Rješenja za ugradnju

Svaki posao ugradnje na krovu zahtijeva vještine i iskustvo, kao i odgovarajuće alate i materijale. VELUX proizvodi za ugradnju su osmišljeni i optimizirani kako bi ugradnju krovnih prozora učinili jendostavnom i brzom. Koristite VELUX proizvode za sigurnu i vodoneprospusnu ugradnju.

Rješenja za ugradnju

Svaki posao ugradnje na krovu zahtijeva vještine i iskustvo, kao i odgovarajuće alate i materijale. VELUX proizvodi za ugradnju su osmišljeni i optimizirani kako bi ugradnju krovnih prozora učinili jendostavnom i brzom. Koristite VELUX proizvode za sigurnu i vodoneprospusnu ugradnju.

  • Savršeno odgovaraju dimenziji krovnog prozora i lako se sapajaju s pokrovnim materijalom krovišta. Hidroizolacijska maramica (tip BFX) i/ili izolacijski okvir (BDX) uključeni su u setove opšava.

  • Hidroizolacijska maramica (tip BFX) sprječava prodor kondenzacije i vode nošene vjetrom u slojeve krova. Isporučuje se s odvodnim žlijebom koji je dodatna mjera sigurnosti jer usmjerava vodu dalje od krovnog prozora.

  • Termoizolacijski okvir (tip BDX) je izrađen od čvrste, fleksibilne pjene pa stvara čvrstu vezu između krovne konstrukcije i krovnog prozora. Pridonosi smanjenju gubitka topline i sprječava toplinske mostove

  • Parna brana (tip BBX) sprječava rizik od ulaska kondenzacije u krovnu konstrukciju i nastajanje gljivica.

  • Originalna VELUX obloga tvornički krojena prema dimenziji prozora (tip LSB/LSC/LSD) za jednostavnu završnu obradu. Uključuje i parnu branu (tip BBX) za hermetički spoj protiv prodora pare i zraka.

Novi proizvodi za sigurnu ugradnju

Set za ugradnju Basic

(EDW / EDS 1000)

 Set za ugradnju za sve vremenske uvjete

Dodatna zaštita od prodora vode

Opšav

Hidroizolacijska maramica BFX

Set za ugradnju Energy

(EDW / EDS 2000)

Set za ugradnju s dodanom izolacijom

Termoizolacijski okvir BDX pridonosi smanjenju gubitka topline i sprejčavanju toplinskih mostova

 

Opšav

Hidroizolacijska maramica BFX

Izolacijski okvir BDX

Razine ugradnje

VELUX krovni prozori nude dvije visine ugradnje; standardnu ili upuštenu.

Opšavi za upuštenu ugradnju pružaju elegantnu i pojednostavljenu završnu obradu jer se krovni prozor ugrađuje 40 mm dublje u krovnu strukturu, što znači da manje krovnog prozora viri iznad krovne linije.

Za optimalnu energetsku učinkovitost preporučuje ugradnju s termoizolacijskim okvirom BDX, koji je uključen u set opšava Energy.

Krovni prozor ugrađen na kosom krovu
 Standardna ugradnja 
Krovni prozor ugrađen s udubljenjem na kosom krovu
 Upuštena ugradnja 

Standardna razina ugradnje

Upuštena razina ugradnje

Zamjenski opšavi

Kombinirajte VELUX krovne prozore sa solarnim panelima

Posebno dizajniran sustav opšava savršeno spaja VELUX krovne prozore s ugrađenim solarnim panelima raznih proizvođača. Naše rješenje osigurava da će se vaš krovni prozor savršeno uklopiti u rešetku solarnog panela uz jednostavnu, sigurnu i besprijekornu integraciju. Na taj se način krov optimalno upotrebljava za stvaranje solarne energije, dok istovremeno pruža udoban životni prostor s dnevnim svjetlom i svježim zrakom ispod prozora.

Dodatna izolacija i zaštita

Majstor ugrađuje prozorski okvir na kosi krov
Termoizolacijski okvir
Standardna razina (BDX 2000)
Upuštena razina (BDX 2000F)
Majstor ugrađuje prozor na kosi krov
Hidroizolacijska maramica
Standardna razina (BFX 1000)
Upuštena razina (BFX 1000F)

Naši setovi opšava sadrže sve što vam je potrebno za sigurnu i vodonepropusnu ugradnju vaših krovnih prozora.

Odaberite Set za ugradnju Energy koji uključuje hidroizolacijsku maramicu BFX i termoizolacijski okvir BDX za kompletno rješenje.

U slučaju da vaš krovni prozor nije moguće ugraditi s termoizolacijskim okvirom (nedostatak prostora oko prozora), dostupan vam je Set za ugradnju Basic.

 

Ugradnja nepropusna na paru i zrak

 VELUX parna brana BBX najbolja je zaštita vašeg krova od prodora pare i stvaranja kondenzacije na krovnoj konstrukciji. Parna brana savršeno odgovara dimenziji krovnog prozora i može se jednostavno postaviti u njegov utor. Jednostavno se spaja s parnom branom ostatka krovišta.

Savršena obloga oko krovnog prozora

Ako tražite gotovo, originalno rješenje za dovršetak uređenja interijera, VELUX obloge su idealno rješenje. Izrađene su od izdržljivog PVC-a, stoga su otporne na ulaz vode, ne zahtijevaju održavanje i tvornički su krojene prema dimenzijama krovnih prozora. Jedinstven dizajn omogućuje više prostora za dodatan izolacijski materijal kako bi se spriječili toplinski mostovi.

VELUX obloge u paketu uključuju i VELUX parnu branu BBX.