{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Projekt: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Kuće u nizu jako su popularne u Ujedinjenom Kraljevstvu. Radbrook Village je novo stambeno naselje takve tipologije. a izgradila ga je tvrtka Floreat Homes, poznati developer u tom području. Okruženo je parkovima i nalazi se nedaleko od centra grada Shrewsburyja.

Veliki vrt okružuje svaku kuću stambenog dijela naselja. Radbrook Village elegantno se uklapa u susjedstvo zbog svojih diskretnih, tradicionalnih oblika, fasadne obloge crvenom opekom i dvostrešnim krovovima koje ljudi vole zbog svog „domaćeg” izgleda.

Da bi ostali konkurentni na tržištu nekretnina, u Floreat Homes morali su osmisliti nove koncepte koji bi zadovoljili potrebe obitelji koje se stalno razvijaju.

Kuća ima tri spavaće sobe veličine oko 12 kvadrata, što omogućava mnoštvo namjena. Jedna od soba nalazi se u prizemlju pored kupaonice i može se adaptirati kako bi dobila zaseban ulaz. Dnevni boravak nije povezan ni s jednim drugim prostorom te zato ima veliku fleksibilnost u korištenju. Najveća prostorija u kući je kuhinja s blagovaonicom. Zbog nadsvođenog stropa prostorija ima veću visinu što joj daje ugodan i svjetao izgled kojeg velike i duge prostorije često nemaju.

Kuće u nizu u Shrewsburyu s VELUX prozorimaProjekt: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Projekt: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Kako se iza kuhinje nalazi praktično spremište, krovni prozori bili su najbolje rješenje za dovođenje optimalnog prirodnog svjetla tamo gdje je najpotrebnije. Krovni prozori su posebno prikladni u kišnim područjima, jer pružaju prostoriji najmanje dvostruko više svjetla od vertikalnih prozora iste veličine. Osim toga, koriste se i za prozračivanje cijele prostorije.

Racionalni tlocrtni raspored ima još nekoliko luksuznih značajki. Kupaonica s VELUX krovnim prozorom i stubište obasjano dnevnim svjetlom stvaraju dojam da je kuća veća i prozračnija. Strateški raspored krovnih prozora pospješuje optimalnu izmjenu zraka u kući, čineći je ne samo ugodnom, već i zdravom.

Grafika

Projekt: Floreat Homes; Fotografije: Torben Eskerod

Svaki četvorni metar prizemlja optimalno je iskorišten i omogućava maksimalnu fleksibilnost.

Krovni prozor iznad stepenica osvjetljava samo središte kuće, područje koje obično nema dnevnog svjetla. Kompaktni prvi kat sastoji se samo od onoga što je prijeko potrebno - dvije spavaće sobe i kupaonice.

No, zbog dobro osvijetljene, izdašne i moderne kupaonice, daleko je od prosjeka.

VELUX proizvodi korišteni u ovom primjeru
VELUX electric roofwindow GGU
Pojedinosti o proizvodu

Pojedinosti o projektu

Projekt: Kuće u nizu
Lokacija: Shrewsbury, Ujedinjena Kraljevina 
Arhitekt: Floreat Homes
Godina: 2019.
Fotografije: Torben Eskerod