Značajka Raspored i automatizacija 

U videozapisima, člancima i na stranici s često postavljanim pitanjima otkrijte što značajka Raspored i automatizacija može učiniti za vaš dom.

Instalacija značajke VELUX App Control

Kako pristupiti značajci automatizacije prostorije i kako je postaviti

Kako pristupiti značajci Raspored upravljanja i kako je postaviti

Kako pristupiti parametrima prostorije i kako ih urediti

Raspored i automatizacija

U svibnju 2021. značajku ACTIVE Control zamijenili smo značajkom Raspored i automatizacija – radi se o Rasporedu upravljanja i Automatizaciji unutarnje klime. Uz Raspored upravljanja možete postaviti vlastite rasporede VELUX solarne i električne krovne prozore i dodatnu opremu kako bi odgovarali vašim potrebama. Uz Automatizaciju unutarnje klime, proizvodi kojima raspolažete radit će na temelju podataka senzora unutarnje klime ako imate aplikaciju VELUX ACTIVE with NETATMO. Ako imate VELUX App Control, značajka Automatizacija unutarnje klime bit će onemogućena jer senzori nisu dio tog rješenja.

Napomena: kao korisnik značajke VELUX App Control, uvijek možete izvršiti nadogradnju na značajku VELUX ACTIVE dodavanjem senzora unutarnje klime vašem rješenju.

Uklonili smo značajku ACTIVE Control iz aplikacije VELUX ACTIVE with NETATMO, međutim, VELUX solarni i električni krvovni prozori i dodatna oprema će raditi kao i prije ažuriranja ako niste izradili nove rasporede u svojoj aplikaciji. Pogledajte naše videozapise o Rasporedu i automatizaciji kako biste bolje razumjeli novu značajku.
Značajku Automatizacija unutarnje klime ne možete koristiti sa značajkom VELUX App Control jer ta značajka radi na temelju podataka senzora unutarnje klime. Uz senzore unutarnje klime, VELUX solarni i elektrečni proizvodi automatski će se prilagoditi na temelju podataka o razinama temperature, vlage i CO2 u vašem domu te postavkama koje ste za njih programirali. Osobno izrađeni rasporedi za proizvode kojima raspolažete uvijek će imati prednost pred Automatizacijom unutarnje klime.

Napomena: kao korisnik značajke VELUX App Control, uvijek možete izvršiti nadogradnju na značajku VELUX ACTIVE with NETATMO dodavanjem senzora unutarnje klime vašem rješenju, pa ćete na taj način moći raspolagati značajkom Automatizacija unutarnje klime. 

Uvijek imate nadzor nad proizvodima kojima raspolažete. Stoga – zbog postavke odgode – značajke Upravljačke jedinice prve na listi prioriteta i Raspored upravljanja uvijek će raditi kako želite, bez obzira na podatke značajke Automatizacija unutarnje klime temeljene na senzorima.
Saznajte više o načinu funkcioniranja postavke odgode u tablici u nastavku.


Vaša metoda upravljanja

Vremenska perspektiva

Zaštita od vremenskih prilika

Upravljačke jedinice prve na listi prioriteta

  • upotreba klizača u aplikaciji
  • upotreba daljinskog upravljača
  • Apple HomeKit
  • glasovno upravljanje Siri
  • glasovno upravljanje Hey Google
  • automatsko zatvaranje iz perspektive prostorije

trenutačno pokretanje

Ako pada kiša, prozori se otvaraju samo do položaja za prozračivanje.

Raspored upravljanja

trenutačno pokretanje

Ako je kišovito, prevjetrovito, prehladno ili pretoplo, prozori se ne otvaraju.

Automatizacija unutarnje klime
(uključujući redovito prozračivanje)

Pokreće se kada protekne vrijeme odgode nakon aktivacije upravljačkih jedinica prvih na listi prioriteta ili rasporeda upravljanja.

Ako je kišovito, prevjetrovito, prehladno ili pretoplo, prozori se ne otvaraju.


Upravljajte svojim domom pomoću značajke Raspored i automatizacija

U svibnju 2021. uveli smo značajku Raspored i automatizacija u aplikaciju VELUX ACTIVE. 
Ta značajka omogućuje vam izradu dnevnih rasporeda koji odgovaraju vašoj dnevnoj rutini. 

VELUX APP u odnosu na VELUX ACTIVE

U svibnju 2021. puštena je u prodaju nova aplikacija VELUX APP (KIG 300 EU). Radi se o rješenju za korisnike pametnog doma koji žele iskoristiti velike prednosti značajke VELUX ACTIVE, ali još nisu sasvim spremni za automatizaciju unutarnje klime. U ovom članku pojasnit ćemo razliku između ta dva proizvoda.