{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Potkrovlje za obitelj

Bärbel Stolz i njezin muž Sebastian tražili su veći stan za svoju četveročlanu obitelj. Kada im se ukazala prilika za kupnju nerazvijenog potkrovlja stambene zgrade s kraja 19. stoljeća u jednoj od sporednih ulica Helmholtzplatz, nisu nimalo oklijevali. Zgrabili su jedinstvenu priliku da stvore jedinstveni dom za svoju jedinstvenu obitelj, a zidovi prepuni grafita brzo su postali obiteljski dom. VELUX prozori savršeno su odgovarali njihovim jedinstvenim potrebama, kako arhitektonski tako i umjetnički.

Glavne prednosti VELUX krovnih prozora

Kada su postavili prozore, svjetlo je ispunilo svaki kut: sve prostorije u bočnom krilu i stražnjoj zgradi imaju velika VELUX rasvjetna rješenja ili krovne prozore.

Kvaliteta prozora bila je važno pitanje jer se potkrovlja ljeti pregrijavaju, a u hladnijim mjesecima teško griju. VELUX nudi prozore s izvrsnom energetskom ravnotežom, koji optimiziraju klimu potkrovnog prostora. Izvrsna toplinska izolacija krova i krovnih prozora ne samo da smanjuje gubitak topline zimi, već i štiti stan od pregrijavanja ljeti.

Arhitekt Schröger oklijevao je koristiti središnji sustav mehaničke ventilacije, koji je sada standard u brojnim novim zgradama: „Ugradnja ove vrste sustava zauzela bi dragocjen životni prostor, a također je prilično zahtjevna za održavanje”, objašnjava. Zajedno s obitelji Stolz odlučio je upotrijebiti decentraliziranu ventilaciju s prozorskim ventilatorima. VELUX balansirana ventilacija, nekomplicirana alternativa, bila je optimalno rješenje, stvarajući zdrav životni prostor i spašavajući obitelj od gubitka bilo kojeg dijela svog novog doma.

Puno svjetla i prostora

Bärbel and Sebastian željeli su ispuniti potkrovlje s puno prostora i svjetla. VELUX prozori za kosi i ravni krov bili su dostojni zadatka. Upravljani pomoću elegantne ručke na dnu, VELUX krovni prozori s dvostrukim ovjesom pružaju vam potpuni i otvoreni pogled na horizont i maksimalno povećavaju količinu prirodne dnevne svjetlosti koja može ući u prostor.
Prozori za ravni krov u nizu povećavaju višesmjernost svjetlosti i uravnotežuju vidno polje. Prekrasan dizajn VELUX prozora za ravni krov unosi čaroliju u vaš dom. Jedinstven dizajn, tanak okvir i nevidljivo krilo pružaju maksimalnu količinu dnevne svjetlosti, čak i ako ugradite sjenilo. VELUX prozor za ravni krov s ravnim staklom ima dvoslojno ili troslojno ostakljenje koje pruža izvrsnu energetsku učinkovitost, a istovremeno smanjuje buku u slučaju kiše, tuče ili gustog prometa.

VELUX Quattro impresivna je kombinacija dvaju krovnih prozora, nadopunjenih dvama dodatnim elementima koji otvaraju stvari prostor i transformiraju ga. Ovo rješenje pruža divan pogled na nebo i vanjski prostor. Fiksni donji dio rješenja osigurava sigurnost, posebno u dječjim sobama.

Marcus Schröger

Urbansky Architekten

Hodnici su često zaboravljeni prostori u stanovima koji su prilično mračni, ali uz dnevnu svjetlost koja prodire kroz prozore za ravni krov, dugi hodnik postao je dodatna prostorija.

Hodnik je pretvoren u životni prostor

Hodnik je dovoljno velik i svijetao za stol za crtanje i izradu rukotvorina za dvoje djece. Udoban krevet u hodniku izravno ispod najvećeg svjetlarnika popularno je mjesto okupljanja. „Ovdje se mazimo s djecom, djeca se tu igraju zajedno i čitamo im priče. Zahvaljujući elektromotoru, ovaj prozor za ravni krov može se praktično otvoriti pomoću daljinskog upravljača”, kaže vlasnik kuće.

Preporučeni VELUX proizvodi

Krovni prozori sa središnjim ovjesom (GGU)
Idi na proizvod
VELUX kombinacija s fiksnim elementom
Idi na proizvod

Vanjska roleta, SOFT (SSS)
Idi na proizvod