Razmišljaš o zamjeni krovnih prozora? 

Je li vrijeme za zamjenu krovnih prozora? To je valjano pitanje na koje je ponekad teško odgovoriti. Vaši krovni prozori mogu izgledati kao da su u dobrom stanju, ali su izloženi velikom opterećenju; moraju podnijeti ledenu hladnoću i veliki snijeg zimi, i izdržati veliku vrućinu ljeti, plus vjetar, kišu, oluje i tuču.

VELUX krovni prozori su bez sumnje napravljeni da traju. Tehnologije i standardi značajno su napredovali u posljednjim desetljećima, a kako biste imali siguran i energetski učinkovit prozor, stručnjaci savjetuju da ih zamijenite ako su stariji od 20 godina. Ako slijedite naš vodič, sigurno ćete imati jednostavan postupak zamjene krovnog prozora i rješenje koje ćete voljeti dugo vremena! 

Zamjena krovnog prozora NIJE projekt koji možete raditi sami! 

Iako je zamjena krovnog prozora lakši proces nego što čovjek misli, to je i dalje posao za profesionalca, stoga odložite ljestve i potražite iskusnog majstora koji preporučuje tvrtka VELUX! Profesionalni stručnjak može zamijeniti stari krovni prozor u samo jednom danu.  

VELUX stručnjaci pomoći će vam u odabiru prave vrste prozora, a možda će vam čak savjetovati da ugradite više krovnih prozora koji će—propuštajući više dnevne svjetlosti— učiniti sobu najboljim mjestom za život/rad/igru. VELUX stručnjaci pomoći će vam da pronađete najudobnije načine upravljanja, vrstu ostakljenja, unutarnju završnu obradu i dodatke koji će vaš dom učiniti još udobnijim! Ako želite kontaktirati tvrtku VELUX radi profesionalnog savjetovanja, možete to učiniti ovdje, odmah. 

Kako želite zamijeniti krovne prozore? Pripazite.  

Postoje tri vrste procesa zamjene krovnog prozora ovisno o vašim starim prozorima i vašim idejama za sobu—profesionalni majstor će odmah znati koji proces izabrati i koji je najprikladniji za tu sobu. 

Zamjena krovnih prozora uz zadržavanje obloge oko prozora je najbrže i najjednostavnije rješenje jer na taj način ostaje netaknuta obloga gipsanog zida oko prozora i unutarnje površine. Ovo funkcionira samo ako su stari i novi krovni prozori iste marke. Ako se stari VELUX krovni prozor zamijeni novim, čak i kod ove najjednostavnije opcije zamjene, u nekim slučajevima prozoru se može dodati toplinska izolacija. 

Je li vaš krovni prozor neke druge marke? Nije nikakav problem. Prozor se jednostavno može zamijeniti novim VELUX prozorom djelomičnom intervencijom u oblozi kada se skine samo gornji dio postojeće obloge. Ova alternativa ima brojne prednosti jer se novi krovni prozor može ugraditi dublje u krovnu konstrukciju, čime se poboljšava njegova toplinska izolacija. Nakon otvaranja prostora za ugradnju, može se jednostavno dodati još jedan prozor kako biste dobili više dnevne svjetlosti. 

Treća opcija zamjene krovnog prozora je intervencija u oblozi i dodavanje izolacijskih proizvoda. Ovo je izvrsna opcija za poboljšanje svih slojeva izolacije—zapravo, ovo je najbolja opcija. Također, ovo je najbolja opcija ako želite ugraditi više krovnih prozora zbog unošenja više dnevne svjetlosti u prostoriju. VELUX izolacijski okvir osigurava precizno i sigurno pristajanje na krovnu konstrukciju dok parna brana sprječava kondenzaciju u krovnoj konstrukciji.  

Odaberite unutarnje završne obrade prema svojoj konačnoj ideji za sobu! 

VELUX rješenja 

Uvijek je dobra ideja zamisliti svoju konačnu sobu iz snova i odabrati unutarnju završnu obradu koja savršeno pristaje toj sobi. To je sada jednostavno uz VELUX!  

Elegantna bijela varijanta koja ne zahtijeva održavanje ima jedinstvenu strukturu sastavljenu od drvene jezgre i ubrizgane poliuretanske pjene te nije osjetljiva na vlagu i temperaturne varijacije. Zbog svoje iznimne trajnosti, ova završna obrada je gotovo neophodna ako planirate zamjenu krovnog prozora u kupaonici ili kuhinji; ali se također preporučuje za druge prostorije u kući jer njena bijela boja pristaje uz svaki stil sobe. Krovni prozori u potpuno drvenoj varijanti premazani su bezbojnim akrilnim lakom na bazi vode koji štiti drvo od prljavštine i vlage. Ova završna obrada može biti idealna za prirodna okruženja, a također se savršeno uklapa u sobe s rustikalnim stilom. 

Izolacija je važan čimbenik 

Kada birate svoj novi krovni prozor, imajte na umu da moderni krovni prozori omogućuju stvaranje ugodnijeg i energetski učinkovitijeg doma! 

Trostruko staklo smanjuje gubitak topline i toplinske mostove što rezultira toplijim unutarnjim temperaturama zimi i nižim ljeti. Sobe s boljom izolacijom također će smanjiti vaše račune za struju. Za veću udobnost možete odabrati krovne prozore s trostrukim staklom i smanjenjem buke izazvane kišom, boljom zvučnom izolacijom i s premazom za lakše čišćenje koji omogućuje jasan pogled dulji vremenski period. 

Maksimalna udobnost ispod vaših novih krovnih prozora 

Za maksimalnu udobnost opremi svoje krovne prozore sjenilima i roletama! Za zamračenje, plisirana, unutarnja, protiv topline. . . postoje mnoga sjenila i rolete koje se mogu postaviti s unutarnje ili vanjske strane. VELUX vanjske tende i rolete pomažu zaštititi vaš dom od pregrijavanja ljeti. Vanjske rolete blokiraju sunčeve zrake prije nego što uđu u vašu sobu i omogućuju vam stvaranje ugodne unutarnje temperature tijekom cijele godine. VELUX energetska sjenila dobar su izbor ako želite pojačati toplinsku zaštitu zimi, bez kompromisa izgleda, a rolo sjenila za zamračenje su prvaci „mirnih noći” jer osiguravaju potpuno zamračenje u prostoriji.  

Kada je maksimalna udobnost u pitanju, ne zaboravite da također možete odabrati automatizirane krovne prozore i dodatke kojima jednostavno možete upravljati pomoću sustava VELUX ACTIVE! 

Ako razmišljate o zamjeni krovnog prozora, planirajte dodatne ili veće krovne prozore kako bi maksimalno iskoristili prirodnu dnevnu svjetlost; na internetu možete brzo i jednostavno saznati o prikladnim kombinacijama prozora.

Pročitaj još članaka

VELUX rješenja dolaze s dodatnim pogodnostima

Provjeri!

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.