Razmišljate o novim prozorima u kupaonici? Evo zašto su krovni prozori sjajna ideja

Kupaonica je zanemarena prostorija u mnogim domovima. Možda već znate da u spavaćim sobama provodimo i do polovice života, ali jeste li razmišljali koliko svojeg života provodite u kupaonici?

Tri razloga za ugradnju krovnog prozora u kupaonici

Opća procjena je da u kupaonici provodite 1 sat i 42 minute tjedno. Samo to je izvrstan razlog da svoju kupaonicu pretvorite u primamljivo i ugodno okruženje u kojem ćete rado provoditi vrijeme. Kada pravite prekrasnu kupaonicu, krovni prozori su izvrstan dodatak. 

Ugradnja krovnog prozora u kupaonici donosi brojne prednosti. Saznajte koje su to najznačajnije prednosti posjedovanja krovnog prozora u kupaonici.  

Prirodno osvjetljenje bez žrtvovanja privatnosti

Krovni prozor pružit će vam potpunu privatnost kada se postavi visoko na krov. Nudi više privatnosti i udobnosti u kupaonici od tradicionalnih vertikalnih prozora.  

Vizualno povećajte prostor

Kupaonica uglavnom nije jedna od najvećih prostorija u kući. Najvjerojatnije je jedna od manjih, te stoga može predstavljati izazov za uređenje i osvjetljavanje. S krovnim prozorom možeš učiniti oboje. Visina i položaj krovnog prozora učinit će prostoriju prostranijom. Ako je prozor ugrađen u krov, prirodna dnevna svjetlost ispunit će kupaonicu, dajući joj privlačan izgled i prozračnu atmosferu.  

Svježi zrak i ventilacija

Prilikom tuširanja kupaonica postane vlažna, zbog čega je ključno osigurati svježi zrak i odgovarajuću ventilaciju. Klima u kupaonici je loša ako prostor ima lošu ventilaciju. S velikim prozorom u kupaonici, koji možete otvoriti nakon tuširanja, stvorit ćete cirkulaciju zraka za bolje okruženje u zatvorenom prostoru.  

Odaberite prave prozore za kupaonicu

Kada je riječ o odabiru pravih prozora za kupaonicu, mnogo toga je potrebno uzeti u obzir. Ako je krajnji cilj dobiti više dnevne svjetlosti u kupaonici, tada morate razumjeti orijentaciju prostorije. S ovim znanjem možete izračunati optimalni položaj prozora. Kada je u pitanju ventilacija, visoko postavljeni krovni prozor može uhvatiti više zraka, omogućujući bolju cirkulaciju.    

Električni krovni prozori – jednostavan pristup prirodnoj dnevnoj svjetlosti  

Električni ili krovni prozori sa solarnim napajanjem savršeno su rješenje za manje kupaonice. Uska ili mala kupaonica može djelovati skučeno. To se može spriječiti dodavanjem prozora koji će otvoriti prostor, ali mora se postaviti na odgovarajućoj visini za potpunu privatnost. Krovni prozor sa solarnim napajanjem ili električni krovni prozor dobro je rješenje jer ćete ga moći otvarati i zatvarati na daljinu, pomoću zidnog prekidača ili pametnog telefona. 

Pobrinite se da vaši krovni prozori mogu podnijeti paru!

Kada dodajete krovni prozor, provjerite jesite li odabrali pravu unutarnju završnu obradu za svoju sobu. Sve te vruće kupke mogu kupaonicu učiniti vrlo vlažnim prostorom, stoga razmislite o odabiru krovnog prozora s poliuretanskom završnom obradom otpornom na vlagu. VELUX bijeli poliuretanski krovni prozor sa središnjim ovjesom ima modernu bijelu završnu obradu koja se lako čisti i održava suhom. 

Sjenila i rolete  

Kada je riječ o prozorima, privatnost je uvijek važna. Ako s prozora u kupaonici imate pogled prema van, odaberite naše unutarnje žaluzine. Diskretne su i pružaju ti privatnost u kupaonici. Naše unutarnje žaluzine otporne su na vlagu, što ih čini savršenima za kupaonicu.  

VELUX ACTIVE with NETATMO – upravljajte svojim prozorima i unutarnjom klimom

VELUX ACTIVE je naše pametno automatizirano rješenje za kontrolu unutarnje klime pomoću kojeg možeš upravljati VELUX krovnim prozorima sa solarnim napajanjem, električnim krovnim prozorima, sjenilima i roletama.  

VELUX ACTIVE daje pregled kvalitete zraka u zatvorenom prostoru i nadzire temperaturu, vlagu i razine CO2 kako biste osigurali da se prostorija redovito prozračuje.    

Opća procjena je da u kupaonici provodite 1 sat i 42 minute tjedno. Samo to je izvrstan razlog da svoju kupaonicu pretvorite u primamljivo i ugodno okruženje u kojem ćete rado provoditi vrijeme.  

Povezani članci

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.