{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Dizajn: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotografije: Torben Eskerod
Svaka priča o novoj obiteljskoj kući počinje pitanjem: Zašto je sagrađena?

Mnoge su priče slične i započinju potrebama rastuće obitelji, no nemaju sve obitelji tako jasnu sliku svojih želja da se odlučuju započeti dom od nule. Obitelj Vollmer znala je o čemu sanja: kuća s istim prostorijama za svu djecu, spavaća soba s garderobom, puno prostora u prizemlju i puno dnevnog svjetla.

Nakon istraživanja tržišta, odlučili su prenijeti projektiranje i izgradnju svog novog doma na WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH. Naziv tvrtke - na njemačkom - označava čvrstu izgradnju kuća i izvođenje njihovih projekata. Tvrtka je poznata u Hamburgu i nagrađena je pečatom kvalitete za svoje proizvode.

Standardni projekt prilagođen je upravo potrebama budućih stanara. Krovni prozori su kasnije dodani jer su investitori navikli na više dnevnog svjetla.

Novogradnja s VELUX rješenjem krovnih prozora-Njemačka-kuća u KakenstorfuDizajn: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotografije: Torben Eskerod

Jan Vollmer

investitor i stanar kuće

Iako su dječje spavaće sobe prilično velike, nije moguće ostaviti cijeli vlak s igračkama ili zamršenu ciglenu konstrukciju između njih, a i dalje udobno ići u krevet ili raditi domaću zadaću. Potkrovlje je mjesto za igru.

Dizajn: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotografije: Torben Eskerod

U kuću se ulazi kroz prostrano predvorje s ulazima u gostinjski toalet i ormar, koji su simetrično smješteni odmah iza ulaznih vrata. Dvorana sa stepenicama na prvi kat otvara se u blagovaonicu s pogledom na vrt. Otvoreni, gotovo simetrični raspored s kutom sofe s desne strane i kuhinjom s lijeve strane ima tople, lagane, prijateljske materijale i obilje dnevnog svjetla.

Dizajn: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotografije: Torben Eskerod

Gornji kat sa spavaćim sobama podijeljen je u prostor za roditelje i djecu - i malu server sobu. Ulaz u glavnu spavaću sobu s vlastitom kupaonicom vodi kroz spektakularnu garderobu s balkonskim vratima. Ovo neobično rješenje prikladno je i omogućuje jednom partneru da ustane i spremi se bez buđenja supružnika. Dvoje djece imaju kupaonicu i identične spavaće sobe.

Potkrovlje - koje je investitor sam dovršio - bit će otvoreni prostor za igru ​​djece, imat će kutak s krevetom za goste i prostor za odlaganje ispod kosine krova. Veliki VELUX krovni prozori pružaju puno dnevnog svjetla, što ga čini igralištem iz snova u danima kada vrijeme ne dopušta djeci da se igraju vani.

Preporučeni VELUX proizvodi

Krovni prozori sa središnjim ovjesom (GGU)
Pojedinosti o proizvodu
Rolo sjenilo za zamračenje (DKL)
Pojedinosti o proizvodu

Vanjska roleta, SOFT (SSS)
Pojedinosti o proizvodu

Pojedinosti o projektu

Projekt: Obiteljska kuća
Lokacija: Kakenstorf, Njemačka
Arhitekt: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH
Godina: 2019.
Fotografije: Torben Eskerod