Upravljajte svojim domom pomoću značajke Raspored i automatizacija


Studije o zraku koji udišemo

U tvrtki VELUX svakodnevno radimo na osiguravanju bolje unutarnje klime i veće količine dnevnog svjetla. Svjesni smo da udisanje nekvalitetnog zraka u zatvorenom prostoru može imati negativne učinke na zdravlje. Kako većinu vremena provodimo u zatvorenom prostoru, 55 % ukupnog unosa hrane, vode i zraka za vrijeme životnog vijeka sastoji se od unutarnjeg zraka iz našeg doma, stoga je prirodno da udišemo zrak koji potječe iz zatvorenog okruženja (Sundell, 2004.b).

U usporedbi s dnevnim unosom vode i hrane, koji za većinu ljudi iznosi 2 kg na dan, dnevno udišemo 15 kg zraka (Nilsson, 2008.). To je velika količina zraka, pa svakodnevno moramo paziti da on bude što zdraviji. Budući da mnogi od nas trenutno rade od kuće, moramo osigurati da unutarnja klima predstavlja zdravo okruženje za nas i naše sustanare.

 

Rješenje VELUX ACTIVE pomaže održavanju zdrave unutarnje klime

Pomoću rješenja VELUX ACTIVE with NETATMO možete osigurati održavanje odgovarajuće unutarnje klime danju i noću. Posredstvom senzora, rješenju VELUX ACTIVE možete omogućiti upravljanje proizvodima tvrtke VELUX u slučajevima kada su razine Co2, temperature i vlage previsoke ili preniske. Spomenuta značajka naziva se Automatizacija unutarnje klime.

No u svibnju 2021. uveli smo značajku Raspored i automatizacija u aplikaciju VELUX ACTIVE. Ta vam značajka omogućuje izradu dnevnih rasporeda u skladu s vašom dnevnom rutinom.

Raspored i automatizacija

Funkcija izrade rasporeda omogućuje vam izradu prilagođenog rasporeda za svaku pojedinačnu prostoriju. Naime, za svaku pojedinačnu prostoriju možete izraditi, urediti, omogućiti, onemogućiti ili izbrisati pojedinačnu automatizaciju. Na taj način rad proizvoda tvrtke VELUX možete prilagoditi svom domu i osobnom rasporedu.

Razlika između Rasporeda upravljanja i Automatizacije unutarnje klime sastoji se u tome da putem rasporeda upravljanja osobno postavljate uvjete aktivacije. S druge strane, uz automatizaciju unutarnje klime, senzori značajke VELUX ACTIVE po potrebi upravljaju proizvodima kojima raspolažete s ciljem održavanja zdrave unutarnje klime. Međutim, raspored upravljanja uvijek ima prednost pred kontrolom unutarnje klime, a ručno upravljanje ima prednost pred rasporedom upravljanja. Na taj način uvijek zadržavate potpuni nadzor nad proizvodima kojima raspolažete.