{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Zaista posebno mjesto

Ova ljetna vikendica u mjestu Røsnæs u Danskoj dio je spektakularno slikovitog priobalnog krajolika Zapadnog Zelanda, koji je prepun zaštićenih slanih močvara, rijetkih vrsta biljaka, životinja i zalaskom sunca kojeg se nikad ne možete zasititi. Bar se Patrick i Stine Blok ne mogu zasititi – jer je ova spektakularna lokacija glavni razlog zbog kojeg toliko vole svoje utočište.

Prozori s pogledom na nebo

Ogromni dijelovi s prozorima, koji se protežu od poda to stropa, propuštaju i puno dnevne svjetlosti u životni prostor obitelji – ali što je s dijelovima kuće okrenutim prema sjeveru? Tu situaciju rješavaju VELUX prozori za ravni krov. Pažljivo su postavili VELUX krovove za ravni krov da djeluju kao svjetlosna okna u unutarnjim dijelovima kuće i dijelovima okrenutim prema sjeveru i apsolutno su presudni za način na koji obitelj doživljava dnevnu svjetlost.

„Očito, dijelovi kuće koji su okrenuti prema sjeveru i mračnija područja prostorija također trebaju dnevnu svjetlost i to dolazi sa stropa”, kaže Patrick. „Ugradnja VELUX prozora za ravni krov bila je ogromna stvar. Mogli ste vidjeti kakav će učinak imati čim su izrezali otvor za prozor za ravni krov u dnevnoj sobi. Bio sam toliko uzbuđen da sam otišao i snimio to jer je bilo nevjerojatno vidjeti kako se stožac dnevne svjetlosti spušta dolje.”

Obitelj

„Za naše nove krovne prozore odabrali smo VELUX ACTIVE i zaista smo sada sretni zbog toga. Nikad ne moramo brinuti o tome jesmo li ih zaboravili zatvoriti prije nego što smo otišli jer oni to rade sami, baš kao što prozračuju prostor kad ljeti postane vruće. Jednostavno nam je održavati cirkulaciju hladnog zraka kada je previše vjetrovito da bi vrata terase bila otvorena, samo otvorimo VELUX prozore za ravni krov.”

U harmoniji s krajolikom

VELUX prozor za ravni krov ovdje znači da obitelj nema svjetiljku iznad blagovaonskog stola. Umjesto toga svjetlost dopire dolje od VELUX prozora za ravni krov, koji hvata dnevnu svjetlost od izlaska do zalaska sunca.

Interijer vikendice odgovara želji Patricka i Stine da se stope s prirodom. Svi zidovi obloženi su brezinim furnirom, koji u unutrašnjost unosi blijede boje priobalnog pejzaža, a interijer je jednostavan, harmoničan i privlačan – dobrim dijelom rezultat Patrickovih samostalnih rješenja. Ali glavni su likovi ipak nebo, more i zaista posebno svjetlo ovdje na Røsnæsu.

„Ovdje se more odražava tijekom cijele godine i stvarno je posebno osjetiti more kroz prozore. Možemo ležati u krevetu i slušati valove kroz otvorene VELUX prozore za ravni krov, a svjetlost je nevjerojatna.”

Obitelj kaže da su najveće prednosti VELUX prozora za ravni krov idealna unutarnja klima, blizina prirode i arhitektura u skladu s krajolikom.

Pametna rješenja za posebne izazove

„Zahvaljujući činjenici da možemo čuti i vidjeti more i prirodu koja nas okružuje kroz VELUX prozore za ravni krov, imamo posebnu vezu s okruženjem. Također je nevjerojatno koliko svjetlosti propuštaju tijekom cijelog dana”, dodaju. I iako je zemljište bilo zahtjevno za izgradnju, donijeli su čvrstu odluku da ne žele nikakve vertikalne elemente prozora okrenute prema sjeveru. „VELUX rješenja pomogla su nam da uspijemo s projektom.”

Preporučeni VELUX proizvodi
Prozori za ravni krov sa zakrivljenim staklom
Idi na proizvod
Prozora za ravni krov s ravnim staklom
Idi na proizvod
Sjenilo za zamračenje (DSU)
Idi na proizvod