Priče o potkrovljima:

Obitelj u Berlinu dizajnirala je svoj dom s dnevnom svjetlosti

Priče zadovoljnih stanara iz prve ruke o iskustvu s VELUX krovnim prozorima.

Leti možemo ostaviti ugašena svetla do kasno uveče jer krovni prozori ispunjavaju prostoriju sa toliko dnevne svetlosti.

Marko Schneider, vlasnik

Zašto biste potkrovlje trebali preurediti VELUX krovnim prozorima?

  • Pronaći novogradnju u Berlinu s tlocrtom koji biste mogli prilagoditi svoji željama gotovo je nemoguće. „Zašto ne bismo jednostavno kupili neko potkrovlje i proširili ga?” dosjetila se obitelj Schneider. To su i učinili! Za samo osam mjeseci ostvarili su svoj san o dizajniranju vlastitog stana. To su postigli na način koji postaje sve popularniji: urbanizacijom putem prenamjene. Radi se o projektiranju na neiskorištenom ili neizgrađenom terenu u već postojećem naselju.

  • Veliki prozori ujedno olakšavaju i održavanje topline u domu za hladnijih dana. „Veći dio jeseni ne moramo uključivati grijanje dok se naši poznanici u to vrijeme već nekoliko tjedana griju”, komentirao je Marko Schneider, govoreći o učinkovitosti solarne energije. I djeca Sherine i Marka oduševljena su velikim prozorima u svojim sobama. „Malena često leži na tepihu ispod krovnog prozora igrajući se ili promatrajući nebo kako bi u oblicima oblaka otkrila svoje omiljene životinje”, rekla je majka.

  • Površinu krova okrenutu prema ulici nije bilo moguće znatno mijenjati; stoga su se terase i krovne kućice dvaju stanova morale izgraditi na sjevernoj strani zgrade okrenutoj prema dvorištu. No Schneiderovi su se snašli i odlučili za sobe na južnoj strani kombinirati nekoliko VELUX krovnih prozora.

  • VELUX krovni prozori s dvostrukim ovjesom, koji se otvaraju pomoću elegantne ručke pri dnu, pružaju vam potpuni i otvoreni pogled na horizont i maksimalno povećavaju količinu prirodne dnevne svjetlosti. VELUX krovni prozori na daljinsko upravljanje, solarni i električni idealni su za situacije kada je prozor izvan dosega, na primjer na zasvođenom stropu. Ovaj inovativan sustav daljinski upravljanih krovnih prozora, sjenila i vanjskih roleta omogućuje vam da ih otvarate i zatvarate jednostavnim dodirom na tipku. 

  • „Ovdje se stvarno osjećamo kao kod kuće – kako u stanu, tako i u ovom susjedstvu”, rekla je Sherina Schneider. Svjetlom ispunjen dnevni boravak postao je omiljeno mjesto okupljanja obitelji. „Ljeti možemo ostaviti ugašena svjetla do kasno u noć jer krovni prozori ispunjavaju sobu s prirdnom svjetlosti.” Obitelj je stvorila dom u skladu sa svojim potrebama, istovremeno čuvajući okruženje i poštujući zgradu koju su odabrali za gradnju svojeg doma. Pretvaranje potkrovlja u dom omogućilo im je da ostanu u gradu, a da ipak krenu ispočetka.

Što vas sprječava da se započnete projekt s VELUX prozorima?


Pročitajte o opovrgnutim mitovima i strahovima u povezanim s krovnim prozorima.

Kažu da je u potkrovljima ljeti vruće.

Način na koji ljudsko tijelo doživljava vrućinu temelji se na nekoliko čimbenika, kao što su vlaga, odjeća koja se nosi, upotrijebljeni građevinski materijali i prozračivanje. Prednost VELUX krovnih prozora u tome je što omogućavaju 75 % brže prozračivanje od običnih prozora, a maksimalnu udobnost ljeti postići ćete pomoću naših vanjskih tendi ili roleta (za sprječavanje ulaska vrućine) te rolo sjenila za zamračenje. Mi imamo rješenje za sve.

Kažu da je u potkrovljima zimi hladno.

U većini slučajeva loša iskustva mogu se pripisati nepravilnoj izolaciji krova ili starim krovnim prozorima koji stvaraju propuh. Kvaliteta VELUX krovnih prozora traje nekoliko desetljeća, a njihov izdržljiv opšav i izolacija otporna na vremenske uvjete zaštitit će vaše potkrovlje u svim prilikama i oslobodit vas briga nekoliko desetaka godina.

Nastavite čitati

Zašto VELUX?

Transformacija
prostora

Naša rješenja za dnevnu svjetlost pomažu vam da dobijte dodatni životni prostor ispod krova i pružaju neusporedivu vrijednost vašem domu, vašoj dobrobiti i načinu na koji doživljavate svoj prostor.

Povećanje vrijednosti doma 

Budite sigurni da će vaše ulaganje u VELUX rješenja povećati vrijednost vaše imovine i isplatiti se.

Bezbrižnost u
vašem domu

S našom širokom ponudom sjenila i roleta, rezervnih dijelova i servisa, pružamo vam najbolje moguće iskustvo.

Ovdje smo da vam pomognemo

Naš tim posvećen je osiguravanju vašeg potpunog zadovoljstva, od prvog kontakta do konačne ugradnje.

Kvaliteta
bez kompromisa

Vaše potrebe naš su kompas. Neprestano razvijamo i usavršavamo naše proizvode od 1941. i proizvodimo ih na način da dugo traju.

Odgovoran i održiv
odabir

Možete poboljšati kvalitetu svojeg života održivim rješenjima koja su dobra za vas i planet.