Dizajnirajte kućni ured s dnevnom svjetlošću 

Nakon pandemije rad od kuće za mnoge je postao normalan način života. Čak i ako uživate u kombiniranom načinu rada i krećete se između ureda i doma, ključno je da si stvorite zabavan i opuštajući prostor za rad kada radite od kuće. Najbolji način na koji to možete postići je da osigurate da vaš radni prostor ima puno prirodnog svjetla. 

Tri razloga zašto trebate dizajnirati kućni ured s dnevnom svjetlošću

Jeste li manje produktivni kada radite od kuće? Možda ne dobivate dovoljno prirodnog svjetla. Dobro osvjetljenje ključno je za svaki kućni ured. Prirodno svjetlo ima brojne prednosti i izvor je ključnih hranjivih tvari. Pomaže vam da ostanete budniji i može poboljšati produktivnost. 

Stolne svjetiljke i stropna svjetla su odlična rješenja, ali ništa ne može nadmašiti prirodnu dnevnu svjetlost. 

Dnevna svjetlost povećava produktivnost

Dnevna svjetlost ima brojne prednosti, a najvažnija je povećanje produktivnosti. Istraživanja su pokazala da što više radimo u prirodnom svjetlu, to su nam razine energije više u usporedbi s radom pri umjetnom svjetlu. Dakle, izloženost dnevnoj svjetlosti je neophodna za poticanje kreativnosti.   

Prirodno svjetlo također ima brojne prednosti za zdravlje. Zapravo, istraživanje pokazuje da ako smo 30 minuta dnevno izloženi sunčevoj svjetlosti, možemo se bolje nositi sa stresom i tjeskobom. Općenito poboljšanje dobrobiti povećat će vašu sposobnost koncentracije i usredotočenosti.  

Vaš će vam mozak biti zahvalan na svježem zraku

Odgovarajuća ventilacija ključna je za održavanje zdrave unutarnje klime. Svježi zrak ima brojne prednosti: čini da se osjećamo sretnije, jača naš imunološki sustav i pomaže našem mozgu da bolje radi.  

Spriječite naprezanje očiju uz bolje osvjetljenje

Umjetno svjetlo obično je plavo ili žuto, dok prirodno svjetlo pruža čisto bijelo svjetlo s manje sjena. Prirodno svjetlo doprinosi našoj mogućnosti da vidimo bez dodatnog naprezanja. Svatko tko gleda u umjetno svjetlo zaslona računala zna da može ozbiljno zamarati oči. Naprezanje očiju često je povezano sa sindromom računalnog vida (engl. Computer Vision Syndrome, CVS), koji može uzrokovati neugodu. Istraživanje je pokazalo da je moguće značajno smanjiti CVS uz veću izloženost prirodnom svjetlu.  

Odaberite prave prozore za svoj kućni ured

Mnogo je čimbenika koje treba uzeti u obzir prilikom odabira najboljeg rješenja za dnevnu svjetlost u kućnom uredu. Evo nekoliko savjeta o tome što to uključuje... 

VELUX krovni prozori sa solarnim napajanjem i električni krovni prozori 

VELUX električni i solarno napajani proizvodi jednostavno se otvaraju pomoću unaprijed uparenog zidnog prekidača sa senzorom za kišu koji automatski zatvara krovni prozor kada počne padati kiša. Nadogradite na VELUX ACTIVE with NETATMO da biste upravljali prozorima putem telefona i automatski regulirali unutarnju klimu (uključujući temperaturu i razine CO2) pomoću pametnog senzora unutarnje klime. 

Maksimalno povećajte količinu svjetlosti u radnom prostoru ugradnjom prozora jedan do drugoga

Ugradnja prozora jedan do drugoga maksimalno će povećati količinu svjetla u vašem kućnom uredu. Pružajući dvostruko više dnevne svjetlosti od jednog krovnog prozora, pretvorit će vaš radni prostor u potpuno nov, svijetao i privlačan prostor koji potiče produktivnost i koncentraciju. 

VELUX krovni balkon – odmorite na balkonu

Izađite na vlastiti privatni balkon. Uzmite pauzu uz kavu i udahnite malo svježeg zraka uz VELUX krovni balkon. Povežite se s vanjskim svijetom i stvorite jedinstveni kućni ured; rad od kuće više nikad neće biti isti.  

VELUX sjenila i rolete

Dodajte sjenila koja pružaju fleksibilno osvjetljenje i kontrolu nad privatnošću. Odaberite između 16 boja i različitih razina transparentnosti. Za savršeno podudaranje dizajna dostupno je približno 1800 RAL boja koje možete odabrati u našoj ponudi sjenila Colour by You. Električna ili solarna sjenila i rolete preporučuju se za krovne prozore izvan dosega - i za vrhunsku praktičnost. 

VELUX ACTIVE with NETATMO - upravljajte prozorima kućnog ureda putem naše aplikacije 

VELUX ACTIVE with NETATMO je naše rješenje za pametnu i automatiziranu kontrolu unutarnje klime s pomoću kojeg možete upravljati svojim VELUX krovnim prozorima sa solarnim napajanjem ili električnim krovnim prozorima, sjenilima i roletama upotrebom pametnog telefona. VELUX ACTIVE nadzire temperaturu, vlagu i razine CO2 kako bi osigurao da se vaša prostorija redovito prozračuje.  

Stolne svjetiljke i stropna svjetla su odlična rješenja, ali ništa ne može nadmašiti prirodnu dnevnu svjetlost. 

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.