{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Autor fotografija: Robert Chmielecki
Uživanje u pogledu na oblake iz svog doma

Zamislite da ležite u polju cvijeća, gledate oblake ili samo imate zatvorene oči i još uvijek imate osjećaj kao da se Sunce kreće nebom. Nije li to lijek za sav stres i anksioznost koji ispunjavaju naše dane u ovom modernom dobu? Sada zamislite da imate tu istu povezanost s prirodom u svom domu! To je bio san u pozadini ovog doma u Poljskoj, koji je postao stvarnost zahvaljujući vrlo pametnom dizajnu i veoma promišljenom projektiranju. Ova prostrana dvojna kuća s iskoristivim potkrovljem temeljena je na individualnom arhitektonskom projektu, a odlikuje se jedinstvenom funkcionalnošću koja kombinira tradicionalan oblik i moderne naglaske. Dom iskorištava prednosti krajolika i orijentacije prostorija, pa se sunce kreće kroz zgradu tijekom dana i osigurava da se dom kupa u svjetlosti cijelog dana.
Prozori u svakom interijeru, uključujući prostor iznad stubišta, poboljšavaju zdravlje i dobrobit vlasnika kuće, dok moderna solarna ugradnja održava račune za struju iznimno niskima.

Povezanost s prirodom kroz prozore

U potkrovlju, gdje se nalaze spavaće sobe, korištena je zanimljiva kombinacija VELUX krovnih prozora i prozora postavljenih na parapetni zid. Kombinacija okomitih i kosih krovnih prozora pomaže proširiti mogućnosti za pogled i dnevnu svjetlost. Savršeno se uklapaju u moderan, čist skandinavski stil i pružaju spektakularan pogled čak i kada se leži u krevetu, što pridonosi vizualnom interesu dizajna i u ovaj tih prostor doma unosi osjećaj povezanosti s prirodom, osiguravajući umirujuću i opuštajuću atmosferu.

Autor fotografija: Robert Chmielecki

„Malena prostorija u potkrovlju čini se puno većom zahvaljujući prozorima, dok pogled na zelenilo podiže energiju u prostoriji.”

Autor fotografija: Robert Chmielecki
Ne samo dobro osvjetljen, već i zdrav i ekonomičan dom

Osim lijepih spavaćih soba, velika i dobro osvjetljena kupaonica jedan je od najljepših dijelova kuće. Naravno, osim estetike, prilikom dizajniranja tih najistaknutijih dijelova kuće u obzir su uzeti i ekonomičnost i zdravstveni aspekti. Svi znamo koliko prostor ispunjen vlagom i plijesni može biti loš za naše zdravlje, a s obzirom na to da je kuća projektiranja za dugoročno razdoblje, razmatrala su se samo rješenja koja će trajati godinama. Zbog toga su te prostorije ugradili VELUX prozore, izrađene od drva i obložene vodootpornim poliuretanom: okvir i krilo su monolitski bez ikakvih spojeva kroz koje bi mogla prodrijeti voda ili vodena para.

Autor fotografija: Robert Chmielecki
Radosna jutra ispunjena energijom

VELUX krovni prozori u kupaonici imaju više funkcija: pomažu u ventilaciji prostora i sprječavaju pojavu plijesni. A uz dnevnu svjetlost, naravno, rituali poput nanošenja savršene šminke ili brijanja također su puno jednostavniji. Ali ono u čemu vlasnici kuće najviše uživaju je započinjanje jutra s više energije i jednostavno više radosti, nakon što uskoče u tuš u ovoj svijetloj kupaonici. „Osjećaj je poput kupanja u sunčevoj svjetlosti!” kaže jedan od vlasnika kuće. „Jednostavno se ne možete ujutro izaći iz tuša bez osmijeha na licu i, iskreno, nije li to pravi način za početak dana?”

Preporučeni VELUX proizvodi
VELUX vertikalna kombinacija (VFE)
Idi na proizvod
Rolo sjenilo za zamračenje (DKL)
Idi na proizvod

Vanjska roleta, SOFT (SSS)
Idi na proizvod