Opšav

Hidroizolacijska maramica BFX

Rješenje za ugradnju Energy

(Varijanta 2000)

Set za ugradnju s dodanom izolacijom

Dostupno za pojedinačnu i kombiniranu ugradnju.

Termoizolacijski okvir BDX pridonosi smanjenju gubitka topline i sprejčavanju toplinskih mostova

 

Opšav

Hidroizolacijska maramica BFX

Izolacijski okvir BDX

Razine ugradnje

VELUX krovni prozori nude dvije visine ugradnje; standardnu ili upuštenu.

Opšavi za upuštenu ugradnju pružaju elegantnu i pojednostavljenu završnu obradu jer se krovni prozor ugrađuje 40 mm dublje u krovnu strukturu, što znači da manje krovnog prozora viri iznad krovne linije.

Krovni prozor ugrađen na kosom krovu
 Standardna ugradnja 
Krovni prozor ugrađen s udubljenjem na kosom krovu
 Upuštena ugradnja 

Opšavi za standardnu razinu ugradnje

Opšavi za upuštenu razinu ugradnje

Zamjenski opšavi

Kombinirajte VELUX krovne prozore sa solarnim panelima

Posebno dizajniran sustav opšava savršeno spaja VELUX krovne prozore s ugrađenim solarnim panelima raznih proizvođača. Naše rješenje osigurava da će se vaš krovni prozor savršeno uklopiti u rešetku solarnog panela uz jednostavnu, sigurnu i besprijekornu integraciju. Na taj se način krov optimalno upotrebljava za stvaranje solarne energije, dok istovremeno pruža udoban životni prostor s dnevnim svjetlom i svježim zrakom ispod prozora.

Izolacijski okvir i hidroizolacijska maramica

Termoizolacijski okvir BDX pridonosi smanjenju gubitka topline i sprječavanju toplinskih mostova. Kombinacija krute i fleksibilne pjene osigurava čvrstu, energetski učinkovitu ugradnju na krovnu konstrukciju.

Fleksibilni termoizolacijski okvir može se sabiti za bržu ugradnju.

Hidroizolacijska maramica BFX osigurava  vodonepropusnu vezu između krovnog prozora, letvi i hidroizolacije krovišta. Ugradnja je jednostavna jer je dimenzijom prilagođena dimenziji krovnog prozora.

Odvodni žlijeb, kao dodatna mjera sigurnosti usmjerava vodu dalje od krovnog prozora.

Majstor ugrađuje prozor na kosi krov
Izolacijski okvir BDX
Majstor ugrađuje prozorski okvir na kosi krov
Hidroizolacijska maramica BFX

Parna brana

 VELUX parna brana BBX najbolja je zaštita vašeg krova od prodora pare i stvaranja kondenzacije na krovnoj konstrukciji. Parna brana savršeno odgovara dimenziji krovnog prozora i može se jednostavno postaviti u njegov utor. Jednostavno se spaja s parnom branom ostatka krovišta.

Unutarnja obloga

Ako tražite gotovo, originalno rješenje za dovršetak uređenja interijera, VELUX obloge su idealno rješenje. Izrađene su od izdržljivog PVC-a, stoga su otporne na ulaz vode, ne zahtijevaju održavanje i tvornički su krojene prema dimenzijama krovnih prozora. Jedinstven dizajn omogućuje više prostora za dodatan izolacijski materijal kako bi se spriječili toplinski mostovi.

VELUX obloge u paketu uključuju i VELUX parnu branu BBX.

Kombinacija krovnih prozora