Napravite kućni ured koji će vas učiniti produktivnijim     

Zbog pandemije morali smo prilagoditi svoj način rada. Ranije je postojala značajnija razlika između posla i doma. Zatim su se mnogi od nas uhvatili u koštac s novom stvarnošću postavljanjem privremene radne stanice kod kuće. Sada je rad od kuće postao uobičajen. Ako ste prihvatili kućni ured kao dio svog novog poslovnog stila života, pobrinite se da vaš kućni ured bude izvrstan!  

Osmislite svoj radni prostor u kući  

Prilikom projektiranja kućnog ureda morate uzeti u obzir mnoge čimbenike. Radite li od kuće na kombiniranoj osnovi ili vam je potreban kućni ured s punim radnim vremenom? Koliki je vaš budžet? Važno je odgovoriti na ova pitanja kako biste mogli stvoriti kućni ured po vašoj mjeri. Rad u neoptimalnom okruženju može utjecati na vašu produktivnost i opću dobrobit, uzrokujući neučinkovitost i stres. Loša ili neadekvatna rasvjeta može smanjiti energiju, sniziti moral i uzrokovati naprezanje očiju ili glavobolje.  

Ne zaboravite na dobre uvjete osvjetljenja  

Dobra rasvjeta jedan je od ključnih faktora za učinkovitiji i produktivniji kućni ured. Kad radite uredski posao, većinu vremena provodite ispred zaslona što može uzrokovati naprezanje očiju, glavobolju i druge lakše zdravstvene tegobe. Možda ste također primijetili da se osjećate manje produktivno ili da vas je lakše omesti kada radite od kuće – čimbenik koji tome pridonosi može biti nedostatak prirodnog svjetla. Pokušajte unijeti više prirodnog svjetla u svoj radni prostor, na primjer, jednostavnim pomicanjem vašeg radnog stola bliže prozoru. 

Svježi zrak održava um bistrim  

Svjež zrak jedna je od najvažnijih stvari za održavanje tijela i uma energičnim tijekom dana. Svoj kućni ured svakako dizajnirajte u prostoriji s izvrsnom ventilacijom. Ako to nije moguće, razmislite o preuređenju svog kućnog ureda tako da uključite krovni prozor. 

S krovnim prozorom ugrađenim u vaš kućni ured, dobivate najbolje uvjete u smislu svježeg zraka i prirodne dnevne svjetlosti. 

Stvorite produktivan kućni ured  

Krovni prozor može pomoći u stvaranju produktivnog radnog okruženja u vašem kućnom uredu dodavanjem dnevne svjetlosti i omogućavanjem izvrsne ventilacije. Izlaganje sunčevoj svjetlosti poboljšava vašu učinkovitost. Ipak, ne biste trebali biti zaslijepljeni dnevnom svjetlošću. Razmislite o dobrim sjenilima ili roletama kako biste zadržali svjetlost i izbjegli odsjaj. Nekoliko drugih stvari koje mogu poboljšati dobrobit u vašem kućnom uredu su izvrstan radni stol i dobra stolica.  

Koristite odgovarajuće materijale 

Bez obzira radite li od kuće već duže vrijeme ili ste tek počeli, dobar kućni ured je neophodan! Ako nemate veliki budžet, potražite rabljeni namještaj ili se okušajte u recikliranju namještaja. Ako imate veći budžet ili vremena i vještine za samostalno izvođenje radova, možete renovirati svoj kućni ured i uključiti krovni prozor kako biste stvorili zdraviju atmosferu na radnom mjestu. 

Sada kada je kombinirani rad uobičajen, bitno je stvoriti uredski prostor koji je zdrav i udoban 

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.