{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Moderne veze s prošlošću

Svi u srcu čuvamo lijepe uspomene na dom iz djetinjstva, stoga je prirodno da su ovi mladi roditelji htjeli stvoriti obiteljsko gnijezdo koje će njihovoj djeci pružiti jednako lijepe uspomene. Stari namještaj s poviješću, kao što je klupa naslijeđena od bake, u kombinaciji s modernim, energetski učinkovitim i visokokvalitetnim građevinskim materijalima stvorili su prostor ispunjen svjetlošću koji je moderan, a udoban, što je točno ono što je ova mlada obitelj trebala. Nekoliko su godina proveli u potkrovlju roditelja i sanjali o vlastitom gnijezdu i jednog su dana odlučili to pretvoriti u stvarnost: u tihom naselju Prešovu stvorili su svoj otok mira i sa svojim malim sinom uselili su u svoj prvi obiteljski dom.

Planiranje za budućnost djece

Mladi je par nedvojbeno gradio za dugoročno razdoblje, s planom da tijekom nekoliko desetljeća žive u ovom domu ispunjenom svjetlošću i tu odgajaju svog sina. Zgrada sada odražava njihovu želju da imaju miran i ugodan dom u kojem je stvaranje uspomena jednako lako i prirodno kao omogućivanje ulaza sučeve svjetlosti u prostorije. No, dok ova obitelj živi u trenutku i pokušava uživati u svakom dragocjenom trenutku odgajanja malog djeteta u svom domu, također razmišljaju o budućnosti. Kao i svaki roditelj, žele osigurati da će njihovo dijete moći uživati u darovima prirode i kada odraste. Energetska učinkovitost bila je njihov važan zahtjev, stoga su uložili u kvalitetne materijale. Novac im u tom pogledu nije bio mjerilo. Pokušali su odabrati fasadu visoke kvalitete i krovne prozore s dobrim svojstvima toplinske izolacije. Kuća ima dovoljno debelu toplinsku izolaciju i upotrijebili su solarne panele za zagrijavanje vode.

Za ovu mladu obitelj bilo je neophodno osigurati puno svjetlosti.

Uživanje u brojnim prednostima dnevne svjetlosti

Snagu sunca ne iskorištavaju samo solarni paneli, već ima i veliku ulogu u osiguravanju toplih i osvjetljenih prostorija. Istraživanja pokazuju da prirodna svjetlost, osim što ima velik utjecaj na naše raspoloženje i razine energije, također djeci pomaže u održavanju fokusa, koncentracije i učenju, stoga je dom ispunjen svjetlošću bio od ključne važnosti za ovu obitelj. Istražili su i druge opcije osim fasade i krovnih prozora: VELUX svjetlosni tuneli donose dnevnu svjetlost kroz krov do hodnika i istovremeno su jedinstven element obiteljskog doma. „Svidjela mi se mogućnost osvjetljavanja hodnika dnevnom svjetlošću. Čak i kad je oblačno, imamo dovoljno dnevne svjetlosti i ne moramo upotrebljavati svjetiljke. Kad je noć vedra, također nema potrebe za paljenjem svjetala u hodniku”, kaže vlasnik kuće.

Mjesto za podizanje obitelji

Toplina kuće je nedvojbena, i to ne samo zato što je ova draga obitelj ispunjava ljubavlju i brigom: podno grijanje skriveno je ispod tamnih pločica, a bijeli VELUX krovni prozori sa zaštitnim premazom od poliuretana i drvenom jezgrom, koji ne zahtijevaju održavanje, pružaju svježi zrak, puno dnevne svjetlosti, odličnu izolaciju i sunčevu toplinu kada par to želi. A kada ne želi, jednostavno pomoću sjenila blokiraju svjetlost i toplinu izvan kuće. Da su svoj novac dobro uložili potvrdili su troškovi zimskog grijanja, koji su bili više nego prihvatljivi. „Tek smo se uselili, ali imamo osjećaj kao da ovdje zajedno pripadamo. A zahvaljujući kvaliteti materijala i energetskoj učinkovitosti kuće, sigurni smo da ćemo ovdje živjeti godinama, stvarajući najljepše uspomene”, kaže mladi par. „Ovo je savršeno mjesto za podizanje obitelji i ne možemo biti sretniji što smo ovdje.”

Preporučeni VELUX proizvodi
Krovni porzori sa središnjim ovjesom
Idi na proizvod
Rolo sjenilo za zamračenje (DKL)
Idi na proizvod
Nesavitljivi tunel (TWR)
Idi na proizvod