{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Autor fotografija: Jaroslav Hejzlar
Neki se vole držati tradicionalnih načina, dok drugi vole nove načine

Neki se ljudi vole držati tradicionalnih načina, dok drugi vole nove načine. Ali jedno je sigurno: svi vole suncem obasjan i ugodan životni prostor. A kada se spoje tradicija, moderne linije i sunčeva svjetlost, rezultat zajamčeno neće razočarati!
Neposredno izvan mirnog malenog grada Varnsdorf, u podnožju planine Šluknov, obitelj je pronašla savršeno mjesto na kojem će svoj dom iz snova pretvoriti u stvarnost. Susjedstvo je lijepa mješavina starih i novih zgrada, čime se stvara šarenilo različitih stilova i struktura – pored modernih kuća još uvijek možete pronaći neke lokalne tradicionalne kuće, koje se nazivaju „podstávka” kuće.

Upotreba dnevne svjetlosti kao građevinskog materijala

Od samog je početka bilo očito da obitelj koja se seli ovdje želi nešto otmjeno, moderno, više minimalističku i elegantnu zgradu, ali su također imali veliko poštovanje prema području u koje će uskoro doseliti. Stoga su odlučili izgraditi kuću koja se uklapa u lokalnu tradiciju. Kompaktna kuća čistih linija elegantna je i ima bijelu fasadu, impregnirane ploče i krov sa zabatom bez nadstrešnice, što zgradi daje minimalistički dizajn koji je prikladan za rustikalno okruženje.
Visina sljemena krova je 10 metara, pa se unutrašnjost može podijeliti na dva prostrana kata i, s obzirom na to da je u ovom slučaju dnevna svjetlost bila jedan od najvažnijih građevinskih materijala, vizualna povezanost između prizemlja i dva potkrovlja, kao i željeni svjetlosni efekti, postignuti su otvaranjem dijela strukture stropa u obje galerije.

Autor fotografija: Jaroslav Hejzlar

Prirodno svjetlo ima važnu ulogu u naglašavanju kako tradicionalnih tako i modernih karakteristika ovog pametno osmišljenog doma.

Autor fotografija: Jaroslav Hejzlar
Bliska veza s prirodom u kući

Osvjetljavanje dvije razine potkrovlja postignuto je ugradnjom više VELUX krovnih prozora, koji su ugrađeni u oblogu krova. Položaj krovnih prozora određen je strateški: temeljito se razmotrilo funkciju i unutarnji raspored prostorija, što je dovelo do dobro osvjetljenog i otvorenog interijera, gdje snažna povezanost s vanjskim svijetom i prirodom modernoj i minimalističkoj zgradi pruža domaću i umirujuću atmosferu. Dakle, kao što je rečeno, spaja najbolje od dvaju svjetova.

Autor fotografija: Jaroslav Hejzlar
Blizu prirode, a imati kontrolu

Prilikom projektiranja bilo je važno osigurati da se obitelj osjeća što je bliže prirodi moguće, ali posebno je u dječjoj sobi bilo ključno osigurati mogućnost upravljanja svjetlom i toplinom koja ulazi u svakom trenutku. Stoga su kombinirani prozori opremljeni vanjskom zaštitom od vrućine i sjenilima.

Jednostavno upravljanje prozorima i sjenilima također olakšava ventilaciju, a uz pametne aplikacije prozori automatski otkrivaju temperaturu i kvalitetu zraka u kući te se u skladu s time otvaraju i zatvaraju, pružajući ugodnu i zdravu atmosferu u kući u svakom trenutku.

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX električni krovni prozori
Idi na proizvod
Rolo sjenilo za zamračenje (DKL)
Idi na proizvod

Vanjska roleta, SOFT (SSS)
Idi na proizvod