{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Udoban stan ispunjen sučevom svjetlošću u centru grada, dok je istovremeno ostvarena povezanost s prirodom, prilika je koja se ne propušta. Tako su vlasnici ovog stana u Wroclawu u Poljskoj osjećali kada su prvi put naišli na projekt izgradnje stanova u potkrovlju velike zgrade.
Život na vrhu zgrade ima brojne prednosti, uključujući manje zagađenja zraka i buke. Međutim, to najčešće ima svoju cijenu. Kada je potkrovlje ove zgrade pretvoreno u stanove, arhitekt želio je stvoriti prostor u kojem se spomenute prednosti nadopunjuju s još više koristi.

VELUX prozore jednostavno je kombinirati, što arhitektima pruža puno opcija za stvaranje većeg prozora koji se savršeno uklapa u prostoriju. Povezanost s vanjskim svijetom postignuta je terasama, na kojima se osjećate kao da stojite na vrhu svijeta.

VELUX prozori na krovnoj terasi daju vam pristup vanjskim terasama kada su otvoreni te puno dnevne svjetlosti kada su zatvoreni.

Ako želite prekrasan panoramski pogled ili prirodniji način ventilacije, možete otvoriti gornji dio prozora krovne terase. Ako želite izaći van, jednostavno otvorite i gornji i donji dio da biste stvorili vrata.

Arhitekt

Stanovi u potkrovlju često djeluju skučeno i zatvoreno, kao prostor sam za sebe, i zato se ljudi najčešće ne osjećaju baš udobno u njima. Kao ljudska bića, jednostavno nam je urođeno da imamo širi pogled, da smo povezani s okruženjem. Zbog toga smo ugradili kombinirane VELUX krovne prozore jer pružaju širi pogled i ugrađuju se niže na zidu, stoga pružaju pogled na vanjski svijet čak i kada sjedite u prostoru.

„Jednostavno je nešto posebno”, kaže vlasnik jednog od stanova. „Živimo na vrhu zgrade, ali zahvaljujući ogromnim prozorima uopće nemamo osjećaj da smo u potkrovlju. Imamo prekrasan pogled pa se nikad ne osjećam klaustrofobično. Brojni stanovi u potkrovlju mogu imati dojam kao da ste u kutiji s malo svjetlosti koja prodire odozgo, ali ovdje se osjećate kao da ste se podigli prema nebu. Pogled, oblaci i način na koji sunčeve zrake osvjetljavaju prostorije u različitim kutovima tijekom različitih doba dana čine da se osjećate povezano s vanjskim svijetom i prirodom.”

U cijelom je kompleksu upotrijebljeno više od 500 VELUX prozora kako bi se postigla ta otvorena atmosfera okupana suncem, u kojoj vlasnici stana sada mogu uživati svakog dana.

„Izaći na terasu i biti iznad grada ujutro sa šalicom kave ili promatrati kako se ulična rasvjeta pali svake večeri sa svog kauča daleko je od kompromisa kada je riječ o životu u potkrovlju; osjećaj je više kao da živite najbolji mogući život na mjestu s jedinstvenim pogodnostima.”

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX izlaz na krovnu terasu (GEL)
Idi na proizvod
Krovni prozori s dvostrukim ovjesom (GPL)
Idi na proizvod

Vanjska roleta, SOFT (SSS)
Idi na proizvod