Škola Langebjerg: svjetlija budućnost
Danska

Učionice su bile mračne, zrak je bio zagušljiv i stare krovne ploče su pucale.  Kada je škola Langebjerg započela obnovu sa krovnim prozorima, pokazalo se da je ovo rješenje istovremeno ugodno i suvremeno.

Nakon puštanja soba u upotrebu, poboljšana rasvjeta bila je najcjenjenija značajka među učenicima: "Prije, kada je soba bila mračnija, ponekad smo imali osjećaj da je nekako zatvorena", objašnjava 10-godišnji Erik, dok njegov učitelj Nasrin dodaje : "Sada je lakše pronaći dobro mjesto za rad."


Očito je to bila poboljšana soba u pogledu svjetlosti i kvalitete zraka. Te su mi stvari najvažnije, pogotovo zbog dužih školskih dana.

Hans Frøslev, zamjenik voditelja škole Langebjerg
Prije
Poslije

Činjenice 

Škola Langebjerg nalazi se u općini Fredensborg, oko 40 km sjeverno od danskog glavnog grada Kopenhagena. Škola i općina su 2014. krenuli renovirati šest učionica, hodnik, zahode i prostoriju za druženje u sjevernoj zgradi.

Faktor dnevne svjetlosti

Prosječni DF ispod 2% obično stvara dosadan izgled sobe, a električna rasvjeta će se vjerojatno često koristiti. Interijer će izgledati znatno osvijetljen  kada je prosječni DF iznad 5%. Simulacije smo izveli koristeći VELUX Daylight Visualizer 2, program posvećen dizajnu i analizi dnevne svjetlosti. Za više detalja i preuzimanje programa posjetite: DaylightVisualizer-program Proizvodna rješenja korištena u ovom projektu

VELUX solarni i elektični krovni prozori

Ako želite potpunu udobnost, VELUX solarni i električni krovni prozor na daljinsko upravljanje je odgovor. Uz solarni i električni krovni prozor dobivate novi VELUX zidni prekidač sa kojim možete lakše i brže upravljati svojim prozorima i dodatnom opremom, kao npr. sjenilima, vanjskim tendama i roletama, i to s bilo kojeg mjesta u kući. VELUX krovni prozori dostupni su u verzijama s električnim ili solarnim napajanjem.

Rolo sjenila za zamračenje

  • Potpuno zamračenje
  • Zaustavljanje u bilo kojoj poziciji
  • 16 različitih boja i dezena  

VELUX rolo sjenila za zamračenje za krovni prozor osigurava potpuno zamračenje u svakom trenutku. Idealno je u spavaćim sobama, gdje vam je potrebna potpuna kontrola svjetla za čvrst noćni san ili miran poslijepodnevni odmor.

VELUX solarna i električna dodatna oprema

VELUX solarni i električni proizvodi su asortiman krovnih prozora, sjenila, roleta i dodatne opreme koji imaju električno i solarno napajanje i čine rad s VELUX krovnim prozorima lakšim i praktičnijim. Svi VELUX solarni i električni  proizvodi su jednostavni za upotrebu i uživanje zahvaljujući elegantnoj upravljačkoj podlozi i intuitivnom sučelju zasnovanom na ikonama i unaprijed definiranim programima.   

Vanjske tende

VELUX vanjske tende za krovne prozore blokiraju sunčeve zrake prije nego udare u prozorsko staklo te smanjuju pasivno grijanje do 72%. Pomažu održati vašu sobu ugodnom tijekom vrućeg i sunčanog dana. Vanjske tende su providne, tako da još uvijek možete uživati u pogledu.

Proizvodi za ugradnju

Asortiman VELUX opšava i proizvoda za ugradnju čine profesionalnu ugradnju vaših krovnih prozora brzom, jednostavnom i sigurnom. Svi orginalni VELUX proizvodi za ugradnju su kompatibilni kako bi osigurali otpornost vašeg krovnog prozora na vremenske uvjete i sigurno povezivanje s krovnom instalacijom.

Kontaktirajte nas: