Osvjetljenje dječje sobe: koristite dnevnu svjetlost odozgo

Potaknite rast, učenje i kreativnost ugradnjom krovnih prozora u dječjoj sobi. Dodavanje krovnih prozora može poboljšati san djece, pomoći im da se koncentriraju i stvoriti zdravo, razigrano okruženje u godinama koje dolaze. Ako želite stvoriti zabavnu i inspirativnu sobu za svoju djecu, maksimalno iskoristite svoj „peti zid” (tj. strop) ugradnjom krovnog prozora kako bi njihov prostor dobio najbolju moguću svjetlost.  

Tri razloga za dizajniranje dječje sobe s dnevnom svjetlošću  

Postoji mnogo dobrih razloga zašto ćete obožavati krovne prozore u dječjoj sobi. Hajdemo pogledati: 

1. Promicanje zdravlja očiju

Znate li da dnevno svjetlo potiče razvoj očiju kod djece i mladih? Djeci pomažete razviti zdrave oči okružujući ih sa što više dnevne svjetlosti od rane dobi. 

2. Bolji san

Sunčeva svjetlost pomaže u postavljanju cirkadijalnog ritma vašeg tijela (ciklus spavanja/buđenja) i omogućuje vašem mozgu da spozna kada je vrijeme za spavanje i buđenje. Pomozite svojoj djeci da bolje spavaju dizajniranjem sobe ispunjene dnevnom svjetlošću.

3. Potaknite zdrav rast

Izloženost dnevnoj svjetlosti ima mnoge nevjerojatne dobrobiti, kako fizičke tako i psihičke. Dnevna svjetlost također utječe na proizvodnju serotonina, povezanog s osjećajem dobrobiti i sreće kod djece.  

Odaberite prave krovne prozore za sobu svoje djece

Ovisno o vašim željama i potrebama, možete birati između široke ponude krovnih prozora za sobu svoje djece. Ovdje je sve što trebate znati: 

Krovni prozori sa središnjim ovjesom

Naši krovni prozori sa središnjim ovjesom savršeni su za dječju ili tinejdžersku sobu. Čak i s igračkama ili namještajem ispod, prozor se može lako otvoriti i zatvoriti pomoću gornje ručke. S VELUX krovnim prozorima sa središnjim ovjesom svjež zrak ti je na dohvat ruke.  

Rješenja jedan do drugoga

Pružite svojoj djeci najbolji početak uz naše Side-by-side rješenje. Ovakav jedinstveni raspored krovnih prozora udahnut će novi život u svaku prostoriju i maksimalno povećati količinu dnevne svjetlosti u prostoriji. Proširite vidike i inspirirajte svoju djecu vanjskim prostorom dok provode vrijeme u sobi. 

Fiksne kombinacije

Jeste li znali da možete kombinirati kose krovne prozore s vertikalnim prozorima za dvostruko više dnevne svjetlosti u prostoru? Spajanjem krovnog prozora s fiksnim prozorom ispod možete na siguran način otvoriti dječju sobu i omogućiti širi pogled.  

Prozori za ravne krovove

Malo je stvari koje su tako inspirativne kao boravak u prirodi! Uz prozore za ravni krov sa staklom, možete omogućiti da dnevna svjetlost sja odozgo, kao da ulazi kroz portal s drugog svijeta. Pružite svojoj djeci nadahnuće s jasnim pogledom na nebo.

Sjenila i rolete  

Ne zaboravite na sjenila, rolete i druge dodatke kako biste poboljšali način na koji djeca doživljavaju svoju sobu: 

  • Rolo sjenila za zamračenje: pružite svojoj djeci najbolju moguću osnovu za dobar san ulaganjem u rolo sjenila za zamračenje za vaše VELUX krovne prozore.  

  • Komarnik: nema ništa gore nego probuditi se s ugrizima insekata. Vi i vaša djeca ste zaštićeni s komarnikom. Komarnik je idealan za spavaće sobe i omogućuje vam da uživate u dobrom snu bez insekata. 

  • Zaštita od vrućine: vaša se djeca mogu igrati u savršenoj unutarnjoj klimi s roletama za zamračenje i zaštitu od vrućine 

VELUX ACTIVE: promiče bolju kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru

Omogućite svojoj djeci najbolje uvjete za igru i kreativnu stimulaciju uz VELUX ACTIVE with NETATMO. Poveži svoje VELUX krovne prozore, sjenila i rolete s VELUX ACTIVE with NETATMO automatiziranom kontrolom temperature, vlage i razine CO2 na bazi senzora. 

Dodavanje krovnih prozora može poboljšati san djece, pomoći im da se koncentriraju i stvoriti zdravo, razigrano okruženje u godinama koje dolaze. 

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.