Sitne renovacije za energetski učinkovite domove 

Osim vidljivih učinaka klimatskih promjena, sada se moramo suočiti i s vrtoglavim skokom cijena energije, pa je očuvanje energije postalo dominantna briga u kućanstvima. Energetska učinkovitost znači da trošimo manje energije za obavljanje istog zadatka ili za postizanje istog rezultata. Pogledajte naše savjete o tome kako ostati na energetski učinkovitoj strani života.  

Uštedite energiju, uštedite novac  

Kako biste smanjili troškove režija, morate ili smanjiti potrošnju energije ili optimizirati objekte u svom kućanstvu. Na oba načina štedite energiju i novac. Ovo je glavni motiv iza pisanja ovog članka: podijeliti neke trikove koji će vam pomoći da istražite na koji način vaš dom može funkcionirati na energetski učinkovitijoj razini. 

Što su energetska učinkovitost i očuvanje energije? 

Pojam „energetska učinkovitost” odnosi se na uređaje koji pomažu smanjiti potrošnju energije. Često se spominje uz očuvanje energije.  

Očuvanje energije je praksa korištenja manje energije kako bi se uštedjelo više novca i smanjio negativan utjecaj na okoliš u isto vrijeme. Očuvanje energije znači korištenje manje plina, električne energije i drugih izvora energije koje kupujemo od komunalnih poduzeća. Moramo imati na umu da su resursi našeg planeta ograničeni, a također ne možemo zaboraviti ni na energetsku krizu s kojom se danas suočavamo.  

Unaprjeđenja doma za očuvanje energije  

Ogromni računi za komunalije i dalje stižu iako se trudite maksimalno štedjeti energiju. Jesi li imali takvo iskustvo? Smanjujete grijanje i gasite svjetla kada izlazite iz kuće, zatvarate prozore i postavljate sobnu temperaturu na normalnu razinu. Što onda nije u redu? Zašto plaćate čitavo bogatstvo? Pravi problem prelazi granice logičnih mjera. Dakle, zaronimo dublje u problem i pogledajmo neke druge primjere uštede energije, one o kojima se ne govori često. 

Izolacija posvuda: zidovi, pod, strop, krov 

Izolacija je najbolje rješenje kada govorimo o uštedi energije. Pomoću izolacije možete zadržati toplinu unutra i vrućinu vani. To će dovesti do pozitivnih promjena u vašem općem raspoloženju i promjena u računu za grijanje. Ako planirate nešto promijeniti u tom smislu, trebate znati da niste sami. Možete potražiti stručnu pomoć. Najprije biste trebali prikupiti sve informacije o svojoj zgradi – kada je izgrađena, koju vrstu energetskog certifikata ima itd. – zatim biste se trebali posavjetovati sa stručnjacima za izolaciju.

Zamjena prozora i krovnih prozora

Ako ste se uvjerili da izolacija nije jedini problem, postoji dobra druga pretpostavka: prozori, krovni prozori! Ako vam je ljeti u kući prevruće, a zimi prehladno, obratite pozornost na toplinsku izolaciju prozora i krovnih prozora. Krovni prozor može dobro funkcionirati i pružati svoje prednosti desetljećima, ali ako su vaši krovni prozori stariji od toga, toplo se preporučuje da kontaktirate vrhunskog stručnjaka za krovne prozore, tvrtku VELUX. Imajte na umu da je zamjena krovnog prozora sitno unaprjeđenje doma, dolazi s minimalnom količinom prašine i da su stručnjaci koje preporučuje tvrtka VELUX tu da vam pomognu od početka do kraja.  

Ako odaberete VELUX, birate pravo rješenje za zamjenu, izrađeno po mjeri uz pomoć majstora koje preporučuje tvrtka VELUX. Možete odabrati model koji odgovara svim vašim potrebama i u konačnici uštedjeti energiju i novac. Ali to nije sve! Novi krovni prozori nude nove mogućnosti izvora svjetlosti . . . zašto ne ugraditi još više krovnih prozora? Ako ste u nedoumici, za savjet se uvijek možete obratiti stručnjacima koje preporučuje tvrtka VELUX. 

Nove perspektive krova: sigurnost, dnevna svjetlost, svjež zrak i energetska učinkovitost 

Zamjena krovnih prozora - i općenito renovacija potkrovlja - pristupačna su rješenja što se tiče mogućnosti uštede energije. Korisna su u svim godišnjim dobima. S VELUX sjenilima i roletama zimi je lako održavati toplu temperaturu u unutrašnjosti; s druge strane, možete se zaštititi od vrućih ljetnih dana. Želite li saznati više o tome što možete učiniti?  

Solarni kolektori i solarni paneli 

Solarni paneli su izvrsna rješenja za očuvanje energije, iako je to velika količina novca koju treba dati odjednom. Dobra vijest je da ne morate birati između solarnih panela i krovnih prozora! S pametnim dizajnom, oba se dobro uklapaju u vaš krov. 

Mijenjanje sustava grijanja  

To jeste opcija, energetski učinkovito grijanje prostora je dobra investicija, ali je vjerojatno najskuplje i najradikalnije rješenje na našem popisu.

Dakle, ovo je bila naša ponuda za uštedu energije i energetsku učinkovitost. Kojim god putem odlučite ići, VELUX je tvrtka kojoj se trebate obratiti. VELUX ne nudi samo krovne prozore kao takve, već cjelovite pakete s važnim detaljima za uštedu energije, pa čak i dodatke poput sjenila i roleta za potpunu udobnost u zatvorenom prostoru. 

Pročitaj još članaka

VELUX rješenja dolaze s dodatnim pogodnostima

Provjeri!

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.