FOTOGRAF | Patricia Weisskirchner, ARHITEKT | strobl architektur

Priče o potkrovljima:

Potkrovlje ispunjeno dnevnom svjetlošću

Priče zadovoljnih stanara iz prve ruke o iskustvu s VELUX krovnim prozorima.

FOTOGRAF | Patricia Weisskirchner, ARHITEKT | strobl architektur

Volim svoj posao iako je katkad naporan i iscrpi svu moju energiju. Takvim danima volim se razvedriti promatrajući fotografije i čitajući o inspirativnim projektima, često u katalozima tvrtke VELUX – lijepo je biti dio toga.

Martin Strobl Jr.

Otkrijte našu priču

  • U kući u ulici Schillerstrasse, u srcu austrijskog Graza, nastala je simfonija svjetlosti i dizajna. Obiteljska arhitektonska tvrtka Strobl Architektur, koju vode Martin Strobl i Martin Strobl Jr. uz podršku gđe Strobl, dizajnirala je jedan transformacijski prostor. Uz inovativna rješenja nastala kao plod zajedničkog rada VELUX krovni prozori skladno se uklapaju u svijetle interijere, pokazujući kako se sinergijom arhitekture i prirodne svjetlosti može izraditi suvremeno utočište u srcu povijesne lokacije.

  • U kući u ulici Schillerstrasse u Grazu, Martin Strobl Jr. bacio se na proučavanje starog krova i potkrovlja u okviru svoga diplomskog studija. Povijest te kuće, okrnjena uništavanjem u Drugom svjetskom ratu, nadahnula je 2008. godine oca i sina da pokrenu projekt obnove i preuređenja.

  • Projekt dvojice arhitekata predstavio je nov, simetričan krov koji se uklopio u okolne zabate. Uzdužno ostakljenje udahnulo je novi život fasadi, podižući strop u donjim stanovima. Dvojna uloga arhitekata i ulagača omogućila je Stroblima da eksperimentiraju, što je rezultiralo suvremenim rješenjima za život u gradu.

  • Ugradnja VELUX krovnih prozora imala je ključnu ulogu u davanju prednosti dnevnoj svjetlosti. Zahvaljujući pozornosti koja je tijekom planiranja posvećena raspodjeli dnevne svjetlosti, osvijetljeni su i kutovi i stropovi. Za Martina Strobla Jr. svjetlost je iznimno važna jer stvara tople prostore koji nadilaze uobičajeno.

  • Prostorije u suvremeno preuređenom potkrovlju blistaju preplavljene svjetlošću. Odražavajući tradicionalne tipologije, dizajn usklađuje funkcionalnost i formu. Prozirno bijelo ostakljenje na konstrukciji od šperploče pridonosi vizualnom ugođaju, dok energetski učinkovita rješenja osiguravaju udobnost i održivost.

Što vas sprječava da se započnete projekt s VELUX prozorima?

Pročitajte o opovrgnutim mitovima i strahovima u povezanim s krovnim prozorima.

FOTOGRAF | Patricia Weisskirchner, ARHITEKT | strobl architektur

Kažu da su potkrovlja tijesna i neudobna

Uz pravilno planiranje i prilagodbu prostora, potkrovlja se lako mogu proširiti i pretvoriti u udobna mjesta. Ako pametno iskoristite prostor i optimizirate namještaj u skladu s potkrovljem, dobit ćete prostrano i ugodno potkrovlje.

Kažu da je u potkrovljima zimi hladno

U većini slučajeva loša iskustva mogu se pripisati nepravilnoj izolaciji krova ili starim krovnim prozorima koji stvaraju propuh. Kvaliteta VELUX krovnih prozora traje nekoliko desetljeća, a njihov izdržljiv opšav i izolacija otporna na vremenske uvjete zaštitit će vaše potkrovlje u svim prilikama i osloboditi vas briga.

Nastavite čitati

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.