{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Autor fotografija: Matej Lozar
Prirodno u svakom detalju

Koliko se možete približiti svojim korijenima kada gradite potpuno nov, moderan dom u kojoj će vaša obitelj živjeti? Ako pitate projektanta ove kuće, odgovor je: prilično blizu! Budući da je obitelj željela kuću izgrađenu isključivo od prirodnih materijala, a arhitekt Robert Veselko već je imao iskustva s takvom vrstom izgradnje i materijala, rezultat njihove suradnje je moderan, udoban, a prirodan dom na vrhu brda koje okružuje grad Dobrnu, izrađen od gline, slame i drva.

Bajka kao iz časopisa o uređenju interijera

Zanimljive linije, osvjetljeni interijeri i poneko odvažno rasvjetno tijelo ovom nesvakidašnjem domu daju dodatan karakter, iako prirodni građevinski materijali sami po sebi stvaraju jedinstvenu, prizemljujuću atmosferu u kući. Ipak, kuća je sve samo ne staromodna. Zapravo, izgleda moderno i udobno, bez hladnoće ili umjetnog dojma. Ovako zamišljate da bi živjela šumska vila kada bi šumske vile listale časopise o modernom uređenju!

Autor fotografija: Matej Lozar

Kvaliteta života stvorena je otvorenošću prostora do sljemena krova, što daje osjećaj prozračnosti, i velikim staklenim površinama na južnoj strani, koje pružaju dobro prirodno osvjetljenje i poglede na vrt i brdovit krajolik u daljini.

Autor fotografija: Matej Lozar
Dom izgrađen za život

Središnji dio kuće čini dnevni boravak, koji uključuje dnevnu sobu, blagovaonicu i kuhinju, sve povezano u jedan velik i otvoren prostor, stvarajući srce kuće. To je prostor u kojem se obitelj okuplja i bilo je važno osigurati da djeluje prostrano, otvoreno i privlačno, kako bi svi mogli provoditi vrijeme zajedno bez da se osjećaju skučeno. Otvoreno sljeme čini prostor još prozračnijim i prostranijim zahvaljujući VELUX krovnim prozorima, što pruža osjećaj slobode. Usput, ta se tema provlači kroz cijelu zgradu – zahvaljujući prirodnim materijalima i povezanosti s prirodom kroz prozore, ukućani se mogu osjećati slobodno čak i u najmanjem kutku kuće. Kuća je dizajnirana i izgrađena na život, a ne samo za sliku u katalogu, stoga je bilo važno održati taj osjećaj slobode bez da postane previše „hipi” i bez žrtvovanja praktičnosti modernog načina života. Arhitekt je osigurao da čak i ovaj otvoren, prizemljujući prostor ima modernu i dobro opremljenu kuhinju i da svako ima mali kutak za sebe. Područja za spavanje odvojena su od stambenog dijela polukatom, što je posljedica prilagođavanja objekta terenu. To omogućuje tišinu u spavaćim sobama, a prostor ostavlja otvorenim.

Autor fotografija: Matej Lozar
Dobrodošla svjetlost u kući

Naravno, dnevna svjetlost također ima važnu ulogu u oživljavanju prirodne strane kuće – dok je sjeverna strana hladne fasade probijena rijetkim prozorskim otvorima, južna se strana otvara velikim staklenim površinama koje pružaju odgovarajuću količinu prirodne svjetlosti u svim prostorijama kuće i iskorištavaju sunčevu toplinu tijekom hladnijeg dijela godine. Zahvaljujući inovativnoj gornjoj ručki, prozor se može ugraditi niže, pa je pogled izvrstan i kada stojite i kada sjedite.

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX električni krovni prozori (GGL)
Idi na proizvod
Rolo sjenilo za zasjenjenje (RFL)
Idi na proizvod

Vanjska roleta, SOFT (SSS)
Idi na proizvod