Tražite zamjenu krovnog prozora?

Alat za traženje VELUX krovnog prozora za zamjenu.

Kako odabrati pravi krovni prozor?

Naš jednostavan vodič vodi vas kroz pet najvažnijih stvari koje morate uzeti u obzir pri odabiru novog krovnog prozora.

 • Općenita je preporuka da ostakljenost prostorije treba iznositi najmanje 10% površine poda kako bi se osigurala optimalna količina dnevne svjetlosti. Pomoći ćemo vam u odabiru odgovarajuće dimenzije VELUX krovnog prozora za vašu prostoriju.

 • Naši krovni prozori isporučuju se s tri različita načina upravljanja kako bi se zadovoljile različite potrebe. Odabir načina upravljanja ovisi o poziciji na krovu na koju se postavlja vaš novi krovni prozor VELUX.

 • Svi VELUX krovni prozori standardno se isporučuju s dvostrukim ostakljenjem, no dostupni su i modeli s trostrukim ostakljenjem. Bez obzira na vaše potrebe, vjerujemo da vam možemo ponuditi odgovarajuće staklo traženih karakteristika.

 • Nudimo različite vrste unutarnje završne obrade za vaš novi krovni prozor: bijeli poliuretan i bijeli ili prozirni lak. Svaka od njih ima prednosti za određene vrste prostorija, pa ćemo vam pomoći da odaberete pravu.

 • Postavite rolo sjenila za zamračenje, vanjske tende ili vanjske rolete VELUX kako biste u potpunosti iskoristili svoj novi krovni prozor. Bez obzira na to želite li osigurati dobar san ili kontrolirati svjetlost, naša dodatna oprema savršeno će pristajati uz vaš novi krovni prozor.

Rukovanje krovnim prozorom


Vaš novi krovni prozor može se konfigurirati na različite načine: 

Prava količina dnevnog svjetla


Projekt zamjene izvrsna je prilika za dodavanje više prozora; trebate samo napraviti veći otvor na krovu. S više krovnih prozora poboljšavate i prirodne uvjete osvjetljenja u prostoriji. Ako ukupna površina ostakljenja iznosi najmanje 10 % površine poda prostorije, osigurali ste dovoljno prirodnog svjetla za dnevne aktivnosti. Uz dodatne prozore imate prostraniji interijer za proširenje postojećih područja za rad i bolji pogled prema van za povezivanje s prirodom. 

Unutarnja završna obrada


Za naše krovne prozore nudimo tri različite vrste unutarnje završne obrade:

 • Bijeli lak – Lak na bazi vode i bijela boja štite površinu ovih krovnih prozora od prljavštine i vlage. Svjetla površina s diskretnim uzorkom drveta je savršen izbor za moderne interijere.

 • Bijeli poliuretan – Drvena jezgra krovnog prozora zaštićena je slojem poliuretana radi trajnije završne obrade koja je otporna na vlagu, lako se čisti i ne zahtjeva održavanje. Idealno za vlažne prostorije, poput kuhinja ili kupaonica, a pogodno je i za dječje i spavaće sobe.

 • Bezbojni lak – Prirodna boja bora zaštićena je prozirnim lakom pa se savršeno uklapa u interijere obložene drvom.

Sjenila i rolete


I na kraju, ali ne manje važna, naša sjenila i rolete. VELUX dodatna oprema donosi još više udobnosti korištenju vašeg krovnog prozora i novu dimenziju prilagodbe vašim potrebama, a ugraditi je lako možete vi ili majstor.

 • Roloi za zamračenje – omogućite maksimalan efekt zamračenja za dobar san u spavaćoj sobi ili dnevni odmor u dnevnoj sobi.
 • Vanjske tende – spriječite da sunčeve zrake udaraju u krovni prozor kako bi vaš dom bio ugodan i tijekom sunčanih dana.
 • Vanjske rolete – osigurajte zaštitu od vanjskih prilika za potpun mir u svom domu.

Majstor postavlja novi krovni prozor VELUX na krov s crnim crijepom.