O čemu treba voditi računa kada planirate krovne prozore u svojem domu?

1. Položaj prozora može utjecati na osvijetljenost prostorija

Učinak dnevne svjetlosti u vašem domu može se poboljšati dodavanjem krovnih prozora i njihovim položajem. U sličnim uvjetima krovni prozori pružaju najmanje dva puta više svjetlosti nego vertikalni prozori iste veličine. Osim što omogućuju više dnevnog svjetla, pokazalo se da krovni prozori pružaju jaču osvijetljenost zidova i smanjuju rizik od odsjaja.

Prozori, položaj i njihova kombinacija utjecat će na raspodjelu dnevne svjetlosti i pogled prema van. U različitim prostorijama prozore je moguće ugraditi na različitim visinama budući da se mogu otvarati ručno ili električno putem daljinskog upravljača. Ovisno o položaju krovnih prozora i nagibu krova, možete odabrati krovne prozore s dvostrukim ili središnjim ovjesom.

2. Materijali od kojih su izrađeni prozori mogu se razlikovati od sobe do sobe

Odabir materijala okvira krovnog prozora posebno je važan u prostorijama kao što su kupaonica i kuhinja, gdje bi prozori mogli biti oštećeni zbog veće vlage i temperaturnih oscilacija. Za takve prostore preporuča se odabrati poliuretan koji je manje osjetljiv na vlagu

3. Toplinska udobnost

Jeste li znali da pravilnim postavljanjem krovnih prozora možete postići toplinsku udobnost tijekom sva četiri godišnja doba pa čak i živjeti bez klimatizacijskih sustava? Iskoristite besplatnu energiju i toplinu od sunca uz više sunčeve svjetlosti zimi, a ljeti osigurajte da su vaše sobe hladne vještom primjenom sjenila i roleta. Na taj način ćete se osjećati dobro u svojem domu i uštedjeti mnogo energije.

4. Obnovljiva energija za vaš dom

Položaj krovnih prozora potrebno je prilagoditi obliku krova. Različitim rješenjima i kombinacijama krovnih prozora možete ga jednostavno uskladiti s položajem fotonaponskih panela i proizvoditi vlastitu obnovljivu energiju za svoj dom bez žrtvovanja životnog standarda.

Koje vrste krovnih prozora vam najbolje odgovaraju?

Postoje brojna rješenja koja odgovaraju svakom krovu i prostoriji i koja pretvaraju vaš novi dom u dom iz snova. Saznajte koja vrsta krovnog prozora najviše odgovara vama.

Iskoristite svoje nove krovne prozoe na najbolji način

Kombinacijom dvaju ili više krovnih prozora možete stvoriti prostrane sobe s više svjetla i prekrasnim pogledom!

Otkrijte nova iskustva i dimenzije svojeg novog doma uz VELUX krovni balkon.

Od neba visoko iznad do živahnog uličnog života. Uz VELUX setove prozora u obliku slova L možete vidjeti sve.

S VELUX krovnom terasom vaš dnevni boravak i terasa stapaju se u jedan prekrasan prostor.