Aktivna kuća budućnosti
Norveška

Kuća čija tehnologija i atmosfera mogu nadahnuti buduće zelene zgrade. To je cilj Aktivne kuće budućnosti - obiteljske kuće bezvremenskog dizajna, osjećaja povezanosti sa zapanjujućim norveškim prirodnim krajolikom i velikim brojem rješenja za smanjenje potrošnje energije.

Aktivna kuća budućnosti u Norveškoj, dovršena 2012. godine, bila je druga Aktivna kuća u zemlji. Smještena na oko 600 km od Arktičkog kruga, kuća se nalazi na planini okrenutoj prema jugu u selu Stjørdal, blizu Trondheima, okruženom planinama. Vrijeme se ovdje kreće od blagih ljeta do zima s obilnim snježnim padalinama i dugim noćima.

Aktivna kuća budućnosti prikazuje inovativna rješenja moderne obiteljske kuće. Zauzima cjelovit pristup interakciji između energije, unutarnje klime i okoliša. Pokazuje da je energetska učinkovitost kompatibilna sa zdravim, ugodnim životnim prostorom koji omogućava svojim stanovnicima aktivno korištenje okolne prirode i lokalne zajednice.

Arhitekti Geir Brendeland i Olav Kristoffersen razvili su i dizajnirali kuću, u uskoj suradnji s energetskim savjetnicima, s naglaskom na smanjenju emisija i smanjenju upotrebe neobnovljivih izvora. U dizajnerskom smislu, Aktivna kuća budućnosti spaja bezvremensku vanjštinu s laganom, jednostavnom i fleksibilnom unutrašnjošću.

Željeli smo da kuća ima strog, moderan, nordijski stav izvana, ali da iznutra bude svijetla i živopisna.

kaže Geir Brendeland.

Kuća je opremljena vertikalnim i krovnim prozorima.

"Kada svjetlost dopire iz svih smjerova, stanovnici osjećaju ritam prirode i godišnjih doba", kaže Brendeland.  


VELUX solarni i elektični krovni prozori

Ako želite potpunu udobnost, VELUX solarni i električni krovni prozor na daljinsko upravljanje je odgovor. Uz solarni i električni krovni prozor dobivate novi VELUX zidni prekidač sa kojim možete lakše i brže upravljati svojim prozorima i dodatnom opremom, kao npr. sjenilima, vanjskim tendama i roletama, i to s bilo kojeg mjesta u kući. VELUX krovni prozori dostupni su u verzijama s električnim ili solarnim napajanjem.

Vanjske tende

VELUX vanjske tende za krovne prozore blokiraju sunčeve zrake prije nego udare u prozorsko staklo te smanjuju pasivno grijanje do 72%. Pomažu održati vašu sobu ugodnom tijekom vrućeg i sunčanog dana. Vanjske tende su providne, tako da još uvijek možete uživati u pogledu.

Kontaktirajte nas: