Promjena je dobra. To je alat koji nam pomaže da stare stvari vidimo u novom svjetlu. Možda ponekad razmišljaš o malim promjenama u svojem domu. Ne samo da su praktične, već će učiniti da se osjećaš ugodnije kod kuće. Pogledajmo sada tvoje potkrovlje iz druge perspektive. Jesi li znao/la da možeš poboljšati kvalitetu prostora u potkrovlju?

Ima li dovoljno dnevne svjetlosti? Ako niste siguran/na, pitajte arhitekta ili provjerite na našim web stranicama. Nedostatak dnevnog svjetla može se lako riješiti ugradnjom novih krovnih prozora ili njihovom kombinacijom s vertikalnim prozorima. Primjećuješ mrlje na svojim zidovima? Ponovno ih oboji. Ne osjećaš se ugodno? Dodaj neke kućne biljke i ukrase – ili zamijeni stari kauč.

Puno je jednostavnije nego što misliš. Preuređenje potkrovlja posmatraj kao svoj novi „uradi sam” projekt. A ako se pitaš kada početi, nikad nije bio bolji trenutak nego sada.

Četiri prednosti mikro dodira

1. Povećano područje prozora

Ako smatraš da ti u potkrovlju nedostaje dnevne svjetlosti, postoji jednostavan način da riješiš taj problem. Što kažeš na dodavanje izvora dnevne svjetlosti? Možda trebaš razmisliti o ugradnji krovnih prozora. Jesi li znao/la da je za ugradnju krovnog prozora potrebno samo dva sata? Idealnom osvjetljenju pridonosi i raspored prozora u prizemlju i na prvom katu koji može povećati količinu dnevnog svjetla u kući i do 40 %. Ugradnja prozora s izvrsnim svojstvima toplinske izolacije može ti pomoći i da uštediš na računima za struju.

2. Hibridni sustav ventilacije

Hibridni ventilacijski sustav učinkovito je rješenje ventilacije. Kombinira mehaničku i prirodnu ventilaciju automatiziranjem prozora i grijanja. Ljeti se prozori i stubište koriste za prirodno hlađenje objekta, npr. korištenjem efekta dimnjaka za učinkovitu cirkulaciju zraka. Zimi mehanička ventilacija pomaže u održavanju dobre kvalitete zraka u zatvorenom prostoru i smanjenju razine vlage.

3. Dinamična zaštita od sunca

Vanjska zaštita od sunca pruža toplinsku zaštitu od pregrijavanja. Smanjuje pregrijavanje unutrašnjosti ljeti i osigurava udobnost u zatvorenom prostoru tijekom cijelog dana i tijekom svih godišnjih doba. Jesi li znao/la da korištenje vanjske zaštite od sunca može sniziti temperaturu u zatvorenom prostoru ljeti? Ugradnja rolo sjenila za zamračenje i zaštitu od vrućine pomaže u smanjenju buke tijekom kišnih noći. Rolo sjenila za zamračenje pružaju potpuni mrak koji također pridonosi boljoj kvaliteti sna.

4. Pametna kuća

Jako je popularno i praktično imati pametnu kuću ne samo za obitelji koje imaju mnogo obaveza. Inteligentni sustavi život u zdravom domu čine malo jednostavnijim. Ugradnja senzora koji mjere temperaturu, vlagu i razinu CO2 vrlo je jednostavna i pomaže ti u praćenju kvalitete okruženja u zatvorenom prostoru. Pomoću aplikacije možeš kontrolirati kretanje svojih krovnih prozora, narediti im da prozrače prostoriju, zasjene ili se zatvore u slučaju kiše.

"Znali smo da želimo upotrijebiti VELUX krovne prozore zbog ugleda koji ta marka ima zahvaljujući kvaliteti i odabiru proizvoda.

Patrick, kućevlasnik

Majstor postavlja novi VELUX krovni prozor na krov s crnim crijepom.

Zanimaju vas različite prostorije za vaš projekt?